46

Анонимен

преди 4 години

Ако по български нямаше нито една задача тука има - тука нема, а поне 20 изречения диктовка, щяха да лъснат добрите и много добрите знания и умения.

45

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 38Противоречиш си,философ. Не можещи деца не означава имигранти,а ниско платени работници у нас. Само таива биха се навили да ви работят на вас по фирмите. Искате да гиправите тесни спецове,да ги обучите за това,което ви трябав,но днешните деца няма да ви бачкат без пари,запомнете го това. Именно можещите напускат,а и стават имигранти заради такива като теб. Тесни специалисти му се искали,да му бачкат за по 500 лв,и да не занят нищо друго.

44

Анонимен

преди 4 години

Махнете ги тези матури по БЕЛ. Учениците само си губят времето.

43

интересно

преди 4 години

Най-добре подготвените учители са частните учители, ама те си вървят и с едно много добро заплащане.Малко са децата, които биха се справили по математика без частни уроци.Друг е въпросът дали трябва да е така.

42

Анонимен

преди 4 години

Че, за какво са й на държавата ни интелигентно, ерудирано, анализиращо и мислещо население???Много трудно се управляваа такова население....Как ще го измамиш, как ще го ограбиш, как ще го манипулираш???Колкото по-глупаво и необразовано е населението толкова по-лесно се управлява и манипулира!!!!!

41

Анонимен

преди 4 години

Според министъра многото учебници вдигали качеството ,а учебниците ставали все по добри .Вдигане на печалбите -да ....другото просто е нелепо .Търговията с учебници стана толкова печеливша ,че учебниците не са други освен пари .Нелепото е че те вече имат все по малка роля в обучението .Колкото повече учебници толкова повече пари и толкова по слаби знания .Това е безобразие .

40

Анонимен

преди 4 години

Интересно, ако системата за оценяване беше 50+1 за тройка. Какво правиме тогава с тези трагични и сега резултати? :)

39

Анонимен

преди 4 години

Ква математика, кви 5 лева. За бармани, касиери, сервитьорки, таксиджии, дограмаджии - достатъчни са събиране, изваждане, смятане на проценти и смятане на лице на правоъгълник. Истинска математика трябва на инженери, финансисти, статистици - 0.1% от природонаселението.

38

До 38

преди 4 години

Напротив, няма нужда да мога всичко. Освен уиндоуса има много други неща, които не мога. Няма как да знам всичко. Но ти ми развиваш теорията, че няма нужда от общо образование и знания, а от малки само тесни специалисти в дадена област. Забрави, не работи този модел. То научено да кълве там някаква клавитура, научило 2 програмни езика и айде - програмист. Монтьора и той тесен специалист - не знае какво е кардан на кола, ама сменя там - тесния специалист. Жалка история.

37

Анонимен

преди 4 години

Ето виждаш ли засегнах те с един уидолс и ся се пени 1 час. Мога да те засегна на още много теми. Ама не това е приказката. Ами да осъзнаете, че единствените потърпевши сте вие от цялата картина. Лоша система означава, не можещи деца. Не можещи деца означава - имигрант. От там слаб бизнес, слаби предприемачи, малки доходи, малки пенсии. Виждам ги всеки ден по фирмите Широките специалисти.. Пази боже... Гаф след гаф.. Това не е успешна система и доказателствата са налице. Бедна държава потънала

36

Анонимен

преди 4 години

До 36 "Българина е спец в много области"Сетих се как В.Юго, описва Тенардие в "Клетниците"; "Можеше да прави от всичко по малко. И то лошо"

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 29Българина е спец в много области,или поне повечето от бг могат доста неща да правят.Не можеш да ограничиш хората само в една област.Тя трябва да е водеша ако им е професия,но човек трябва да се развива,да учи нови неща това и в живота ще му помага,и ще е интересно....Не е трудно да си преинсталираш компа уверявам те,просто не си го правил,и си мислиш,че е кой знае какво.

34

Анонимен

преди 4 години

"Викате на Американците ***..."Това е част от фолклора на ***, когато седне вечер на ракийка и салатка.Да в нег...ърските и латоно училища е анрахия, но имат и учлища със много високо ниво.Да ме говорим, че най-добрите университети са там, където се учи много,ама много здраво. Да, малък % учат там, но и малък % управляват света или движат прогреса.Всички неща, които смятате за даденост-компютри, интернет, телефони,автомобили- са от там ,като технология.

33

Анонимен

преди 4 години

Остави ги, какво им обясняваш. Банда шофьори викат на САЩ ***. Типичен пример за бедна държава с глупави хора. Скандинавците вече направиха сивсвм ново поколение образование... Бай *** още на килийно създадено преди 100 год. Даже професорите в Унитата вече приказват, колко е нелепа тая учебна система, защото го проумяха. Аз не очаквам панелни тиквиниции да разберат, какво им говоря. Очаквам хората занимаващи се с това да проесмислят тая система, която е мн Стара.

32

До 29

преди 4 години

До АнонименНе само 5 дати. Научил съм географията, силен съм по философия, добър съм в биологията, физиката. Знам причините, връзките, закономерностите, логиката между нещата. Със зомбираното мислене на един тесен специалист, няма как той да има моята обща култура и от там да взема рационални и правилни решения в живота си. Това ти обяснявам. Аз не мога да си преинсталирам уиндоуса и....?! Ще го направи друг. Но аз мога да направя много неща, които "тесният" специалист няма как да знае.

31

Анонимен

преди 4 години

Всичките ви учители са връзкари- Гинки и Калинки, назначени заради партийната си лоялност. Критериите кадърност, професионализъм, знания и умения не съществуват. В училищата е роднина, партиен член, роднина, партиен член, роднина...По други медии са посочени по- ниски резултати по БЕЛ. Май сте попреувеличили резултатите.

30

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАмериканците нямали никакви постижение в науката ? Я пак? Говориш за нацията с най-много нобелови лауреати

29

Анонимен

преди 4 години

Ами не можеш да... Много си умен понеже си научил 5 дати.. Обаче не можеш да преинсталираш един компютър. Разбираш ли? Не става въпрос за компютъра... Ами че човек никога няма как да знае всичко. За това децата трябва да са тесни специалисти. А който иска да учи допълнително.

28

Анонимен

преди 4 години

И защо им е да учат ? Момчета шофьор за 2 500 лв. момочета касиерки в ЛИДЛ за 1 500 лв. Да станат учители за 800 лв или доктори за 1000-1200 лв ли ?

27

До 22

преди 4 години

До АнонименНищо не водят американците. 0,1% от населението им държи парите и са зомбирани. Учат в 8-ми клас еднаквост на триъгълници. И пак в същия клас кой е Линкълн в историята им.Системата им е такава - нека да са тъпички, да има за ядене и пиене, какво да правят като ги спре полицай, да знаят кредит как да вземат и погасят към банката, да бъдат послушни консуматори.