17

Анонимен

преди 4 години

За света не знам, но у нас замърсяват. Доста често срещано е някой да натисне ***,дала и отзад да е като парен локомотив..

16

Може ли...

преди 4 години

някой да ми обясни как може моят 50 кубиков дизелов двигател, чист дизел, със катализатор, почти нов, замърсява повече от бензинов двигател?

15

х

преди 4 години

Дизела си проличава най-ярко като най гадното и скапано гориво рано сутрин през зимните месеци.Тогава от всички коли по улицата най-ярко ти се набива гадният нафточ.Разбира се говоря за под евро 4.(От човек който притежава и дизелов автомобил).

14

Гостенин

преди 4 години

Като чета коментарите и отчаяната защита на дизелите ми идва един въпрос:Всичките ли сте багеристи? Щото дизела има смисъл само ако нафтата ти е без пари.Дори вече е по-скъп от бензина на колонката.

13

(-_-)

преди 4 години

Не се опитвайте да изкарате кюмбетата си едва ли не чисти като сълза на девица.. Това е най-замърсяващото гориво след въглищата и мазута, а икономията при дизеловите машини идва от устройството на двигателя. По-мръсни са и толкоз.

12

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Кой е тоя дизел, който харчи 5 пъти по-малко от бензина?

11

Анонимен

преди 4 години

До хтхтНе си ли разбрал, че какво мислиш ти няма никакво значение?

10

Анонимен

преди 4 години

Хаха, бати поръчката.Хванали се да мерят само там където дизеловия наистина превишава бензиновия - NOX. При това той е локален замърсител, демек дреме ми как е в Париж. При всички останали компоненти бензиновия надвишава в пъти дизеловия. Замърсяването е глобално. При това NOX може да се редуцира, докато повечето компоненти отделяни от бензиновите няма как

9

хтхт

преди 4 години

карам дизел евро 6 и не мисля че замърсявам. Като си предстая какви теми дъвчат по света как замърсяват новите дизели........какво да кажем за пушилниците у нас, дето се задушаваш като караш зад тях. те са вън от всякакви класации, но ако нов дизел е вреден за тях какво?

8

Анонимен

преди 4 години

демек здравната каса ще трябва да плаща и вредни на собствениците на дизели?!

7

Анонимен

преди 4 години

Всички знаем, че в България като чуят за дизелов автомобил и на много хора зад.никът им се разтваря от щастие. Истината е, че има множество доказателства в подкрепа на твърдението, че това са най-вредните автомобили. Колкото и да философствате, истината е такава.

6

Решение!

преди 4 години

На всеки, който притежава дизелов автомобил, да му бъдат отпуснати безвъзмездно средно по 55 000 евро за покупка на електрически!

5

Дизел

преди 4 години

Значи ако изминавам 5 пъти по малко километри, замърсяваме еднакво.

4

читател

преди 4 години

Чуя ли за НПО (неправителствена организация), при това зеленикава на цвятпросто ми се повръща.Изцяло манипулирани резултати.Никога не може да им се вярва.В Хоризонт в едно подобно предаване събеседникът беше председателят на асоцияцията на вносители на нови автомобили. Познайте за какво говореше.А "експертът еколог" , млад режисьор, или художник не помня.

3

Анонимен

преди 4 години

А случайно да са взели под внимание, че дизеловите двигатели имат много по-голямо КПД от бензиновите? Както и че са по-икономични по тази причина?

2

Анонимен

преди 4 години

който плаща той поръчва музиката, че и тук нла бла измишльотини

1

Анонимен

преди 4 години

Дизелът замърсява пет пъти повече от бензина, обаче се харчи пет пъти по-малко, защото дизеловите коли са по-икономични.Така се получава, че пак е по-добре да се кара дизел, стига двигателят да е в добро състояние.