36

Анонимен

преди 4 години

Почти нема шанс наема да е по-висок от ипотечната вноска - за едно и също жилище! Сега, ако си под наем в мезонет в идеален център, а сравняваш с ипотека за боксониера в Левски Г, това е по-различно.

35

До 34

преди 4 години

Прииждат защото няма работа . Ако имаше дали някой щеше да си остави къщата ?? Неее ,нямаше . Уют ,спокойствие ,простор...мислиш ли че лесно после се свиква с 50 кв. кутийка ???

34

До 33

преди 4 години

Да забелязах ,че повечето живущи са министри или чужденци . Правят впечатление малкото заведения и магазини , а най - вече че ритъма на квартала е спокоен . В старите блокове почти никой не живее ,но не виждам и обяви за тях . Новото строителство не се пипа. Половин милион за тристаен ... за същата цена в Бургас в хубав квартал можеш да си купиш 3 етажна къща с голям двор .....

33

Анонимен

преди 4 години

Цените на имотите по морето са катастрофа,около 50%надолу или няма пазар.Някъде вдигат и данък сгради двойно.И пак се налива бетон.Просто пирамида.

32

Анонимен

преди 4 години

До 34 :) кефи ме как си личи кой е селянин :)

31

Анонимен

преди 4 години

Нормално е строителството в София да се разраства.Докато прииждат вълните селяни, които нямат жилища, ще продължава да се строи.Нищо че вече няма място, нито за тях, нито за нас, местните.

30

Анонимен

преди 4 години

До До 24Хубаво но само мафията на ГЕРБ може да купи че Цецко Цветанов, Цецка и т.н. правят услуги на бизнеса/

29

адам

преди 4 години

боже каква простотия! вноската за кредита била колкото наема:) ама тя е двойно по висока и за 30 години, което показва, че имотите са надцененти 2 пъти:)

28

До 27

преди 4 години

Блазе ти ..

27

До 24

преди 4 години

Само за Изток съм съгласна . Хубав квартал с фантастични цени :) ,но евала на който може да си позволи там нещо . А защо къщите са толковя занемарени там ?

26

Анонимен

преди 4 години

До РентиерДа бе да. Те затова след 2007-*** (дето уж нямаше балон) цените паднаха. После миналата година тръгнаха леко надолу, щото се оказаха повече жилища, отколкото купувачи.Сега това, че малко е тръгнало нагоре си е нормална флуктуация. А теб трябва да те бърка, щото рентиерството предполага даване под наем, а не притежаване за собствено ползване.

25

ит програмист

преди 4 години

Всяка година купувам по едно жилище и го давам под наем но от това не се печели

24

Анонимен

преди 4 години

то ако си инвестор с ипотечен кредит от банка и с намерение да го изплащш давайки го под наем, по-логично от това да очакваш наема да е по висок от вноска по ипотека няма. Иначе поровете се, има един прицип, 12 годишни наема(144 наема) трябва да изплащат цената на жилището. Или наемите са много ниски(което видно от статията не е така) или цените на същите жилища са високи.

23

Рентиер

преди 4 години

До АнонименМного ти е объркана хронологията на събитията. Хиперинфлация имаше през януари 1997 г. Валутния борд е от 01.07.1997 г. А имотен балон няма. Народа търси и купува. Затова и цените са все нагоре.

22

GG1989

преди 4 години

Новото стройтелство си е ново, но в пъти повече харесвам Гео Милев, Изток, Мусагеница точно, заради ниското строителство до 8 етажа, междублоковото пространство и изградената инфраструктура. Понеже съм в добре заплатен сектор и колегите са закупили над 30 апартамента, то новото строителство не може да ме впечатли. Лоша инфраструктура, нагъчкано на макс, никакви условия за деца (площадки и градинки) и нулев шанс за паркиране без 10-15 хилки за паркомясто/паркинг.И ценит са много високи още...

21

Анонимен

преди 4 години

В София има градинки само пред блоковете от 70 и 80 -те години . Никаква друга зелена площ ( в повечето квартали ) в които човек да се разходи . В Бургас във всеки квартал има голям парк , но пък строителството е зле . Във Варна е още по трагично . Излизаш от блока и бетон ...бетон на всякъде . Слънцето те пере в кратуната , а вътре в без климатик не се живее

20

До 18

преди 4 години

В Люлин много се продават на по ниски цени ,но в бандитски квартал никой не иска да живее . В Младост пък са много високи ,незнайно защо .

19

Рентиер

преди 4 години

Отдаването на имот под наем винаги ще го има. Който е умен купуваше имоти между 1998 и 2003 г. За 3 год. се излизаше на печалба. През 2005-2006 г. цената вече беше двойна, а към днешна дата е 6-7 пъти по- висока.

18

До 16

преди 4 години

Не е вярно . Това за *** ни го набиват по медиите . Истината е ,че много от тях се изнесоха в Германия , Чехия , Англия и Холандия . Изнесоха се обаче и много руснаци които си бяха купили жилища ,затова не е възможно да няма срив на цените .

17

Анонимен

преди 4 години

Новото строителство се главно офис сгради и наемите там са от 2000 евро нагоре.