32

Анонимен

преди 4 години

Зимата, без да броиме вноса, защото внасяме, Козлодуй дава на моменти до 60% от консумираната в Бг ел.енергия. Дава и повече, но изнасяме. А внасяме и изнасяме, защото така покриваме пиковете и тупика. А зимата консумацията е четворна! Познай защо...

31

Анонимен

преди 4 години

...и първите 4 блока имаха безопасен срок за експлоатация за още 30 години, ама това са политически решения! В протокола за присъединяване към ес сме се съгласили през 2027г. да затворим 5 и 6 блок в Козлодуй! Има го в нета, а и официално Кунева го заяви като "победа" в преговорния процес. Следиш ли? Така. А аец не се строи като фейк кооперация, а си иска едно 6-7-8 години.

30

Анонимен

преди 4 години

С Козлодуй и без Козлодуй. България и сега ну взима ток от Козлодуй. Тока е само 10% от Козлодуй за България. Горивото е от Руската Федерация.. И врачанските пущинаци работят на ишлеме.

29

Анонимен

преди 4 години

Ти си ибиот. 10 г е максималното удължение след това реактора се е размекнал като главата ти.

28

Анонимен

преди 4 години

Козлодуй няма да бъде закрит след 5-6 години, следиш ли ми мисълта. 3-ти и 4-ти енергоблок бяха удължени с още 30 години.

27

Анонимен

преди 4 години

Преди 100 години сме били също като сега. Никакъв напредък на територията. Същите безмозчни същества.

26

Анонимен

преди 4 години

Защото 3aдниk, след 5-6 години ще закрият Козлодуй. Така! Следиш ли ми мисълта? До тогава, съгласно протокола от Киото, въглеродните квоти за емисии ще поскъпнат тройно, демек въглищата стават много скъпи за ток. И оставаме или на внос, или на Белене! Алтернатива няма. Ама тиквата до тогава ще е аут, и му дреме на caйдера.

25

Анонимен

преди 4 години

А защо България трябва да строи нови АЕЦ, обяснете ми? Защото някой си друг някъде строял?

24

Анонимен

преди 4 години

Къде е оная *** плевелалиев с гъгниво инфантилно гласче да обяснява, че Турция, понеже има по-малко слънце от бг, затова слага ввер, вместо да тури фотоволтаици?

23

Анонимен

преди 4 години

А Белене кога?

22

Анонимен

преди 4 години

Нема ли сега некой тикволюбец да обясни, че фолксваген щели да дават ниски заплати, а аеца ще гръмне? Tъпaци!

21

Анонимен

преди 4 години

Фашистите не посмяха да воюват срещу Трети украински фронт. Избягаха на 8-9 септември 1944 година. Съветския съюз им обяви война, защото бяха съюзник на Хитлер. Те позорно избягаха през Турция. Сега били недоволни.Ами защо не воювахте, бе? Защо не се наредихте на Дунава и да защитавате вашата фашистка власт?

20

ЦК на ГЕРП

преди 4 години

А Фолксваген ще строят завод в България!!! Другарят Бойко обеща !!!

19

Анонимен

преди 4 години

Бългapaците са си 95% *** тотал!

18

Анонимен

преди 4 години

Хората строят втори блок на ядрена централа,нашето външно министерство строи декларация след декларация срещу Русия коя от коя по- ***.......умна!Срам бре,срааааам!Вчерашните ни поробители се прегърнаха с Русия и руснаците и си въртят алъш-вериша и интереса след няколко кървави руско-турски войни,а ние.......започнахме атлантическата война!Докато ни дръпнат каишката и външното започва да лае!Пинчерът лае мечката!Смешно,трагично и жалко.........за един народ!

17

Анонимен

преди 4 години

Интересно! И Русия и западът (в случая фолксваген) избират Турция за големите си проекти, а в тикволандия не искат да отворят и завод за шапки от вестник. Що така? Нали уж просперираме? Поне така казват управляващите. А чуждите инвестиции бегат от тук като от чума. Нещо не се връзва.

16

Анонимен

преди 4 години

Сега става ясно какво казват либертариано-русофобите: Белене - не! Аккую - да!

15

Сатира

преди 4 години

Браво. Турците си гледат националните интереси, а не като нашите продажници

14

Анонимен

преди 4 години

Без социализъм нямаше да имаме АЕЦ. 45 години имахме късмет да станем модерна, развита държава, с индустрия, инфраструктура, наука и култура.

13

123

преди 4 години

Преди около 6-7 години в Москва започна обучението на 100 студента от Турция в дисциплините на Ядрената енергетика. Туция вече има над 1000 магистри.Отделно, за капацитета на Росатом да строи ядрени обекти зад граница не се замисляй. Росатом е държавна компания, притежаваща над 400 научно-изследователски, инжененрни, строителни, ремонтни, заводи, рудници, обогатителни фабрики.В момента те строят над 30 ядрени блока в целия свят!!! Няма друга компания, която да се похвали с това!