36

докато отговоря и вс

преди 4 години

да добавя че общината не разрешава на хазяите да пуска семейство с деца в двустаен апартамент - т.е. трябва хол, 2 спални родители, деца и кухня, не те пускат в по-малък апартамент, и това се изисква от хазяите иначе пак глоби, лицензи, хазяите също имат безкрайни задължения както има и безкрайни изисквания към наемателите. Така е и като си собственик - също не може животни, не може паркет а само мокет ти разрешават И прочие. Та учи се как е по света че е глобализация, чукка чукка *** ви тикви..

35

Капиталист

преди 4 години

На база на предишните съждения, ти очакваш търсенето в пазар при който всеки с два езика бива нает на 4 бона заплата да остане такова при масов растеж на безработицата, огромна рецесия, удряща преди всичко едрия капитал и двуцифрени ипотечни лихвени проценти.Сори пич, ама освен ако милиони западняци не насочат парите си насам (което няма да се случи толкова бързо) ще има спад на цените, и то рязък.

34

Капиталист

преди 4 години

До Гошy FuckUDnes.bg1. Възвръщаемостта по държавните бондове е под инфлацията.2. Задлъжнялият запад със социалните си програми има все така растяща нужда от свежи пари.3. 13 ТРИЛИОНА долара в момента се държат в "активи" без възвръщаемост.4. Растежът на ценните книжа беше "издърпан" по-рано във времетое от данъчната политика на Тръмп.5. До 2 години с лихви под 0% възвръщаемостта от рискови инвестицици ще се изравни с тази от кеша.

33

do hahahaha

преди 4 години

щото си у бг и не ти е ясно. говоря за чужбина.никой не говори за лукс, каквито са условията такъв и наема, ако някой дава обикновена квартира И иска за лукс си е проблем между двете страин да се разберат. Ако нещо се повреди хазяина е длъжен да го оправи иначе го докладваш и му взимат разрешителното . Има силни "хазяйски организации разбира се.

32

Анонимен

преди 4 години

20 год, толкова са ви нужни , за да сте на нула. Не на печалба. Един двустаен апартамент вече струва 100К лв. Този апартамент трябва да бъде нает цели 17 год без прекъсвания за цена 500 лв.месечно. Чак след 17 год ще почнете да печелите. Не смятам инфлацията, ремонтите, данъците, внезапни плащания за нещо си свързано с апартамента.ПО-ДОБРЕ ПРОДАВАЙ СЛАДОЛЕД И ВАРЕНА ЦАРЕВИЦА!!! ЩЕ ИЗКАРАТЕ ПО-БЪРЗО ПЕЧАЛБА.Да не говорим, че е въпрос на време банките да намалят лихвите. Вече няма значение,

31

До Гошу

преди 4 години

Гошуу, само балъци вече живеят в смрадливия център! Аз живея в София вилидж и там нещата са в пъти по-добре от района, в който се намира твоя кимизарник!

30

До Предприемач

преди 4 години

В едно изречение си използвал думата "тренда", която не всички знаят и от друга страна си написал "кОпуват" и "дасъбори", което води до извода, че си неграмотен, но със самочувствие на "голяма работа! Аман от неграмотни предприемачи! Много ти се иска държавата да събори панелките и да си пълниш гушата ама няма да стане.

29

Нямам време да чета

преди 4 години

всички коментари, на работа съм.Но тъй като наемите от две апартамента са перо от семейния ми бюджет, ще повторя още веднъж нещо, което писах и друг път, пък дано умните собственици обърнат внимание.Раздуването на наемите озлобява наемателите, те повреждат наетия имот, търсят друго. Честата смяна на наематели не е за предпочитане.Нарочно давам моите имоти на наем, по-нисък от актуалния в момента и така задържам постоянните си наематели повече от 15 г. - интелигентни, коректни, добросъвестни.

