23

бг

преди 4 години

Младеж кара кормуване на учебен автомобил произведен преди 30 години с мощност 55 к.с. и тегло 1000 к.г. Издържа изпита и придобива СУМПС. След това има право да управлява лек автомобил с неограничена мощност или т.н. бусове дълга база, които натоварени често са доста над 5 тона. За това, първо учебните автомобили трябва да са съвременни и "В" категория да има подкатегории.

22

Не става само с кара

преди 4 години

Ако идеята беше на истина да се повишат навиците на младите шофьори, бих я подкрепил, но тук всичко е за пари. Бройката на кандидатите драстично пада и паническото вдигане на цената е опит да се запази заетостта на инструкторите. Запомнете, тази власт НИКОГА не е мислела за населението. Каквото и да прави, всичко е с финансова или корупционна основа.

21

До 5

преди 4 години

Аз ще ти кажа. Глоба е само като те хванат първия път. След това отиваш на наказателно дело. Първа присъда пробация, втора условна и после в затвора лежиш и втората и третата присъда. А и кой е казал, че всички трябва да се правят на шофьори? Не е задължително.

20

Анонимен

преди 4 години

Симулатори щели да слагат. Игрички ще си цъкат. На тия мислители НИЕ им плащаме заплатите... Тия отзадни звуци за симулиране на дейност ние ги плащаме. И това особено ще промени поведението по пътищата, нали?

19

Бобчо

преди 4 години

Сега ги учат на скопена учебна кола да карат първа-втора, светофар, спри, тръгни. И после като вземат на тати БМВ то не могат една кола да изпреварят безопасно. Аз съм ЗА да се качи ученика и да кара по магистралата с макс разрешена скорост, да кара по планински път с много завой, да кара примерно по път като прохода на Републиката с тировете, да кара по натоварен първокласен път(София-Варна) за да може да се научи да преценява дистанция, да се учи да изпреварва и т.н.

18

ogin

преди 4 години

Ще караме без кнжки

17

BB

преди 4 години

До Истината в очите Причината е в липса на адекватни пътища за съвременното движение и абсалютно лошо организирано движение в големите градове

16

Истината в очите

преди 4 години

Причината за многото жертви на пътя не е в курса за обучение, а е в интелектуалното състояние на българина. Огромната дупка няма как да се запълни с допълнителните часове практика. Комплексите, ниския интелект, липсата на градивни критерии и отговорност убиват психически в ежедневието и за жалост физически на пътя.

15

Djoko

преди 4 години

Защо ще вдигат цените, никъде не става ясно. Горивото ли ще поскъпне, ще се удължи работното време на иструкторите ли. Невиждам логика да скачат цените толкова много. Можеби е някакъв план за намаляне на шофьрите и увеличаване на колоездачите.

14

Анонимен

преди 4 години

Това нещо със симулаторите го пробваха преди 35-36 години и се отказаха.И сега пак. Само ще се изхарчат едни пари а някой ще се нагуши.И аз карам Боинг 747 на симулатор ама иначе не мога.

13

До 7

преди 4 години

До Гледна точкаПо принцип си прав, но много зависи от симулатора и тези, които го експлоатират. Да не стане така, да пускат един прав път и обучаемия да се учи на дистанция и да държи пътя....

12

Анонимен

преди 4 години

Докато мутро-ченгеджийско-ромската партия Гроб развъжда електорат ще е така...

11

Анонимен

преди 4 години

17 братовчеди, 10!

10

Анонимен

преди 4 години

А защо ще намаляват теорията? Непознаването на пътните знаци води до много опасни ситуации. А и кадърните инструктори точно в тези часове освен сухата теория предават и разказват много ситуации от опита си, които са полезни и интересни. От една страна не учат физика в училище, от друга ще им намалите и теорията на шоф. курс и то затова вече всеки втори при екстремно спиране се обръща по таван...

9

Анонимен

преди 4 години

Няма по пр ост народ от Българския!Причината за многото катастрофи е карането без книжка а всички си траем кой кара без книжка както и причината да се вдигне Гражданската е 15 братовчеди поискали обезщетение каза го Мента Стоянова от ГЕРБ като причина за вдигане на цената.Да но Българина е смазан и научен да плаща !

8

Анонимен

преди 4 години

Напротив! Кормуват си отлично, със самочувствие и презрение към Вас! Състезатели! Сега, били дрогирани и нямат акъл и правилно възпитание не е проблем. Ще улегнат в някой бил борд. Важно е да се вземат парите!

7

До Гледна точка

преди 4 години

Къш бе, гербав ***!

6

Гледна точка

преди 4 години

Снощи гледам по новините,някакво селско инструкторче подскача и недоволства срещу промените и въвеждане на симулатори,като обяснява,че това нямало да доведе до нищо полезно за обучаемите?!Симулатора е много важен, защото може да постави кандидат - шофьорите при най - различни по-сложност и вид изпитания. Но реалното кормуване е много важно.

5

дами канят

преди 4 години

Кой с кормуване, коя с коруване, все ще успеем!

4

Анонимен

преди 4 години

Някои може ли да ми каже ако КАТ хванат някои без книжка и без пари как ще го спрат да кара!