138

Анонимен

преди 5 години

Жертвите не са показател смешенн. Това че си слаб войник със слаби пълководци си е твой проблем. България като смила 70 000 войници при Дойран по твоята логика НЕ се е била ? Руснацитее винаги дават много жертви защото са слаби тактически , както и слабо дисциплинирани .D-Day е велика дата разгромила Райха ! Въпреки че на нас ни натресоха комунизма амаа... ко да правиш нашата цена че смв били с Германия.

137

бай Пешо

преди 5 години

"9 хил. германски войници загиват в Деня "Д. 10 хил. съюзнически живота също са погубени"От тези цифри се вижда за каква "супер-офанзива" на англо-хамеркнанците става дума. Спрямо измеренията на Източния фронт, това е само нещо като загрявка .Войната е била обърната от Червената Армия в боевете в Сталинград (целия януари 1943 !), а не в некъв си ден "Д

136

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 146Щатите се включват във войната през 1941. Още преди Пърл Харбър - с договора за ленд-лиза.

135

Анонимен

преди 5 години

според мен щатите се включиха в тази война само за да не стане цяла европа комунистическа,русия и сама щеше да победи ,само,че за по-дълго време,но тогава целия континент щеше да е социалистически

134

Я па ти..

преди 5 години

До Анонимен 142 Точно обратното е.

133

Да допълня...

преди 5 години

До Анонимен 138 При десанта в Нормандия съюзниците дават много жертви. Една от причините е, че пада мъгла и самолетите не могат да видят къде са картечните бункери. На практика те почти не са поразени.

132

някой си

преди 5 години

Да, така е... Те ,,Катюшите" и съветските войници бяха американски,а пък маршал Жуков е ,, афроевропеец"

131

Анонимен

преди 5 години

Германия загуби войната, но не и фашизмът.

130

Анонимен

преди 5 години

Без американския заем-наем, Расия щеше да е пълно капо.

129

някой си

преди 5 години

,,Но това е първата стъпка, към краха на фашизма." Каква манипулация на Историята! Краха на фашизма започна от пораженията при Москва и Сталинград!

128

Анонимен

преди 5 години

Ама че глупости. Аз пък съм чел друго. Германци, които са стреляли с къртечници като на стрелбище при десанта в Нормандия. Споделят, че са се чувствали отвратително, защото съюзническите началници са хвърляли войниците си на заколение. Какво превъзходство? Въпреки минималните защитни сили в хора и техника Вермахта ги е изненаьдал с боен дух. Интересно какво би станало, aко Стакин нямаше намерение да напада Европа и Сащ и Англия бяха нападнали Германия сами през 1939?

127

Totenkopf

преди 5 години

Поредната доза пропаганда, от *** Христова :)

126

Анонимен

преди 5 години

Всичко след 88ма е леш. Точно тея , закърмени с американска пропаганда, нокога невиждали комунизма най-запалено обясняват колко било зле, колко били лоши рашките и т.н. Че и поучително вече говорят - политически акъли ще дава детенцето. Вчерашен мамин сине, има много още да изядеш докато разбереш как работи света. Вие където отивате, ние от там се връщаме. Като минат още 20тина години ела да си поговорим пак.

125

Анонимен

преди 5 години

ще ни учи на държавност и политически успехи. Моето момченце, моята кошница съм си я изплел, карам си Е класата в Германия, понеже видях новото поколение български управници на какво са способни - е една дума на нищо, освен да крадат.

124

Боби

преди 5 години

До Анонимен"Боби за преден път до казваш колко си невеж. За да превземеш 12 острова трябва да смажеш ВВС на Япония... Иначе ще те бомби на всеки остров, когато дебаркираш.Второ в Афганистан няма тотална война..."1. ЕКСПЕРТЕ последния завод за Авио Бензин на Япония е унищожен от САЩ два дена преди Хирошима - Япония реално е била без Авиация до месец максимум2. За какво тогава САЩ отидоха в Афганистан и все още седят та угробиха и колко наши военни, няколко хиляди свои и над 200 летателни апа

123

Анонимен

преди 5 години

131Най ме е страх от "образовани" Преди 89та.толкова сте образовани, че катастрофорахте държавата 5 пъти. Нито в политиката ви бива, нито в бизнеса, нито в науката, нито в образованието. Една кръгла 0 сте.

122

Анонимен

преди 5 години

До 129Недей си измисля какво е казал Сталин ***. Не си толкова образован стига се напъва. Американците ти направиха Интернет вземи се образовай поне. ***

121

Анонимен

преди 5 години

самозабравен воененСамозабравил се военен. 2ри клас образование имаш ли?

120

Анонимен

преди 5 години

Сталин казва че би се радвал на помощта на съюзниците, но никаде не казва, че без тяхна помощ няма са победят Райха. Много обичат модерните комсомолчета да си измислят.

119

Анонимен

преди 5 години

До 118Ти си по-руснак от руснаците бе !От къде го измисли това словосъчетание "Московска Русия" ?...много наподобява на "цар освободител" дето са ви го втълпили !Я отвори ИСТОРИЯ НА РУСИЯ където авторите сами твърдят, че Московската Орда властва над повече от сто държави и народности !А как е завладяла тази територия ? - чрез инвазия, олячкосване, и изтриване историята на поробените държави !Две трети от съществуването си - войни - и една трета подготовка за войни.