21

Анонимен

преди 4 години

Кого лъжете, че при социализма се било живеело добре материално? На нашите им се налагаше да приготвят по 500буркана зимнина, компоти и консерви, за да изкарат зимата. Е, тогава всички бяхме еднакво бедни и нямаше на кой да завиждаш. Освен на тези, които работеха в Либия, Сирия или Коми. Те имаха лада без вноска, шоколадoви яйца от корекома, видео VHS. А нашите с по 180лв заплата се чудеха какво по-напред.

20

Да бе да

преди 4 години

До Анонимен1944 България е била 6 500 000 за 45 године с мъки и без право да напускаш България се умеличаваме с 2 млиона.От осбождението до 1944 година българия нараства двоино като са имали право ба идат в която искат страна.За ДС и селски тарикат-партиици може и да е било добре защото си бяха пълни некадарници.

19

Анонимен

преди 4 години

Преди 1989 г. у нас беше изградена система на здравеопазване, за която днес можем само да мечтаем!

18

Анонимен

преди 4 години

България беше 9 милиона, при демокрацията намаля на 5 милиона?

17

Анонимен

преди 4 години

До 11На какво основание твърдиш, че при соца българите били материаЛно добре? При соца нашите нямаха нито кола, нито жилище. За първи път излязохме в чужбина лятото на 1989 до ЧССР. Даваха ни да обменим по 50лв за леи, форинти и крони. Абсолютна мизерия. Нашите след работа ходеха да копаят фъстъци, за да си докарат някой лев допълнителен доход.

16

Демокрацията

преди 4 години

Бедност, висока смъртност, най-много пушачи и най-кратко живеещи хора

15

Анонимен

преди 4 години

Всеки който е живял при социализма ще ви каже, че тогава се живееше много по-добре.

14

Да бе да

преди 4 години

До АнонименДа бе да дарения,всичко беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

13

Накратко

преди 4 години

До АнонименА кои са му плюсове на социализма.Лично първия ви го каза че е недоносче.Наскоро един привърженик на соца ми вика ,абе ти се научи да мериш с мултицет.Пълен шок.Завършили сме електротехникум.

12

ГМ

преди 4 години

Какво значение комунизъм или не? Магистралите след 1 година използване вече можеш да хванеш морска болест! Та нали нашите родители са го строили! Комунизмът - светлото бъдеще на цялото човечество!

11

Анонимен

преди 4 години

При соца българите живееха материално най-добре. Друг е въпроса дали това наистина беше добро за хората и дали го заслужаваха, но това е един от най-успешните периоди в историята на България, особено сравнен с днешната мизерия и упадък при демокрацията. От Бузлуджа може да се направи музей на социализма и да се покаже там с всичките му предимства и недостатъци.

10

Анонимен

преди 4 години

Безперспективна работа. За да се поддържа това чудо, всяка година трябва да се наливат по 10милиона. Евентуални туристи и билетчета не могат да покрият дори заплатите на персонала.

9

Анонимен

преди 4 години

Слави ще ммести бузлуджанската чиния в учиндол.

8

Анонимен

преди 4 години

Тази сграда е и под закрила на Юнеско.20 бележити художници са работили по мозайката,а народа участва в строителството с дарения и труд.Сградата не е просто партийна,а също и за 1300 годишнината на България,открита е 1981 г. - 1300 години от битката при Онгъла на прабългарите с византийците,в която българите побеждават и затвърждават държавата си и получават официално признание от византийците.

7

Анонимен

преди 4 години

Руското НЛО да си заминава. Някой искаше 400М за реставрация на нещото...

6

Анонимен

преди 4 години

Скоро идва Слави и ще сложи в ред нещата!!

5

Анонимен

преди 4 години

Бутай с багера тая бангия!!

4

вампириte

преди 4 години

Дано се качите в чинията и ви закара до луната без прави на връщане комондета !!!

3

Анонимен

преди 4 години

Югославия никога не е била част от от СССР, че да се отделя?. Не само това, но и от 48ма е неутрална между НАТО и Варшавският пакт.Връщайте парите на поръчителят на статията. Най-малкото можеше да я прочетете преведена преди публикация.

2

Розова шишарка

преди 4 години

Хронологията в тази статия е под всякаква критика. Открито 1984 закрито 1954??? Завръщане в бъдещето ще е това нещо. Още Бузлуджа не е изоставена 1980г а 10 години по-късно. Има млади хора, които ще ви повярват, след това доказвайте, че нямате сестра.