76

Анонимен

преди 4 години

Да забраним движението на коли по градските улици. Времето в БГ позволява 10 месеца в годината да се карат тротинетки. Колите само за извънградско.Да фалираме Лукоил, Шел и ОМВ - иззедници!

75

джо

преди 4 години

до Ицхак. Имам реална представа какво е на умряло.

74

Ицхак Розентал

преди 4 години

До джотоест нямаш реална престава какво е наживо?

73

Анонимен

преди 4 години

Всеки пешеходец с бухалка и ако по тротоара го застигне ел-тротинетка - просто да си тренира ударите. Тротинетката няма да може да спре.

72

джо

преди 4 години

Имам глава на раменете си за разлика от някои дето пишат тук. Не е необходимо да караш за да видиш нещо очевидно.Има разлика когато караш мотопед и мотоциклет. За всяко превозно средство има стандарт на безопасно спиране . При определена скорост, трябва да имаш точно определен спирачен път. Спрямо велосипеда тротинетките ще имат (някои) почти двойно - по голям спирачен път,което може да се окаже фатално.Колко кратуни трябва да се разбият, че да се въведат правила?

71

Ицхак Розентал

преди 4 години

До джокой модели си карал и на какво се базира твоя опит?каква е връзката с размера на колелата?

70

Анонимен

преди 4 години

Един полицай ме спря с тротинетката. Извадих телефона да снимам клипче как ще ме глоби и на какво основание. Естествено щеше да плъзне в социалните мрежи. Пусна ме веднага.

69

Анонимен

преди 4 години

Ей тез тротинетки ще вземат накрая да свалят Фандъкова, казвам ви!

68

джо

преди 4 години

Ицхак, трябва да отбележим, че тротинетките имат по - малки колела. При едно и също тегло на "водача" велосипеда е оборудван с две спирачки. С какво е оборудвана тротинетката? Да допуснем скорост от 20 км/ч и 70кг водач. Велосипеда ще спре без проблем за тротинетката не ми се ще да съм на борда. Когато си участник в движение винаги трябва да мислиш и за останалите. Независимо какво караш.

67

Анонимен

преди 4 години

Да движиш 2 тона само заради един 80кг. индивид е супер ефективно нали?

66

Ицхак Розентал

преди 4 години

До Таткозастани на някоя спирка, в алея на парка или пешеходна пътека и ще видиш колко масово се ходи гледайки екрана на телефона и със слушалки в ушитевсеки трябва да бъде съвестен и отговорен в поведението си на обществени места, а не някои да получават умитет за глупаво поведением/у другото някаква статистика колко тротинетки се карат и колко инциденти има с тях?

65

Татко

преди 4 години

До Ицхак Розентал. Страхотно сравнение ! Направо не знам как ви го измисли акъла ? Казвате, че не е важно да пазим децата, които са бъдещето на България, а да пазим тротинеткаджиите и велосипедистите по тротоарите ? Ей заради, такива като вас хората не искат да раждат деца ! Въпросната госпожа си е неин проблем, че се е спънала, никой не я е блъснал, тук говорим за превозно средство, което може да причини значителна вреда на едно малко дете, но явно ви е трудно да го осъзнаете това !

64

Ицхак Розентал

преди 4 години

До Анонимен 61масовите модели са с ел. мотор 250 вата, и максимална теоретична скорост 25 км/час (на равно, ако си до 50 кг и духа попътен вятър)велосипеда няма ограничение в скоросттаи въпреки това смятам че като технически характеристики и поведение при движение двете са сходнииначе има и велосипеди които могат да развият голяма скорост - карал съм такъв специално изработен за състезания; струваше над 8 хил. евротова за частта - ама ти знаеш ли че ....

63

джо

преди 4 години

По принцип, който иска да ползва велосипед там законово всичко е уредено. Тротинетките са доста различни като тип и начин на употреба. Спирането им е неефективно, мощноста не е съобразена с начина на експлоатация и някои видове са откровено опасни при участие в движение.Задължително е да се уредят алеи и пространство а също сигнализация и предпазни средства.

62

Ицхак Розентал

преди 4 години

До Таткопрепоръчай им да не ходят на зиг-заг забили нос в телефона и нечуващи какво се случва заради слушалките в ушитеминалата седмица една такава забила нос в телефона се спъна в декоративния плет и пльосна в тревата

61

Анонимен

преди 4 години

Аз ще ви кажа колко са опасни тези скутери, тортинетки и най-вече велосипеди.Елате да карате в Берлин, града на колелата. Тук всички колоездачи са ужасно нахални, навират се между колите, карат в средата на лената с 30, там където коли карат с 60, правят завои без да дадат сигнал с ръка, и на всичкото отгоре леко да им свирнеш за да те забележат и да не ги блъснеш, предизвиква гневна реакция, псувни и средни пръсти. Дори жените псуват. Това нормално ли е ? Комплексари! Асфалта е място за коли !

60

Гробокопач

преди 4 години

МВРО скача на Бойко? Нима? Нима, Бойко не е прав, а Контрерас?:))) А, ако Бойко не е прав и е диктатор, вие що щете още в коалиция с него? Излезте и проблемът с тротинетките ще се реши веднага от временното правителство на Радев;)))

59

Анонимен

преди 4 години

До Ицхак РозенталЕбахти сходствата - едното е около 0.25 конски сили(като се поразвихри някой пърхут на педалетката), другото e 1.5-2 конски сили. Сега ми кажи как разлика от 8 пъти в мощността може да се приравни?Тогава да приравним и категориите М, А1, А2 и А. То там между М и А имаш разлика по-малка от 8 пъти. Или не е угодно на тротинеткаджиите? :)

58

Татко

преди 4 години

Препоръчвам на всички родители движещи се по тротоара да си закачат едно огледало на врата за задно виждане, защото не се знае кой ще ви връхлети отзад. После разни интелигенти ще ви обясняват, че сте лош родител, защото не сте завързали детето си за крака ви, в случай че някой го блъсне! Тротоарът е място за пешеходци и деца до 12 години с колела, а не за дебели чичковци с тротинетки !

57

Ицхак Розентал

преди 4 години

ако погледнем на велосипеда и ел. скутера като черни кутии ще видим че те имат сходни характеристики като маса, скорост и тнтоест логично е правилата за едните да се прилагат за другитетоест или правилата за ел. тротинетките ще са като на велосипедите или велосипедите ще са приравнят към ел. тротинетките и за тях ще е необходимо да си навършил 16 г, да имаш валидна шофьорска книжка и тн