59

Анонимен

преди 4 години

Швейцарската репутация е като качествата на англииската трева.Прави се лесно.Но взима 500-600 години.Същото е и кредитния рейтинг.

58

Анонимен

преди 4 години

Какво стана с Христо Бисеров, честния демократ от СДС и депутат от ДПС, осъдиха ли го. Демократичната Швейцария с мощната си индустрия и икономика която произвежда всичко и машини, коли, самолети, космическа техника, перални, кафеварки и каквото се седиш и швейцарски айфони и компютри и телевизори 4К 5К и 8К, до парите на честния демократ Христо Бисеров, до неговите няколко милиончета ли беше опряла?

57

Анонимен

преди 4 години

Швейцарците са много свързанис обществото. Те например са войници, които сидържат снаражението в къщи и оръжието също. Само Израел се доближава до тозимодел.И както богатството на Швейцария са швейцрците, тъй и проклятието на България са българите.

56

Анонимен

преди 4 години

Двама българи в Швейцария се обзаложили, който пръв види дупка на пътя, другият да му купи каса бира. И до днес не се е случило! А тук се обзалагаме за обратното!

55

Анонимен

преди 4 години

Много ме дразни българския матерял, като се изхожда. Те разсъждават от тяхната мошеническа точка и са готови да окалят всеки!Швейцарците за последните 350-400 години са изградили следния имидж в Европа. Хора безкрайно честни, верни и надеждни. Които живеят във високи планини и 2-3000 бойци, подходящо въоръжени могат да защитават страната.Личната охрана на френския крал са швейцарци, които са се отеглили по време на френската революция след заповед.Встикана се охранява от швейцарци.Що ли?

54

Анонимен

преди 4 години

А в Германия конституционно ислямисти режат глави. А в България конституционно роми убиват пенсионери. Швейцарския модел ми харесва повече. Народа решава всичко. Никакъв конституционен съд не трябва. Парламент също не ни трябва

53

В 21 век

преди 4 години

И поради тези извращения в миналото сега в Швейцария главните закони засягащи човешкото достойнство,война и др. се обсъждат и приемат от правителството,парламента и Президента,а не чрез референдуми!Лошото е ,че с децата са като Норвегия,също така не обичат Българите за разлика от тъмните!

52

Б Борисов

преди 4 години

Абе от България по убаво няма бе, не разбрахте ли? Тука сте търпеливи роби и затова сте добре ! Независими сте, от вас нищо не зависи!

51

Анонимен

преди 4 години

Браво на Швейцария!

50

Скептик

преди 4 години

Статия от типа "И на Запад се живее зле". Ами пишете че в Норвегия са горили вещици допреди 200 години, стерилизацията е била широко разпространена в целия Скандинавски свят, за погромите при гражданската война в Испания и за сегашния геноцид, разоряване и изселване на милиони...

49

Анонимен

преди 4 години

не разбрах къде е тъмното миналоШвейцария ми харесва още повече след прочетеното.

48

Анонимен

преди 4 години

Хората си живеят в илюзии. Фактите са следните: Жените придобиват пълно право да гласуват в Швейцария на федерално ниво през 1971. А на местно ниво чак до 1991ва година не са имали навсякъде право на глас. Изводи: 1. България не е задължително да чака Западът и да копира. Не всичко което правят е хубаво и не всичко е за подражаване. България може да бъде лидер, а не овца. 2. И без евроатлантическите ценности Швейцария стана една преуспяла страна. Обаче сега тези "ценности" могат да я затрият

47

Анонимен

преди 4 години

Никаква толерантност на мен ми звучи отлично! Или либералите смятат да съсипят и Швейцария????

46

Гробокопач

преди 4 години

Все едно Аамед Доган я е писал тая статия. Той казваше, яе Българите не са дорасли да се урпавляват ярез референдуми, затва е добре да ги управлява той Аамедаа, или транскрибирано в посока София-област, Бойко паша;))) Всъщност швейцарският модел е много близо до Българският Саракт. И да,може да се управлява една страна чрез референдуми,когато има високо съзнание за лична отговорност,последващата го политическа зрялост и най-важното,изповядването на по-голяма част от населението на общи ценности!

45

9сд

преди 4 години

Тия са сбирщина от всякакви националности, каква нация може да са

44

Анонимен

преди 4 години

До 13Той точно немския сорос е писал тази статия.

43

Totenkopf

преди 4 години

Тая статия или е писана от истински малоuмник, или превеждана от такъв. Нивото ви е отчайващо ниско.

42

Хасан швейцарец

преди 4 години

Поздрави от Швейцария. Тук сме си добре и не ни пука за другите. Имаме си швейцарски часовници които са ултра качествени, но не се продават на бедни.

41

Анонимен

преди 4 години

Швейцария е преди всичко земеделска страна. Това банково дело, часовници, шоколади е част от дейността на земидилците. Там няма ТКЗС да работиш за надница. Всичко е частно с ясни имена на даващия продукта и услугата. Само с едно качество и то е на световно ниво.

40

13

преди 4 години

Това в държави като България, където мафията и сорос управляват, е невъзможно. Тук първата воля на народа е политиците да се пратят в затвора доживот, а ромите да им се отнеме гражданството и да се екстрадират извън държавата. Ако някой политик с повече гласове го предложи, най-вероятно няма да го видим повече.