33

anonim

преди 4 години

Учителите не заслужават нито 1/3 от заплатите си. Винаги е била така.

32

Анонимен

преди 4 години

в тая държава учител чиновник или полицай да си ! другите от глад да *** значи !

31

Анонимен

преди 4 години

Учител трябва да се става с писмени изпити , а не по разпореждане на директорът на училището. Трагедия е , че голяма част от тях просто не стават за учители .

30

Анонимен

преди 4 години

да това е спешнооо .веднага ги качвайте .минимално 2000 еуро пък друг е въпроса кого ще учат като ние с другите професии измрем от глад или емигрираме !

29

Я па ти..

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА !!! 28 Приятел , толкова добре те познаваме вече , че предварително знаем какво ще напишеш, като истински комунист. Интересно дали харесваш нещо в европейска България ? Може би само Нинова.Я дай онфо.

28

Анонимен

преди 4 години

Без да омаловажавам труда на учителите, смятам , че далеч по -надлежащо е да се увеличат заплатите на лекарите за да не бягат.Иначе и с 5 висши ще мрем по улиците.

27

Анонимен

преди 4 години

Данъците какви са? Цената на живот каква е? Тази статия като селските коментари - 'Аз в Германия взимам 2000 евро , пък вие бачкате за 1000 лв". Да ама аз с 1000 лв в България живея в пъти по добре от колкото с 2000 евро в Германия.

26

Анонимен

преди 4 години

Най-логичното е да се започне с увеличаване на учителските заплати, за да има конкуренция и да са по - големи изискванията както към учителите, така и от учителите към децата, които обучават за да има по-добри резултати. Нека даже да им дават заплати, като в Люксембург, няма абсолютно никакви проблеми! Свободният пазар се справя сам, стига да няма корупция.

25

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Така е. България напредва. Проблемът е в това, че другите европейски държави напредват по-бързо от нас.С тази крадлива и просташка власт сме обречени да останем на последното място в Европа завинаги.

24

Янко

преди 4 години

Първо: не бъркайте думата преподавател с думата учител. И второ: защо децата ни имат час по физическо възпитание, а нямат час по дихателни упражнения?

23

Men

преди 4 години

В държавата няма само учители. Какво прави правителството за другите хора, които не са учители. Срамота!

22

Анонимен

преди 4 години

До ПитамПак е добре 855 чисто. Асистент в повечето университети не получава толкова. Занемариха образованието.

21

Небългарин

преди 4 години

Добре сте един учител в Бурса взима 700 лева български пари.

20

Мичева

преди 4 години

Много добре, нека са високи, но е крайно време да се зададе въпроса - А, какво е качеството? Защо 40% от децата са функционално неграмотни? Защо за да успеят децата родителите се гърчат и плащат по 1 кола пари за частни уроци. Това не е ЛИ сив сектор. Иначе образованието е безплатно. Но, системата е порочна, програмата обезобразена. Крайно време е да се изисква и качество. Парите да не ходят след ученика, а след успелия ученик. Децата ни да се справят с матурите без частни уроци.

19

Анонимен

преди 4 години

NE VSI4KI U4ITELI ZASLUJAVAT UVELI4ENIE

18

Анонимен

преди 4 години

Ако искаш да се обречеш на мизерна заплата и нищожна пенсия-СТАНИ УЧИТЕЛ. Ако можеш да изтърпиш простотиите на системата/безкрайни като вселената/-СТАНИ УЧИТЕЛ. Ако си с робско психика и искаш да работиш в една феодална система-СТАНИ УЧИТЕЛ. Ако искаш да обучаваш и възпитаваш второ чалга поколение-СТАНИ УЧИТЕЛ.Помисли си добре.....

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Що за наивен коментар?!Кой ти каза, че заради високи заплати щяло да има конкуренция и ЩЕ НАЗНАЧАВАТ УСПЕШНИ И МОЖЕЩИ учители?!В училищата няма подбор по професионализъм на учителите.В училищата е връзкар до връзкаря.Всички учители са назначени по партийна линия или щуробаджанащина. Само 'свои" хора. Затова не могат да образоват децата ти. Ниските заплати не са причина за некадърността на учителите.

16

Учителите заслужават

преди 4 години

2000 лева заплата с 4 месеца платен отпуск е просто супер!Браво България!Преди да напусна учителството по време на тройната коалиция,учителската заплата беше 350 лева или 6 пъти по-малка!

15

Питам

преди 4 години

След "голямото" увеличение догодина млад учител ще взима чисти 855 лева.Това много пари ли са?

14

Анонимен

преди 4 години

В интерес на всички е преподавателите да с най-добрите заплати. Така ще има конкуренция за учителските места, ще има по-добро ниво на образование и нашите деца ще имат по-добър живот. Което ще доведе и до общество с по-малко мрънкащи и повече успяващи хора.