92

Анонимен

преди 4 години

Продължение :Другото което мога да кажа, че Тодор Живков беше единственият българин и български политик, който милееше за България и доброто на Българския народ. Фердинанд беше лаком за власт, пари и наследство немец. Хитър, нагъл, противен. Цар Борис Трети правилно е постъпил , че не е допуснал да бъдем срещу Русия ( Българският народ нямаше да му прости, ако беше направил тази отвратителна и безумна грешка; българските войници също не биха се съгласили да се бият против Русия)

91

Анонимен

преди 4 години

Прав е Симеон Втори за монархията - тя е най- правилното управление на народите.Друг е въпросът, че Симеон Втори е цар, но той НЕ е българин! Българските царе и царици ги няма, благодарение на турците. Турците премахват до корен българските владетели и царе, българската аристокрация. Най- трагичното е, че България след освобождението си НЯМА цар от Български произход, а цар с немска кръв (нищо против немците, но все пак е редно и справедливо българите да имат Българин за цар, а НЕ чужденец)

90

Анонимен

преди 4 години

Прав е Симеон Втори за монархията - тя е най- правилното управление на народите. Друг е въпросът, че Симеон Втори е цар, но той НЕ е българин! Българските царе и царици ги няма, благодарение на турците. Турците премахват до корен българските владетели и царе, българската аристокрация. Най- трагичното е, че България след осовбождението си НЯМА цар от Български произход, а цар с немска кръв (нищо против немците, но все пак е редно и справедливо българите да имат Българин за цар, а НЕ чужденец)

89

ПроСоТо

преди 4 години

Симеон е много мъдър мъж!...Аз НЕ се заглеждам в коша му с мръсно бельо,защото първо ВСЕКИ има такъв и второ,някакви си "пикантерии"по никакъв начин не определят политиката му.Жалкото е че погледна на България като на "дойна крава"..Но аз го разбирам-все пак го лишихме от короната преди ..след 1944-та.Нашите доморасли политикани са ДЖУДЖЕТА в сравнение с него,джуджета!

88

Joko

преди 4 години

Парламентарна монархия ! ? ! Пълен бардак. Гледак UK.

87

вЕтъра на ПОДмяната

преди 4 години

Бай Симо Рулетката се изпусна с тая фраза :"Страната си има идентичност от векове. Въпросът е човек да се съобразява с действителността и да разбере, че, НЕЗАВИСИМОСТ В ПЪЛНИЯ СМИСЪЛ Е НЕВЪЗМОЖНО ЗА НИКОГО дори за НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВИ И СИЛИ. Въпрос и на хармонияНезависимостта и хармонията върви с подчинението към господарите ти .Ако решиш да следваш пълна независимост то винаги ще ти намерят кандидат да ти тегли куршума и да станеш част от учебната програма само с това събитие .

86

OMG_Lucker

преди 4 години

Дедо цар се изказа... Но ето, че каза неща, които сами по себе си звучат разумно. И ако не бях силно предубеден към него, щях дори да ги харесам. Е да- витиевати са и недотам разбираеми предполагам заради старческата дименция, но в никой случай не са неприемливи или пълни глупости като тези на Плевн.

85

Анонимен

преди 4 години

на какво е "цар" този пройдоха, наркоман, майцепродавец, лъжец, крадец и ротативкаджия? едно черно въже около врата и да го влачи една жипка из столицата. монархия сънува, бащинийка. да каже баще му къкъв клозетен пииас е бил и той.

84

чичо Гошо

преди 4 години

До Анонимен 87 Монархията вече е пълен анахронизъм.Царчето ще види монархия през крив макарон!Левски е казал-Чиста и свята република!

83

Анонимен

преди 4 години

Парламентарната монархия - най-демократичната или най-далаверичната?

82

Пешо

преди 4 години

Всеки полуграмотен може да си направи справка що за паметници са това, в чест на кого са издигнати и дали са правени опити за разрушаване! Просто паралел е невъзможен! Крадливият и лъжлив старец вече го налазва деменцията!

81

Пешо

преди 4 години

От време на време, поради разбираеми причини родните "журналисти" изравят по някой вмирисан политически труп и разпространяват безумните му бръщолевения. Това го разбирам-борба за хляб! Но не мога да разбера защо го представят, например като Симеон Втори? Защо бе? Тази персона исторически и по документи не е Втори, нито някога ще бъде! Направи ми впечатление по темата за паметниците много глупавото сравнение между паметника на съветската армия, Триумфалната арка и египетските пирамиди! /следв/

80

Гробокопач

преди 4 години

Яко ги бъзнахме илюминати и масони с Българският Саракт;))) Отговорът на еврейската фамилия Кохари управлявала в Третото българско царство, не закъсня. Симо Кохари или Симо Ментата се изказа. Илюмини, ако това са ви личностите и възможностите, живи сте за ожалване, майка. Абсолютно независима държава е САЩ, прави каквото си иска, до известна степен, това е и Русия. Ако не зависеше силно от петрола и тя щеше да си прави, каквото иска. Просто вие сте неспособни да дадете на България независимост!

79

Анонимен

преди 4 години

Комaрджиятa пpемиер - скoрo нaрoдa ще избере и някой клoш пияницa или еднo мaгaре от мaдpидските кръчми и бoрдеи.

78

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"България се развива, и то бързо на фона на останала Европа."Да, всички виждаме резултатите от 30 годишното развитие, задминахме Европа. А според Урсула вон дер Лайен "България е образец на благоденстваща и просперираща членка на ЕС". Честито да ни е развитието и все така да се развиваме.

77

ognyanz

преди 4 години

Пълна независимост няма как да получим, това е ясно. Трябва обаче да отстояваме равнопоставеност. Когато даваме - да искаме да получим, т.е. когато тези, които сме избрали да управляват държавата дават нещо от името на държавата, то държавата, (а не същите тези политици на първо място) трябва да спечели нещо равностойно от това. А това за съжаление не е така.

76

Анонимен

преди 4 години

Айде сега, комунистическа пропаганда ли четем пак?Нямало напълно независима държава?Ми да, формално погледнато няма.Но неформално всяка държава се стреми да бъде независима, в смисъл да не зависи от по-голяма и мощна от нея държава която и влияе на външната и вътрешна политика (напр. Русия и САЩ).А най-добре за независимостта е разбира се, парламентарната монархия.Царство България е равнозначно на империя.Така сме били до 1944 г.Не може една империя да бъде зависима нали?

75

Василев

преди 4 години

България е била винаги зависима, но Тодор Живков водеше държавна социална политика и българския народ имаше безплатно образование и здравеопазване, и то не лошо!!!Това никой друг държавник никога не го е постигнал, независимо какъв образ и ореол е създаден около него и как са го напмпали медиите!!!Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!

74

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 23"Можело" е там, където е имало качествен "мат'риал" и не толкова мощна външна "помощ" !

73

бабаяга

преди 4 години

Като не броим Иван Грозни.