19

Анонимен

преди 4 години

Абсолютна глупост. По какъв начин допитите резултати биаха допринесли за развитието на България ? По какъв начин България дори може да ги усвои и използва при положение, че за последните 30 години България регресира до до-индустриално ниво, т.е. изостанахме от световната общност с над 100 години ! В страната трябва да се решават проблеми от жизненоважно естество, а не за подобни глупости за разнообразие.

18

Анонимен

преди 4 години

Открил е жизнената си ниша професорът, да му мислят тия дето не са на бюджетна издръжка.

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16В България за съжаление обществото не се интересува от такива изследвания. Публикува се, включително в международни научни издания. Аз не следя подробно дейността на българските антарктически експедиции, но знам поне за няколко десетки научни публикации. Вероятно са много повече.

16

Анонимен

преди 4 години

Лабораторията задължително трябва да бъде обзаведена със свинско и винско ,и да не забравяте сливовицата,че професор Пимпирев без нея не може да изследва мразовития континент.

15

Анонимен

преди 4 години

До 9Това с четирите кюфтета беше кофти, отяде ми се, няма да обядвам днеска.

14

Анонимен

преди 4 години

И ние ,,Барбар Петко с мъжете",от двайсетина държави с бази на Антарктида и България сред тях!Като изключим Русия и Украйна наследили бази на СССР единствено Полша от Източна Европа има изградена база!Явно ние имаме излишни пари ,та субсидираме световно неизвестни учени да си правят екскурзии и да живеят на ледения континент,имитирайки някаква дейност!

13

до НОГО ПРОСТ

преди 4 години

Северният полюс се нарича АРКТИКА. Верно си много ***.

12

Анонимен

преди 4 години

Ами щом толко трудно се изгражда и са на зор с материалите, изградете склад за строителни материали и железария. Тръби, фасонки, радиатори, арматурно железо, фибран. Лаботория с хладилници на Антарктида ми се вижда съмнителен бизнес.

11

Анонимен

преди 4 години

Като ходи всяка година там какво публикува общодостъпно, за да разберем и ние "простите" хора кви ги е открил там.

10

Ного прос

преди 4 години

Антарктика е северния полюс бе умник.

9

Анонимен

преди 4 години

Каква супер лаборатория бе? Нашите учени ходят там само да изследват на колко градуса им замръзва ракията! Жулят цяла зима!

8

Анонимен

преди 4 години

Този само ходи там и приближените му. Кумунизъм та дрънка. Няма ли в България и други стойностни учени, които да отидат до там? И не е АнтрактиДА, а е АнтарктиКА, аман от побългаряване на имената.

7

Анонимен

преди 4 години

Няма ли кой да спре кранчето на тоя безделник? Всяка година ходи на държавна сметка на екскурзийки до другия край на света уж че прави някакви грандиозни открития и изследвания...Един път май го спасяваха с хеликоптери и кораби на чилийския флот, понеже се беше разболял...Сега прави сравнения колко давали САЩ и други богати страни за базите в АНтарктида. Намекът е ясен - дайте и ние да дадем 10-20млн..Всичко друго оправихме у нас, та тръгнахме и на южния полюс да се сравняваме с американците

6

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5Добре е, че хората в тези среди са сплотени и си помагат. Иначе, ако разчиташе само на държавни пари, щеше да си стои у София.

5

Има огромен нос

преди 4 години

Явно е някаква форма на акромегалия, от носа му могат да се направят поне 4 кюфтета, трябва да се лекува.

4

Анонимен

преди 4 години

ТОВА СА ИЗМАМНИЦИ И АКО ТРЯБВА СМЕТНАТА ПЛАТА ДА ОТИДЕ ТАМ ДА ИЗВЪРШИ ОДИТ КАКВО СА ПОСТРОИЛИ АМА НЕ МОГЪТ. НА ВРЕМЕТО ИМАШЕ ЕДИН ПЪТЕШЕСТВЕНИК ПАПАЗОВ ИЗМАМНИК КОЙОТ ПЪЛНЕШЕ ЛОДКАТА С ФИЛЕТА , И КАТО СЕ ВЪРНЕШЕ КАЗВАШЕ ЧЕ СЕ ЕХРАНИЛ С ПЛАКТОНИ И ВОДОРАСЛИ.

3

Анонимен

преди 4 години

Този хрантутник се намести там ,по-цял ден нищо не прави, само харчи държавни пари.

2

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗавиждаш ли? Човекът се занимава от години с нещо, което му доставя удоволствие. И се грижи и за престижа на държавата.

1

Анонимен

преди 4 години

живот и здраве там ли ще ни местят ??