81

До 69

преди 4 години

Абе, инвал`ид от реформата на образователната система.Я направи справка колко са българските научните открития и достижения при бай ти Тошо и през тези 30 г и ги сравни. След това свери колко са постиженията при бай ти Тошо на музика, филми, балет, театър и литература и свери какви български такива има сега.Дано след тези справки да вденеш колко кухи са клишетата от западната пропаганда, с които ти е пълна главата.

80

Анонимен

преди 4 години

Що фалирал?!?!?!?Щото не правеха компютри, а компоти....на цената на компютри!

79

Анонимен

преди 4 години

Ама като започнете да ми пишете глупости за демократите... Абе дрОгаре мои, нали след 10 ноември дойдоха синове и внуци на овчари, ятаци, обирджии на мандри, партизани и прочее ***. Замениха социализъм с анархия! Демокрация в България никога не е имало! Било ви хубаво при бай Тошо. Ами питате ли се ако не бяха стъпвали руснаци тук след 9 септември, какъв рай щеше да бъде?

78

ИТ

преди 4 години

Благодарение на компютрите Правец много български младежи започнаха да изучават програмиране. Основателя на Софтуерния университет Светлин Наков е започнал заедно с брат си да се учат на Правец и да ходят на състезания. Не случайно днес в България има толкова ИТ кадри. Началото е поставено през 80-те години. Но тогава някои управляващи са мислели в перспектива десетилетия напред кое ще е полезно за обществото. Нищо общо стъс сегашните, за които изборите и политиката са само да има келепир за тях

77

ШибиРиби

преди 4 години

Щото народа е *** затова фалира никва връзка комунизм капеташизм. *** народ най добре се смее.

76

Анонимен

преди 4 години

До SichtpunktЗащото осъзнаха, че на Запад никой не ги бръсне за слива. Там се иска бачкане и знание, а не чичо владика, както бяха свикнали.И сега Запада им е трън в очите, а се надат раЗЗИя пак да ни окупира и да ги назначи за началници.

75

Sichtpunkt

преди 4 години

Тука са ми ясни!Много хубав бил КомунизЪма! А капитализма унищожил всичко. Абре запрете се с вашите глyпости.Комунизма като е бил по-хубав, защо не се реализира? Защо все на "Запад" гледате, а устата ви в Русия. Защо ползвате "Западните" благини, а възхвалявате кочинята? Маргинализирали лицемери!

74

С3Р0

преди 4 години

Защото село Правец е извор на простотия, както и най-високия си "гражданин", генерален секретар на БКП и председател на Политбюро.

73

Анонимен

преди 4 години

Високи технологии се създават изкуствено и на сила.83г. В квартала имаше клуб оборудвани с Правец 82. В техникума пишехме дипломни работи с български софтуер МП (Текст. Ред, Ел. Таблици, база данни и други. в графичен режим). В университета смятахме проекти за чсове, срещу седмици.Скока беше огромен, но вече нямаше ръководство в държавата, за да се възползва от това.

72

За 80 процента

преди 4 години

Космическа страна каквато беше България с традиции и опит в приборостроенето за космически ракети, с редица космически експерименти и да не може да задържи и развие ДЗУ или Правец? Много промити мозъци има в тая Държава. Много *** готови да продадат Родината щото не се вписва в модела.

71

Анонимен

преди 4 години

До ДемокрациятаЧе какво "народовластие" е имало в НРБ?Властта бе изцяло, 100% в ръцете на партията и лично на "некои другаре".Даже бе записано в конституцията в член 1-ви.

70

Демокрацията

преди 4 години

Не е патент на САЩ, а състояние на обществото. В НРБ имаше повече демокрация отколкото в РБ. НАРОДОВЛАСТИЕ това е демокрация в превод от гръцки.

69

Анонимен

преди 4 години

В концлагер (а неребето си беше концлагер) не се измислят и внедряват иновации. Там се бачка на конвейра.Иновации, високи технологии и полет на фантазията има САМО в свободни общества.

68

Анонимен

преди 4 години

Абе байовци с червени каскети,вие нямахте и още нямате умствения капацитет за такива заводи бре,ей за тва фалит...пък за икономика хептен не ви закачам че там сте жив зян...

67

До62

преди 4 години

Викаш съвсем друго си е "естественото" състояние на България,Абе от къде се пръкнахте такива умници! Без т.нататък!

66

Анонимен

преди 4 години

Факта че 8 години са произвеждали един и същ модел, може би има нещо общо.Също както СССР-колите, купуват един стар модел на фиат , въртят го 30-40 години и после видиш ли лошия Запад бил виновен, че ВАЗ фалира.

65

ИМЕто

преди 4 години

Или Института по микроелектроника имаше много добри АЦП-ЦАП за времето си. Обаче после го унищожиха както всичко у нас. За да се докопат до кочетата срязаха костюма алчните СДСари

64

Анонимен

преди 4 години

Защо фалира завода в Правец?Ами то е ясно - защото дойде режима на демократите, а те можеха само да крадат, а не да произвеждат и да правят бизнес. Все още е така.

63

Анонимен

преди 4 години

До Всички знаятПравилно си сложил думата демокрацията в кавички.За съжаление вместо нея ни сполетя посткомунистическо блато и ДС.

62

Анонимен

преди 4 години

Едно нещо създадено изкуствено и насила няма как да съществува дълго,същото се отнася и за заводи като кремиковци и т.н.