41

Анонимен

преди 5 години

В Токио как живеят?Ще ви се види рай вашето жилище.А пък няма да ходим в тая държава,избила половин Европа..У нас е най добре.

40

Анонимен

преди 5 години

Абе нали свободния пазар се саморегулирал ? Какви са тези ограничения и регулации ? Чист фашизъм, държавата се меси в частния сектор....

39

Анонимен

преди 5 години

А може ли кметството и тези дето са взели това решение да ми поемат кредита за апартамента,да не съм карала онази баба да кани арабите от цял свят в Германия?Че и трепери сега.

38

Анонимен

преди 5 години

вместо да плямпате тука отидете в Берлин и започнете като доброволни съветници по жилищните въпроси в общината...Щото общината не знае. На последните избори жилищната криза беше темата на предизборните плакати на буквално всички партии.

37

Kaun

преди 5 години

Работете роби,не пишете тъпотии....Марш на село....Боико ше ви е мек,като доида аз ***...А аз ще доида.

36

Анонимен

преди 5 години

у бре философи форумни , вместо да плямпате тука отидете в Берлин и започнете като доброволни съветници по жилищните въпроси в общината .

35

Анонимен

преди 5 години

Ами при фиксирани цени, надявайте се някой хазяин да инвестира в подобрения....Знаете ли в какви подобрения се инвестираше досега? Насилствен строеж на балкон на първия етаж, който увеличава наема със 100%. Насилствено ново саниране на санирана сграда с прекратяване на договора на всички. Имаше случай с останала бабичка, тормозена 24 часа на денонощие с техно, пи.кане пред вратата й и повредена ключалка с цел да се махне сама. Само истински истории от Берлин разказвам. Стотици са.

34

Анонимен

преди 5 години

Търсенето определя предлагането! Немците нещо сериозно взе да ги избива на комунистически анти-пазарни похвати....Само дето търсенето няма нищо общо с пазара на място. В Лондон със страшна жилищна криза 20 000 жилища са на араби, които не живеят там, и стоят празни. В Германия последните години е същото. Що се отнася до комунистическите похвати, монополистът хазяин в Берлин Дойче Вонен има към 120 000 апартамента в панелките от ГДР, приватизирани от самата община вероятно на безценица.

33

Анонимен

преди 5 години

Да бе, 12% и по-малко. В България удръжките са около 23%, а ако прибавим и задължителните удръжки плащани от работодателя, май стават 43% удръжки.

32

Анонимен

преди 5 години

Освен това удръжките на наетия труд е около 55%....Това пък къде го прочетохте? Данъкът е около 12% за несемейни, за семейни още по-малко. Здравната се поема частично от работодателя. Бъркате със Скандинавието. Просто заплатите в Берлин по принцип са ниски.

31

Анонимен

преди 5 години

Че доста печелят средно 1000? ня седмица...Средният доход на ДОМАКИНСТВО в Берлин е 1600 евро на месец по официалните данни. Наемът от 1000 мебелиран от статията се отнася за малка гарсониера. Цели квартали са на социални помощи. На социал разрешеният наем в момента е до 404 евро на човек. За един такъв апартамент в момента кандидатстват до 900 души, включително 200-те хиляди студенти и пенсионерите.

30

Анонимен

преди 5 години

В прехвалената Германия около 60% от населението живее под наем. Освен това удръжките на наетия труд е около 55%. Демек на заплата от 3000 евро, чистото е около 1400 евро. С толкова пари, в Берлин меко казано не е лесно за сам човек!

29

Анонимен

преди 5 години

То и в България наскоро предложиха подобно демократично решение - голям данък за празните жилища. В крайна сметка и в двата случая целта е добре прикрита.

28

Анонимен

преди 5 години

инвестирането в жилищен имот става нерентабилно т.е. излиза ти по евтино да си под наем. Т.е. никой не желае да купи, от там не се строй и това задълбочава кризата....Човече, в Берлин за апартамент се наддава. Има десетки кандидати за един, половината от които инвестиращи петролни араби, американци и японци, които предлагат двойно. Германци от средната класа, събирали парите с десетилетия, не могат да ги конкурират по никой начин. И има спекулантска битка за всеки квадратен метър земя.

27

Анонимен

преди 5 години

Ха, робите пак се разбунтуваха. Съвсем ново нещо при роботизираните германци.

26

бл.134 в Зап. парк

преди 5 години

Немски хазяй , купувайте в България .Тука наемите ще се увеличават главоломно.България ще догони САЩ след две години.Купувайте , смело.Панелка в етно блок , 60 квадрата , 100 хиляди евро.Топ имот ексклузивна оферта

25

Краси

преди 5 години

"Не може да искаш висок наем, на сграда на повече от 100 години."Брат, тва не ти е панелка на 100г... В Европа има сгради на 200+г дето са в пъти по добри и луксозни от новите стъклени затвори. Примеено в цвнтъра на Лондон има сгради на 300+, и живеят само богаташи

24

sante_dog

преди 5 години

Популистко и грешно решение.При зампазяване на наемите и продължаващо увеличение на заплати и включване на инфлацията инвестирането в жилищен имот става нерентабилно - т.е. излиза ти по евтино да си под наем. Т.е. никой не желае да купи, от там не се строй и това задълбочава кризата. Интересно ще е да се проследи какъв ще е резултата, но регулацията е нужна само където има естествен монопол (ел. пренасяне, ВиК, Топлофикация и т.н.).

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Не може да искаш висок наем, на сграда на повече от 100 години."Не че нещо, ама може ...

22

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 20Питай из балкани същия въпрос, ама смени немци с българи ...