60

дежурен

преди 4 години

Те го те и тоя и той се имъкна от нафталина. Американско протеже. Взел си е надника и сега трябва да го заработи...

59

Анонимен

преди 4 години

Този самозван експерт, на аерогара БОВЕ стоя от 8.00 до 13.00 прав като пирон, сакън някой да не се качи преди него на самолета. А чакането беше защото закъсняваше полета с неопределено време. Време през което около 120 души се развяваха из чакалната до идването на самолета!Та този гвоздей се оказва че разбира и от ядрени централи.

58

Анонимен

преди 4 години

До ПенчоСтанишкaта беше сключил договор за 3.94 млрдтова е само за строежа на двата блока бе и пак е толкова. Останалите 6 млрд са за всичко останало, което е необходимо, за да стигне тока до потребителите. Жици, подстанции, жилища за персонала, пътища и кво ли още не.Затова и по-умните им казват да го зарязват това Белене и ако има нужда от нови блокове, то те да са в Козлодуй, щото там има инфраструктура.Ама другарите ще трябва по-малко да крадат и искат Белене

57

Русия е несигурна

преди 4 години

Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.Видяхте какво стана с Южен поток и атомната централа Белене. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.

56

шматка

преди 4 години

До 52Да построиш завод е най лесно.Трудното идва после.Какво ще произвеждаш и на кого ще го продаваш.Истината е че трябва да има държавен фонд за нисколихвено кредитиране на начинаещ бизнес но пък на Боко гаджето има банка и не дава

55

Анонимен

преди 4 години

Строежа на АЕЦ Белене е доказателство, че русофилството е неизлечима чума !

54

Пян Гъ

преди 4 години

До Абе ейНапълно съм съгласен. И тогава излиза, р-ка м/у КАПИТАЛИЗЪМ и СОЦИАЛИЗЪМ няма! Освен някои повърхностни модификации. А през ранната "демокрация" ни лъжеха, че там нямало централизирано планиране, частната собственост била неприкосновена и пр. тра-ла-ла.

53

Пенчо

преди 4 години

Ще ни струва 10 млрд. защото преди 10 г. заедно със сикаджията оср***хте проекта Белене. Станишкaта беше сключил договор за 3.94 млрд. и в проекта участваше с 49% германската RWE.

52

Анонимен

преди 4 години

България трбяа да налее спешно пари в селското стопанство и да се опита да вземе парче от турския пазар. Която тръгна по пътя на войната и скоро ще забоксува. Но ние не трябва да спим, а да слагаме в нашите отрасли. Има Толкова млади хора с малки фирми, които се мъчат трябва да им помогнете те са бъдещето на България, а не 2 реактора.

51

джо

преди 4 години

Стига с глупави коментари. И този индивид изплува от тъмното , нали ги видяхме колко струват. Хората му дебаркираха при Борисов и сега са кръжок. Като почнат да говорят Такива "експерти" и ни става ясно , че ще караме още на въглища.Какви чернобили, какви пет лева? Няма грам достойнство у някои хора, то бива да си лакей, ама чак пък толкова не върви.

50

Анонимен

преди 4 години

50 ти си доказателство че троловете са всякакви най голямата им централа гундерминген на дунава работи с пълна пара

49

Анонимен

преди 4 години

България трябва да прави само заводи, туризъм и селско стопанство. Като Германия седи далеч от проблемите и бута пари е икономика. Кога ще ви дойде акъла, че когато няма икономика всичко се обезсмисля. До тук пръснахме 1 милиард за самолети, 1.5 милиарда за реактори, 700 милион ни осъди Русия, 2 милиарда в КТБ всичко в Евро. Общо 5 милиарда евра отидаха ей така. Сега си представете, колко заводи и фирми можеше да бъдат финансирани държавно, за да вървят на горе и да изнасят стоки.

48

шматка

преди 4 години

Не мога да разбера.Навсякъде се тръби че конкурса е за ИНВЕСТИТОР а после-ще ни струва еди колко си.Нали за това го търсите този инвеститор за да построи АЕЦа с негов капитал .Тва инвеститор строител проектант са ви пълна каша

47

Белене-атомна бомба

преди 4 години

Да построим АЕЦ Белене значи да поставим потенциална свръхмощна руска атомна бомба в България. Видяхте какво стана в Чернобил. В Германия вече затвориха всичките си атомни централи след експлозията в японската АЕЦ Токушима и след референдум.

46

Анонимен

преди 4 години

Време е разни "разбирачи" да хиперболизират и спекулират с цифри и данни.

45

До 44

преди 4 години

То..вас ако ви питаме..за същите пари миговете не са кошници..но Фте са.Знаем ви болшевишката логика.И защо ти е АЕЦ? Да те питам. Длъжни ли сме да имаме аец при положение че в момента сме в свръхпроизводстсто на енерфия.Вместо да се набляга на възобновяеми източници.Само атоми и милиарди са ви в червените глави.

44

На пазар

преди 4 години

Активираха се между два евро парламента.Значи е далавера.Аз казвам твърдо НЕ!

43

абе ей

преди 4 години

А бе Мартинчо ами нека една държавна помощ да дадем на енергетиката бе, че без ток не може- ами кое ти е пазарно в момента в света, че не се сещам- лихвите по депозитите ли, че печатат пари в трилиони, курсовете на основните валути ли, търговията обложена с мита от Тръмп с ЕС и Китай или 300 милиона субсидия давана от Ердоган на Фолксваген и инак забранена в ЕС? Или италианския дълг е в пазарна среда- ако е пазарна Италия е изгърмяла и фалирала... Само тоз не разбра, че инвестиция се купува!!!

42

Анонимен

преди 4 години

Изобщо не е деградация. Всички градове се оправени в няква степен.. Спрямо 2004 примерно. Отделно магистрали, препистватвшни станции, реформи. Вижте само полицията глобите скочиха, актове пишат, събират парите с вземане на книжки. Преди това го нямаше 20год. Колко известни бизнесмени им техлиха сопите вече ги няма. Не съм съгласен, че 10 год нищо не са направили Герб.

41

Анонимен

преди 4 години

До 38Ще ни струва по официални дани 4,5 х 8 американски кошници (самолета).По неофициални данни 3 х 8 - 24 хвърчащи торби с желязо.Толкова !!!Сравнявай си ги сам, какво прави едното и какво другото. А само да те светна, че без АЕЦ Белене след време ще сме извън страните с атомни централи и връщането обратно ще е мнооого сложно.