22

Циник

преди 4 години

Бягането... особено по "твърда настилка", и с неправилни обувки (маратонки) е даже вредно... Прилича на галопа при конете - на 1 крак - при тях - се акумулират тежести от по 2 ТОНА!!!Неправилното (редовно) натоварване на костната система - има лоши последствия след 50 те години, а често, и преди това

21

хахо

преди 4 години

То туй с бягането в града дори в парковете си е чисто самоубийство.Доказано е,че спортуването в замърсените градове,което е обичайно е по-вредно от тютюнопушенето.Спорт-ДА,но на минимум 50 км извън града.

20

дядо от село

преди 4 години

Човек е еволюирал и благодарение на тичането и той е една машина за тичане.Не най бързата но най издръжливата от животните.Справка -упорития лов.Само той има ахилесово сухожилие,което поема енергия при приземяване и я отдава при оттласкване.Който проявява интерес може да се порови малко.Но бягането е най естествения спорт,стига да се бяга правилно.Който не бяга докато е здрав ще бяга като е болен..

19

Анонимен

преди 4 години

Жалко че "създателя" на любитеското бягане не попадна в групата на облагодетелстваните и си умря от сърце.иначе ако искате високо натоварване с ниско въздействие върху ставите - плуване му е майката.

18

Joe Ging

преди 4 години

Тичането за отслабване може да ви помогне да получите, мускулна треска, крампи, травми на краката и най-вече - ранен инфаркт. Професионалните лекоатлети минават през продължителна подготовка за достигане и поддържане на форма и използват различни медиканти за възстановяване след това.

17

Сандо

преди 4 години

джогинга движи цялото тяло и поради този факт изразходването на калори при този вид спорт е най-голямо. Ако имаш силно наднормено тегло обаче този вид спорт ще ти пренатовари коленните стави и може да се стигне дори до непоправими травми. Внимавайте с бягането и не прекалявайте, а ако сте доста дебел въобще не си го и помисляйте.

16

Шумахер

преди 4 години

Ако излишните тлъстини са натрупани около корема и отстрани на корема най-вероятно напълняването е в следствие на стрес. Он него надбъбречните жлези отделят много кортизол, а от него се напълнява именно в тази част на тялото.Такива хора НЕ ТРЯБВА да спортуват, защото това ще доведе до още стрес за тялото и проблемите ще се влошат. В подобни случаи е препоръчително да се правят дълги разходки на места, които действат успокояващо на психиката. Освен това трябва силно да се намалят въглехидратите

15

Кривондел

преди 4 години

До ЦиникЗависи, разбира се, колко бягате, как бягате, как се храните...Забелязал съм, че хората с наднормено тегло имат не по-малко проблеми със ставите от слабите съсухрени бегачи.Реално най-доброто натоварване не е бягането, а ходенето. Ние не сме направени да бягаме, тялото ни е предвидено да бяга по изключение, за да се спаси. Но за ходене в достатъчни количества (10+ километра на ден) просто няма време - защото това са 2 часа и нагоре.

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 14Да напомня и това, че тичането не е панацея, няма как да се препоръча на хора със ставни проблеми, свръхтегло и сърдечна недостатъчност. За такива казуси тичането е противопоказно, много по-добре е отслабващите да практикуват умерено до натоварено ходене, колоездене, плуване. И разбира се - каквато и физическа активност да се практикува в процеса на отслабване, най-важно е съотношението между приемани и изразходвани калории!

13

Анонимен

преди 4 години

Единствените митове за отслабването са, че има вълшебни храни, които горят мазнини, че няма значение колко ядеш, а само какво, и че определена физическа активност дори пречи на отслабването. Това е точно такава глупост. Тичането е един от най-старите и ефективни начини за горене на много калории, а особено за човек с надноремено тегло, който се задъхва, то винаги е интервално - по-бързо, почивка, по-бавно, ходене. Така че проблем просто няма.

12

Поредното...

преди 4 години

...мало умно нещо в тази медия. Тик умеят да правят такива неща!

11

Циник

преди 4 години

Натоварването и износването на ставите, е последица от джогинга!Най-щадящ спорт е плуването.Костния хрущял (навсякъде в тялото) се изгражда до 18тата година - след това започва износването - като при триенето в частите на двигателя... Често с напредването на възрастта... Джогинга си "отмъщава"

10

шматка

преди 4 години

До чуйКитайците са били слаби през хилядолетната си история защото са я карали на по шепа ориз за цял ден а не защото са ходели много.

9

шматка

преди 4 години

Движение му е майката и по малко храна.Просто еПриети 2000кал израсходвани 2000калДали ще е тичане или качване на стълби е без значение.

8

Пак да попитам

преди 4 години

До до номер 4Кое тогава по-често присъства на трапезата на ловеца - Ястие от заек и други бързи животни - елен... прасе ... или супа от костенурки ? Ето толкова си умен ..... Не си ти когато не си си Зготвил нещо .

7

Анонимен

преди 4 години

когато тренираш бягане особено когато напреднеш се чувстваш по специален от другите това те кара да обърнеш внимание и на теглото си започваш да се храниш по малко и резултатите не закъсняват

6

чуй

преди 4 години

Според хилядолетната китайска медицина, дългото ходене и по-полезно от тичането.

5

до номер 4

преди 4 години

според мене заека живее по дълго защото шансовете да го хванат и зготвят са по малки защото бързо тича докато костенурката няма никъкъв шанс с това бавно ходене лесна е за залавяне и зготвяне

4

Анонимен

преди 4 години

ако постоянно не променяте темпото и дължината на тичането, вие не предизвиквате тялото и то спира да се влияе от джогинга в посока отслабване.---Пак ли поредните простотии? Всичко, от което се горят калории, води до отслабване. Стига да не се изядат още повече. Толкова е просто.

3

Само питам

преди 4 години

Кой живее по-дълго ? Костенурката или заека ?