45

Анонимен

преди 5 години

Често се получава така че вишистите после стават работници на среднистите. Доста голям процент от най успешните бизнесмени в света нямат завършено образование. Най богатия Българин няма даже средно.

44

Анонимен

преди 5 години

Аз съм доволен , взимам 4000лв. чисто , защото съм учил това което никой не иска да учи защото е трудно : математики , физики , програмиране.. а тези които учат лесното - никой пари за лесно не дава..

43

Анонимен

преди 5 години

Масовото публично образование днес няма никава стойност! Изключение правят само някой специалности където са нужни експерни знания от високо ниво, като например медицина и някой инженерни специалности. Но на практика никое училище не може да ти даде най важното умение днес - да печелиш много пари. Печеленето на пари се учи най добре "на улицата"! В реални условия, както се казва трябва "да ти сече пипето". Докато едни хора си губят времето в университети, други сами се учат да правят бизнес.

42

Анонимен

преди 5 години

80% от висшистите в Бг, ако си загубят дипломите, няма да знаят каква специалност имат. Всичките Гинки и Калинки, които разчитат на партийното си членство и щуробаджанащина.

41

Д

преди 5 години

Лъжат ги, че ще ги образоват, а реално тия *** само губят времето на децата.

40

Анонимен

преди 5 години

В тая държава каквото и да учиш и колкото и образования и езици да имаш ако нямаш връзки или не си любовница и за минимална заплата не си намираш работа въпрекиче, искаш поне 2000 3000 лв и емигрираш за 2000 или 20000 евро заплата

39

Ния

преди 5 години

Само в България студентите са повече от абитуриентите, образованието е най-големият провал на Прехода, защото в крайна сметка всички опира до хората и техния капацитет,а тук се пръкнаха сто университета за да лапат субсидии от държавата, в резултат, на което куцо, кьораво и сакато има висше, ама няма кой едно паве да сложи като хората на улицата

38

Анонимен

преди 5 години

"80% от завършилите средно стават студенти" - а само 20% от тях стават за среднисти дори само.Такава девалвация на образованието у нас, че не си струва и без пари човек да се разправя с него.

37

Инж

преди 5 години

Като знам какъв Инженер съм как ще отида на Доктор.

36

дипломи,а не знания

преди 5 години

Целта на университета е точно дипломата. Не знанията. ПРИМЕР: Ако изчетеш същите учебници, по които учат счетоводителите, но без да си записал ВУЗ-ти не ставаш счетоводител. Но ако завършиш счетоводство с тройки, преписване, и без да си прочел ред-ти ставаш счетоводител. Тоест е важна дипломата, а не знанията. Може много да знаеш, но без диплома знанията ти не се признават. Може нищо да не знаеш, но с диплом-се приема,че си специалист в дадената област(дори и да не е така)

35

До 36

преди 5 години

Какво ще кажеш за "университета за пържене на картофи, който откри МакДоналдс"?Това не е ли профанация и подиграфка?Повечето ни учебни заведения са подобни "университети".Целта е да сме едно тъпо стадо маймуни, които лесно се дресират.Да закрият всички "университети" - чисти далавераджийници. Да махнат всички купени "анучни" титли на преподавателите там. Преподавателите да минат на атестационни изпити и само който изкара, да преподава в 4 - 5 нови истински университети, за знаещи хора.

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 34Има професии за които не се иска четене и не може всички да са професори. Стани футболист например.

33

Чичо

преди 5 години

Арно нещо е университето, ама за който може да си позволи да потроши 5 години. Аз не можех, тъй че за дипломата се изръсих едни пари. Ама сега ми е добре - управлявам 15 маймуни и получавам тлъста пачка секи месец, та инвестицията си заслужаваше.

32

Анонимен

преди 5 години

При бай Тошо имаше 4 - 5 университета при двойно повече население и завършили ги отидоха да работят по големи фирми в чужибина, защото се оказа, че са на ниво.Сега май има около 50 бр университети и те се увеличават.А има студенти, които дори не могат да четат. Човек завършил средно може само да срича. Случайно ли е съвпадението с 50-те университета? Не мисля, че е случайно.В образованието науката и медицината се свали всякакъв контрол и от нещо свято, станаха сергии. Това е резултата.

31

Анонимен

преди 5 години

Целта е дипломата: 80% от завършилите средно стават студенти...... а студентите стават накрая едни НУЛИ, негодни за нищо, защото образователната ни система ги произвежда такива.После ми идва кандидат за работа с диплома за инженер, иска 5 000 лв заплата, размахва смешната си диплома и се оказва, че не може да изчисли един правоъгълен триъгълник.Но е нагъл, иска, настоява, пише се за велик.След като е спрял само на аритметиката, аз питам как е взел начално, после средно, после висше???

30

УНСС

преди 5 години

В УНСС: Това студенти е интеграл, а в Техническия даже го и решават.

29

Анонимен

преди 5 години

80 % е щото няма деца и населението бяга в чужбина.

28

Анонимен

преди 5 години

До Елементарно еВече искат да се явиш на изпит или няколко изпита за работа. Няма как да си научил толкова материал от средно освен ако не е някакъв техникум, но и те не учат висша математика и висша физика и как ще вземеш изпита за работа.

27

Анонимен

преди 5 години

До QwertyЗа телефонист как ще се класираш за работа като искат няколко езика и дипломата от ВУЗ с няколко езика ти помага защото искат няколко изпита по английски, китайски, турски или друг език. Даже няколко дипломи от ВУЗ не стигат. Много малко средни има с китайски или турски например а за работа се изисква.

26

Анонимен

преди 5 години

До до 19Изпити за влизане в САЩ няма и си плащат такси а не да ги карат да учат ненужна история или български само защото никой не иска да учи история примерно и не могат да си запълнят местата та професорите да си зимат заплатите. Бизнеса като иска кадри ще трябва да им плаща за образоивание а не да плащат такси сами и после да ги уволнява.