53

Анонимен

преди 4 години

До мюфтияВажното е в каква среда си. Докато не почнеш да живееш с местните на колкото и курсове да ходиш ефекта ще е минимален.

52

да

преди 4 години

След 20 години няма да има нужда петте милиона арабчета да учат немски за да говорят със 5000 деца на име ханс или клаус.

51

Hans

преди 4 години

Аз като карах курсовете учехме 1 година 4 дни в седмицата по 4 часа. От цялата група скъсаха само прuмата от Сирия и едно невзрaчно мaймyнче от Еритрея. Името си не можеха да кажат.

50

????

преди 4 години

Понастоящем държавата съществува само де юре. Сомалия няма единно правителство, обща валута, нито каквито и да е атрибути на функционираща независима държава. Де факто в Сомалия управляват местните племенни военачалници на Сомалиленд (бившата британска колония), Пунтленд и други регионални кланови вождове. Сомалия е членка на Организацията за африканско единство (1963), на ООН (1960).От тука идват всички доктори ,инженери,IT специалисти,ами нормално е да са неграмотни.

49

Анонимен

преди 4 години

Ами интегрирайте ги кво става май нещо куца а

48

Анонимен

преди 4 години

Немския е труден език и думите се забравят лесно.

47

Анонимен

преди 4 години

Инженерите и лекарите били неграмотни!! Какава изненада само за умнокрасивите другари!!

46

дедо Боре

преди 4 години

До АнонименРодените в Германия турци говорят немски как немец но родените в България не от тук можеш да разбереш образователната система!...........Ти усещаш ли се какво пишеш? Разбира се, че родените в Германия турци ще говорят немски. Започват с ясла, градина, училище...кво фрауто на турски ли да му шляпа, а германчетата да мигат. Какво общо има образователната ни система?

45

мюфтия

преди 4 години

До АнонименЕдин висшист българин от 3-ри години работи в Германия, но го владее перфектноТо и тая е висшистка, нещо там по Търновския университет е трошила парите на баща си.

44

Анонимен

преди 4 години

Родените в Германия турци говорят немски как немец но родените в България не от тук можеш да разбереш образователната система!Няма човек който не се учиИма който не може да учи.

43

Анонимен

преди 4 години

И аз познавам една българка, която е от 10 години в Германия и бъкел не знае немски. И на безплатен курс я прати Меркел, ама тъпa врачанска тиква, не вдява. На около 40 е... Бочко, който иска, има желание да се интегрира и без да на курсове го научава език. Ти явно познаваш все такива пройдохи. Един висшист българин от 3-ри години работи в Германия, но го владее перфектно. Разбираш ли за какво иде реч или мозъка ти на вундеркинд не може да го асимилира?

42

Щайне швайне

преди 4 години

И дъртите турци в Германия не знаят немски. Децата нали ходят на училище, говорят, но родители, баби дядовци не могат и да мъцнат. Впрочем и нашите, по-старите турци по селата, особено жените не знаят български, нищо че тук са се родили.

41

Анонимен

преди 4 години

Българките в Германия са а социални!Избягват да контактуват със други етности.

40

мюфтия

преди 4 години

До Анонимен 38И аз познавам една българка, която е от 10 години в Германия и бъкел не знае немски. И на безплатен курс я прати Меркел, ама тъпa врачанска тиква, не вдява. На около 40 е, ходи да чисти по къщите и се движи само сред българи.

39

Sicht Punkt

преди 4 години

До 34,Аз ползвам ник нейм и от видяното до тук виждам, че го докарвате откъм език, спорно е обаче откъм интелект. Не мисля да влизам в безсмислени спорове. Всеки си има гледна точка било то и необоснована.Чао и лека вечер!

38

Анонимен

преди 4 години

Щото аз съм живял в Саарбрюкен и Франкфурт по 5 г. и не съм чул немец да говори друг език освен немски. Някой ако е чул нека пише.===*** изброените градове се намират в Германия! Какъв чужд език искаш д чуеш?---Мого ппрост ама много

37

Анонимен

преди 4 години

Щото аз съм живял в Саарбрюкен и Франкфурт по 5 г. и не съм чул немец да говори друг език освен немски. Някой ако е чул нека пише.===*** изброените градове се намират в Германия! Какъв чужд език искаш д чуеш?

36

Анонимен

преди 4 години

Лично мога да кажа, че новите мигранти научиха немския по бързо от българите където са от десетилетия там!

35

Анонимен

преди 4 години

Лично мога да кажа, че новите мигранти научиха немския по бързо от българите кафето са от десетилетия там!

34

Анонимен

преди 4 години

30 Вие считате ли, че нивото на ползване на родния език на всички български граждани е еднакво? Например Бойко Борисов и Филип Димитров? И кой език, според вас, се владее по-добре от гражданин с турско етническо самосъзнание, където майчиният език е архаичен турско-български и неписмен, но в училище лицето е отличник в българска среда? Кой е родният език на един етнос, цензуриран тук, и на какво ниво на трудност би могъл да е той при положение, че е само битов и говорим????.....