24

BlackSeaARA

преди 4 години

Алооо. Анонимния драскач с пост 8. Какъв Александър "Велики" се натискаш да празнуваме и ние . Тоя отцеубиец и изверг е най-долното протосемитско протеже. Антична мутра и кукла на конци унищожила по-указание най-светлята религия съществулава през последните 5+ хиляди години -Зороастризма. Да си го честват и делкат съседите ни. Поинтересувай се "КОЙ помогна на мутрата Александър "Велики" да разгроми огромната ПАРсийска империя" и тогава го превъзнасяй.

23

Ме

преди 4 години

Историята с Македония напомня тази с ГДР. Тогава твърдяха че са изградили нова социалистическа нация и си имаха алернативна идеология, история и научни институти. Дърлеха се, шпионираха и мразеха Западна Германия и разстрелваха своите, когато бягат. Всичко приключи когато държавата доминатор Съветски съюз изпадна в колапс. В случая с Македония това е Сърбия и нейния апарат в Скопие...Между другото децата на най-видния им българофоб и издател от сръбски произход Латас кандидатстват за БГ паспорт

22

Анонимен

преди 4 години

Значи техните учебници не сме в състояние да променим дори след 5 години, а терминът "турско робство" беше махнато още през 1991 г. при нас без никаква съпротива.

21

Анонимен

преди 4 години

А бълг.историци нямат ли политически поръчки или само гледаме в канчето на другите

20

Анонимен

преди 4 години

И накрая като се изкъпе македонеца в банята и излуза чист българин.

19

Fate

преди 4 години

Тия не са наред. Да се представят за наследник на създание живяло преди 2500 . Психопат , хомо и масов убиец ..оставил абсолютно нищо хубаво след себе си

18

Анонимен

преди 4 години

У нас също има Дезинформация в Историята ни за различните Общества Народи и Религии , побългаряване на всичко у нас не е добра идея за Историята ни , не всички сегашни български граждани живеещи в България са българи и никога не са били

17

Християнизирането

преди 4 години

Има разминаване защото при Византия е имало Процес на насилствено Християнизиране и всички сегашни Народи и Държави се дърпат и никой не иска да приезнае щото е срамно и позорно в 21 век да си каже някой че пра пра пра дедите му били насила Християнизирани от Византия , а най малко Историци са говтови да говорят на таа Тема , у нас Процеса Християнизиране достига в края в 866 г пише точно и ясно за тези които имат желание да разберат и знаят къде да прочетат

16

Анонимен

преди 4 години

Илчев е дърт комунист .Проблема ,че в тази комисия и от двете страни са седнали едни дърти комунисти .

15

Ключът за античарите

преди 4 години

В Повардарието най-върлите македонисти са куцовласите. Може и да са били някога македонци,но после Рим ги е латинизирал,а по-после при варварските нашествия остатъците са избягали към Константинопол. В преброяванията след 1945г. куцовласите отиват към 80-100 000,но явно не достигат въобще за да се възродят античките македонци. Тогава взеха за се женят за българки и да се пишат македонци при Тито. Сега при преброяванията са само 8000. Андрешковци.

14

Хан Тервел

преди 4 години

Ами, като им трябват още 10 години да си изчистат учебниците от фалшификати, ще почакаме.Следващо заседание на смесената комисия -2029г.Казах!

13

Анонимен

преди 4 години

До ГлупостиНямaме много общо с македонцитe има едно сиво петно в българската история прабългарите са били хора със имена като Дуло, Алцек, Котраг, Кубрaт, Аспарух, Тервел по някое време тия имена се загубват и ставаме Петър, Иван, Калпазан и тъй-нататък.. Цялата ни антична история изчезва като литература и се намират само археологически находки Значи прабълтарите са имали занаяти и дъpжава златни монети ама са нямали книги, айде бе !?

12

Кажи ми

преди 4 години

Кажи ми госин професор как признаваме държавата ,а не и еьика...как признаваме азбуката,а не писмеността ....Кажи за да зная какво да казвам на хората по света. Защото аз лично не мога да се справя...моля,помогни!

11

Анонимен

преди 4 години

Do 8...kakvo obsto vardarets imas ti s alexader ?? Toi i makedontsite rovorili na gretki 616

10

Добруджанец

преди 4 години

Макетата са марсианци. Черната дупка е тяхна и Луната.

9

Глупости

преди 4 години

"Искахме да се подчертае общото между двата народа" . И тоя има политически инструкции, и той се е вгледал в паницата си без да му пука, че 1ден името му ще стой до Боко като национални предатели. Това е трагедията на Бг. Умни хора, но без морал и национално съзнание и отговорност. Има ли прилика с гръцките им 6олеги? ***...

8

Анонимен

преди 4 години

АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ МОГАТ ДА ГО ПРАЗНУВАТ ВСИЧКИ ЩОМ Е ВЛАДЯЛ ТОЛКОЗ ГОЛЕМИ ТЕРИТОРИИ ТОЙ Е И НАШ ЦАР НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ЗАБРАНИ ДА ГО ПРАЗНУВАМЕ МАКЕДОНЦИТЕ НЕКА ГИ ОШАМАРИМ ПО ПАМЕТНИЦИ НАКРАЯ ЩЕ ВИДЯТ КОЛКО ПАМЕТНИЦИ МОЖЕМ ДА НАРЕДИМ НИЕ И КОЙ ИМА ИСТОРИЯ И КОЙ СИ ПИШЕ ИСТОРИЯТА ОТ ВЧЕРА ХЕМ ЩЕ ОСТАВИМ НЕЩО ЗА ПОКОЛЕНИЯТА ХЕМ ЩЕ ИМ НАТРИЕМ ВИРНАТИТЕ НОСОВЕ

7

Анонимен

преди 4 години

Може да всичко, но те си имат право на самоопределение и собствено мнение. И единственият начин за подобряване на отношенията, е диалог. Ако трябва, години ще се дискутира, докато изкристализира една истина. А руската намеса в нашите отношения трябва да се пресича ако трябва и с физическо отстраняване на руските шпиони.

6

Анонимен

преди 4 години

Как описват сръбската окупация от 1913 до 1944 година, преди македонската република? Няма какво да се спори. Има дата на създаване на македонската югославска република, цар Тито Македонски, дата на създаване на македонската азбука и литература през 1944 година.

5

Анонимен

преди 4 години

Няма какво да заседаваме и обсъждаме с македонците, те си имат право да празнуват и Хелоуин ако искат. Да забием и ние паметник на хунския българси пълководец Александър Велики в София на мегдана. Нека видят как се краде история от българите и ние можем да крадеме защо ще им пълзим като червеи в краката и да ги умоляваме да се вразумят. Стига сме унижавали и седели със свалени ***.