70

Счети

преди 4 години

чл. 57 ал. 1 от Закона за платежните услуги : В случай на неразрешена платежна операция доставчикът на платежни услуги на платеца му възстановява незабавно стойността на неразрешената платежна операция и, когато е необходимо, възстановява платежната сметка на платеца в състоянието, в което тя би се намирала преди изпълнението на неразрешената платежна операция. Подкрепям думите на колегата от пост 66. Образовайте се и не се занимавайте с разни станиолчета.

69

Анонимен

преди 4 години

И аз ползвам SECRID за картите, а ключовете от колата вкъщи са винаги в алуминиево фолио.

68

До Будала

преди 4 години

Стандартна реклама е. Пускат я от време на време. Играят си със страха на хората. Намаля им бизнеса с лепките дето ги продаваха за магнитните ленти по картите, после правеха някакви калъфчета за карти - сега и това. Принципно наистина такова устройство на каса би се объркало ако имат две карти независимо какви. НО самата кражба не е възможна. Не ми се обяснява защо. Толкова хора четат и пишат тук, и познават поне 50 човека около тях - да каже някой - ИМА ЛИ ЧОВЕК С ИЗТОЧЕНА КАРТА ТАКА?

67

Анонимен

преди 4 години

Бе каква антискимирща карта за 15 лева? Парче алуминиево фолио (например от шоколад) за 0 лева в порфейла върши същата работа.

66

До Анонимен 51

преди 4 години

То така се прави в бандите, създава се верига с готовност да се прекъсне преди големите босове. Тези, които прибират най-много от далаверата, рискуват най-малко и обратно. Законодателството се синхронизира, операторите се унифицират, а клиентите се обират.

65

hahaha

преди 4 години

Любчо, само с четене и преразказване на статии не се става експерт по киберсигурност. Ясно е, че си отишъл в предаването само за да рекламираш уж добри защити на някакви ръфляци.

64

Анонимен

преди 4 години

Пътувам по цял свят и, логично, на няколко пъти от кредитната ми карта се правят нерегламентирани трансакции за хиляди долари. А съм човек на "ти" с технологиите. Спасение няма. Това не ме вълнува- сумите са застраховани, към момента нямам случай, в който да не ми се възстанови всичко. А това е кредитна карта- парите не са мои реално, така че изобщо не ме вълнува кой и какво прави. Имам и 2 бекъп карти. Именно затова се използва кредтитна, а не- дебитна карта и се свежда до минимум тегленето кеш

63

емигрант

преди 4 години

На мен пък всеки път банката ме предупреждава със съобщение, че съм плащал нещо в еди кой си магазин. 20 евро на месец ми грабват, но май си е добре. А ако някой или пък аз тегля повече 0т 50 е в брой ми ,,надуват " главата с обаждания и пр.....е/

62

Норге

преди 4 години

Истината е, че наистина се крадат пари по този начин. Сумите са дребни и обикновено не надхвърлят 25 лева на транзакция. Това с метрото не е мит и е реална ситуация. Ползвам картодържач на SECRID, холандска фирма, специализирана в производство на портфейли и държачи с RFID защита. Цените им не са ниски, но не са и кой знае какво. С едни 60 лева човек си решава проблема завинаги.

61

Пенсионер

преди 4 години

За това парите под възглавницата. Като се обадят телефонните измамници , да са по ръка. И без това в банката никой не предупреждава.

60

Да допълня...

преди 4 години

До Анонимен 48 То за това избирателите на БСП се редят на километрични опашки в пощите , да си получат пенсиите.

59

АБВ

преди 4 години

До До 35Наистина ли написа: познатИ, на коЙто???

58

Така е ..

преди 4 години

До .!. 40 Същото важи и за машините за гласуване.

57

до 14

преди 4 години

До ...Провери в речника и тогава пиши!

56

Анонимен

преди 4 години

Парите не са на банката. Защо банките да пазят парите? Те си вземат таксите, искат да има за престъпниците, да става оборотът

55

Анонимен

преди 4 години

Банките постоянно улесняват престъпниците. Магнитните ленти улесняваха престъпниците, сега безконтактно улесняват престъпниците. И все още поддържат магнитните ленти заедно с чипа, за да не затруднят престъпниците.

54

!?!

преди 4 години

Да точат бе, аз пари нямам

53

Анонимен

преди 4 години

и за бг таксите на банковите трансфери има лек, вече има много финансови услуги, които работят в ЕС на много по-ниски такси от българските банки. Които са реагулаторно задължени да си коригират тарифите на СЕПА преводите, но БНБ ли не им дава зор, или нашето законодатеслтво пак е направено удобно ... не знам

52

Анонимен

преди 4 години

Всичко трябва да стане дигитално. Файда от хартия няма вече. Това е било, когато е нямало компютри. Вече трябва да се обърне всичко е дигитални единици и да няма такива скъпо трансфери. Неможе 2019 год да ти искат 40лв между сроден превод или 1.20лв в България. Това е смешно. При положение, че парите влизат по електронен път и излзоат пак така. Т. Е. Няма кешово разплащане.

51

Анонимен

преди 4 години

и разбира се, че е необходима елементарни грамотност ... то е същото като да ти дадат карта с ПИН, а ти да си го запишеш върху нея. Или в "по-добрия" случай, на листче в портфейла :)