28

Предприемач

преди 4 години

Държавата трябва да се намеси и дасъбори всички панели на по над 60 г. После тия дет ще останат без коптори ще ми копувате имотите на по 2000 евра и песен ша пеят. Така ще се подържа тренда на цените и печалбите н а и веститорите

27

Гошy FuckUDnes.bg

преди 4 години

Та тези дето чакат някакъв балон да се спука, ще си умрат чакайки. Може би само ако столицата се премести в друг град и селянията хукне натам, тогава виж, може и да паднат.

26

Гошy FuckUDnes.bg

преди 4 години

Исторически абсолютно нищо и никога не намалява. Само веднъж, когато целия свят наложи санкции на Джуджо заради кражбата на Крим и тогава си спомням,м свинското падна на 4 лева килото, пилешкото и рибата и тя. Купувал съм си сьомга, котлет по 12 лева килото. Това защото огромно количества храни, предназначени за колхозниците увисна и трябваше някъде да се разпросдаде. Та тогава ние намазахме, ама имотите няма да паднат, ако ще и Трета световна да стане. Тези дето чакат някакъв балон да се спука,

25

Анонимен

преди 4 години

До икономистЗа съжаление с доста бързи темпове намаляваме.Тези 30-40г който си казал е в най добрия случай.

24

Анонимен

преди 4 години

Тепърва повечето дето търсят спокойствие,ще разберат каква е разликата да живееш в къща и апартамент в човекарник.Той лукса не е само да се завреш в кутийката и комшията да ти надуе чалгата защото имал рожден ден.По краищата на София и малко извън нея има спокойни местенца и добре,че още не са разбрали тиквите,които прииждат от провинцията.Те търсят да наемат и купят в града,но по-късно осъзнават грешката си.

23

икономист

преди 4 години

До Бай ИванКритично ще стане положението с демографията, едва след 30-40 години, дотогава тези инвестиции би трябвало отдавна да са се изплатили. Разбира се, никой не може да направи успешна прогноза за пазара в дългосрочен план. Явно инвеститорите разчитат, че в София все още ще има достатъчно хора, понеже все пак е столица и по-голямата част от администрацията и бизнеса се намират именно там.

22

Анонимен

преди 4 години

До отАв$тралияСиднейПич излез от Факултето има и център София, не са само боклукчийските камиони с които си свикнал като куче от краен квартал

21

Анонимен

преди 4 години

За последните две години има разрешение за строеж на 25 хиляди жилища в София.А населението е нараснало с общо 5000 души за две години.Като се има предвид,че в жилище живеят средно по трима души това означава,че се строят и са построени много повече жилища, отколкото потенциални техни обитатели.Свърши тая с повишаване на цените.Въпреки,че банките дават пари на поразия .Просто вече няма достатъчно хора.

20

Анонимен

преди 4 години

Българите искат демокрация обаче всъщност имат комунистическа душа. Съотношение минимална заплата и наем. Това не е ли чиста форма на държавно вмешателство в пазара от комунистически тип? Цените са каквито пазарът позволява да са. Собственикът сам си преценява дали да получи 12 наема по 1000 лева или да държи апартамента празен 2 месеца и след това да получи 10 наема по 1200 лева. И ако много дълго не намери будала бавно сваля цената. Това е.

19

hahaha

преди 4 години

До правилатака, така, ама като ви постоят апартаментите празни по няколко месеца и друга песен започвате да пеете.Наблъскате ги тея апартаменти с възможно най- евтините мебели и материали и ги водите лукс. Проблема обаче е, че ламинатчето от 7 лв много бързо се скапва. Кухненското плотче от 100 лв се раздува и т.н.

18

Анонимен

преди 4 години

От статията разбираме, че в София богаташите живеят под наем. И явно сред тях има и доста бездомници след като всеки свободен луксозен апартамент се разграбва за седмица. Само на мен ли ми се струва това като приказки на Шехерезада с цел някой балък да инвестира в купуването на имот от затворен тип?

17

Анонимен

преди 4 години

няма да има падане на цените.Ще има падане на панелките.Монолитните ниви кооперации, дето толкова ги мразите, ще изкарат най-дълго.