41

гяур

преди 4 години

До Чичо...иначе щяхме да сме по-развити от средновековна Русия!

40

поляк

преди 4 години

Ген.Гурко е бил башибозук и е потушавал селски бунтова в Полша!

39

равносметката

преди 4 години

До ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯзагиналите за свободата ни руснаци варират от 20 до 200 хиляди!Финланците получават независимостРумънците северна добруджаСърбите западните покрайниниБългарите плащат 35 тона злато и 2 години хрантутят окупаторите

38

Анонимен

преди 4 години

До TatarЗа войната е мобилизиран само самарския гарнизон с най-бездарните генерали и войска!Украинци са ни освободили!

37

Мутрю

преди 4 години

Ний не искаме да изглеждаме почтенни.Искаме другите да омаскарим,затова използваме всякакви медии.

36

Анонимен

преди 4 години

До абяснениеБългарите са ги считали за *** и потомци на Чингиз-хан - татари!!!!!Опълченците са били корпус за превземане на Цариград, но не част от руската армия!

35

Tatar

преди 4 години

И какво разбираме от тази хроника? Добре, че са били тюрките-монголи - казаци, които като наемници на руския цар са спасили положение. Жалко, че тогава под натиск им се е наложило да се бият за руският цар. Дано никога повече тюрки не застават срещу тюрки. Обединени няма кой да ни спре. Най-големият срам за османски султан е станал, когато се е изправил срещу друг тюрк - Тимур пленява Байезид.

34

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

преди 4 години

Българи и руснаци се биха рамо до рамо, оставиха костите си и кръвта си на Шипка, за да я има България. Моят пра пра дядо се е било рамо до рамо с руския войник, за да я има БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ! Вечна дружба с братята руснаци, единствените, които оставиха костите на 200 000, 200 хиляди войници в България! Поклон!

33

Православен

преди 4 години

Българио, за тебе те умряха</em>,. една бе ти достойна зарад тях,. и те за теб достойни, майко, бяха. И твойто име само кат мълвяха,. умираха без страх!Поклон!

32

Анонимен

преди 4 години

Сюлейман паша е евреин, френски възпитаник, както пише един знаещ преди мен.Отчайваща простотия от много други нещастници, които мислят, че као *** нечий з...к, всичко е вярно.

31

смешки

преди 4 години

До Анонимен 31Ще спечелиш на кукувден.Щом си толкова ербап,какво си правил 500 години.

30

Анонимен

преди 4 години

То и руското и турското командване са едни неадекватни мани мани Единствения който става е Осман паша при Плевен и ако небяхме Българите да изкараме боя при Шипка и Прусака Тотлебен тая война щеше да я Спечели Турция ФАКТ

29

Киряк Борисоф

преди 4 години

Вярвям на написаното от Вазов,който е живял по време на робството и на написаното от Ботев и Левски.Добре,че е имало бунтари.Защото ако всички са били като вожда,ще се целунат с поробителя и ще се подмазват и предателстват в името на мангиза.

28

Анонимен

преди 4 години

До25. Слабо си просветен. Бългапите в Османската империя не са ходели с шалнари. Имали са писменост училища. В османската империя са пишели на арабски. А пропагандата на руснаците възвеличава турците за да засили интригата и музаверзлъка срущу българите. И затова българите не вярва на "вечната дружба"- тя отиде с пропагандата в канала.

27

Анонимен

преди 4 години

До 17 че то кога е било адекватно ??Знаеш я прикаската какво е анти армия Индиска техника Арабски войници от градовете под руско команване Му а хааа ха

26

Анонимен

преди 4 години

За Българската армия обикновена победна битка За руската граничешта с чудо победа Просто разлика в класите :)))

25

Анонимен

преди 4 години

Нали е Османска империя. За каква турска армия се пише. Негпамотнилисте или е част от пропаганда и манипулация.

24

Анонимен

преди 4 години

Поклон и слава на загиналите за нашето освобождение!Българи и руснаци ще са свързани за винаги, колкото и на новите евро-*** да не им се иска!В същност, скоро ще им бъде потърсена отговорност, само та не плачат, че Народният Съд е строг! Сами са си го надробили! А в САЩ няма да ги вземеат така или иначе! Там си имат достатъчно такива, необразовани и нищоправещи толупи!

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 20Какво да кажем са лиПсата на грамотност в днешно време.Все пак,едно време е имало килийни училища, а днес-гербав изопачител на историята-мензистър Вълчо...

22

Анонимен

преди 4 години

Ей, ***, не ни провокирай с просташката си ненормалщина и не бълвай врели-некипели с болното си мозъче - няма да успееш да манипулираш българския народ. Не се нуждаем от еничарски версии на нашата история, защото нашите предци са писали тази история с кръвта си. Като ти чета несвързаните и неграмотни брътвежи ,ми е ясно, че се нуждаеш от спешна помощ