55

Анонимен

преди 5 години

Няма оттегляне на Рим, няма Гърци по земите ни, не и преди от Елита на империята определени прослойки да се имат за по елитни (ЕЛИНИ), понеже са владеели държавно използваната графична система. В ИРИ дори, където се пъчат да са Гръците, е пълно с тракийски, арменски и т.н. императори. Имперския принцип ги прави, да се имат за Гръци, и дори и, да подправят при пренаписване исторически трудове.И за глаголица си прав само до някъде. Труда е огромен, и след него на кирилицата е по лесно.

54

Богомил

преди 5 години

До Траколог 52Голяма каша е в главата ти. Гърците няма как да са създали глаголицата защото много от нейните букви са съществували преди идването на гърците по тракийските земи. Самите гърци казват, че Орфей или брат му Лин са дали азбуката на гърците, други казват, че е финикиецът Кадом, но финикийците имат голяма тракийска съставка/морски народи/, а Кадом има тракийски роднини. По вревето на Борис императоре бил Михаил, който е фригиец/трак/ и тогава в Мала Азия още е говорено на тракийски.

53

Траколог

преди 5 години

Само, че тайно Климент е изпратен в Белаския и успява да донесе старата Беласкийска азбука за да може да се запазим. Днес тази азбука е позната като кирилица,, а не като глаголица.

52

Богомил

преди 5 години

До АнонименНеграмотнико, защо мислиш, че в древността, траките са живеели само в тази област, която днес наричаме "Тракия". Това са различни неща. Траките са живели покрай Дунава, в Панония, Трансилвания, Южна Украйна, Крим до Каспийско море, на целия Балкански полуостров и на всички острови, които днес са гръцки, както и в Мала Азия, по сирийското крайбрежие до Египет.Херодот казва, че това е най-големият народ след индийците. Траките са повлияли всички околни народи, иранците и индусите и т.н

51

Траколог

преди 5 години

На Борис му е наредено да приеме учениците на Кирил и Методи в Плиска и да започне бърз и масов превод на християнски книги на глаголица. В България никой не може да "гъкне", камо ли да се противопостави, защото по заповед на съветниците бива избит елита на българите.

50

Анонимен

преди 5 години

Богомил отново е точен,В коренното разбиране на дедите ни е имало едно вътрешно общение с Бог, неизкоренено и до днес. И всички форми на религиозно учение, които е било в синхрон с това, се били естествено приемани от този народ. Чуждо е било посредничеството, формалността, позьорските ритуали налагани от църковни служители и институции.Реакция на Борисовото покръстване (цариградски църковни ритуали и форма), е Богомилството и делото на св. Иван Рилски

49

Траколог

преди 5 години

След оттеглянето на Рим, битката на Балканския полуостров е била, кой да владее местното население? Гърците или Българите. По времето на Борис, битката става "на живот и смърт", а ударите невероятни и епохални. Висша школа за политика и дипломация. Гърците създават глаголицата, за да я натрапят на славяните и така да прекъснат връзката и претенциите им към беласкийската азбука, като законни нейни наследници, а чрез нея и към цялата античност.

48

Богомил

преди 5 години

До ТракологТерора срещу болярите няма нищо общо с "покръстването". Причената е, че Борис извършва военен преврат с помощта на Избул и така сяда на трона, без да е бил одобрен от боилите според традицията. Причената е политическа. Това води до отслабване на централната власт и отцепването на много боляри. За да укрепи властта си, Борис прибягва до репресии. Пак по политически причини Борис се отказва от българския, Сирмиумския символ на вярата и приема Никейския, православния.Няма покръстване.

47

Богомил

преди 5 години

До Малко историяЗащо тракиецът Константин Велики, казва за апхиепископа на готите, Урфила, че гордост и светилник на нашия народ/траките/. Защо в готския календар, където са изписани имената на готските мъченици, изгорени от Валент няма германски имена, но има поп Верко, Фильо, Сава, Мика и т.н. Валент и бил разбит от възстаналите траки, между които и готите, по повод убийството на готските християни, ариани. Константин ,също е арианин, не е православен! Зашо бе, "малко историче"?Чети повече!

46

Анонимен

преди 5 години

Айде и нашия форумен Трколог, с лека ръка мести и довежда и отвежда народи :-)Римлянин не е народ, а гражданин поданик на република/империя;Повечето римляни а били Траки по род.Траките са християни от първите години след Христа - апостолското християнство.Официална религия става трети век.Кубрат е бил християнин, Апарух също. А за да разбереш защо, и кого е покръствал Борис , трябва да проследиш историята на църковните събори и всички дивотии с които са се делили за Исусовото наследство.

45

Траколог

преди 5 години

В началото на първото хилядолетие след хунската инвазия започва да изчезва и понятието траки, но пък се появава словени и славяни наричани така от Рим, защото не са искали да приемат християнството. Славяни тоест езичници. Каква е ролята на Борис и защо не убива само болярите при покръстването е друга история, той обаче убива всички и жените и децата на болярите.

44

Траколог

преди 5 години

Столицата на българите е град Бела когато земите ни са се простирали на Юг гърците го прекръстват на Пела и широките владения обаче днес остава само името на Пелопонес. Цялата антична култура която познавате като елинска това е Беласкйската култура. За да скрият беласките, още преди новата ера гърците започват да ги наричат "траки". От тогава беласките изчезват. А когато тук идват римляните, гърците си присвояват и беласкийската азбука.

43

Видно

преди 5 години

от физиономията - Водещият е прабългарен!

42

Анонимен

преди 5 години

Тая по скоро изглежда е професор по приказна фантастика! Принцове, аристокрации...! А може би неосъществени блянове на застаряваща интелектуалка от пролетарски произход!

41

Анонимен

преди 5 години

Всичко разбрах, само не разбрах вие какво общо имате с тези хора от древността? Съвземете се най сетне и си изберете точно какви роми сте и не се правете на тракийци и македонци! Сега е актуално да сте атлантици!

40

Анонимен

преди 5 години

Имаме големи историци,но едва ли има друг народ,който да не знае историята си.Най-древният народ сме!

39

Анонимен

преди 5 години

Гърци извън пристанищни градове на балканите е нямало. А Струма е била в пределите на Одриското царство.Претенциите на Гръците, че Македония е област от древна Гърция са неоснователни. А колко паметници, написани с Гръцката графична система, нечетими на Йонийското наречие (старогръцки), но четими през български диалекти (включително и македонски) са унищожили, само Биги ( Бог) знае. Но направиха им добро Българите, на християните (гърци), но те забравиха, но Бог вижда...

38

Траколог

преди 5 години

Траки и македонци не са съществуали никога ваpварите елини са дошли отнякъде и нападат нас Българите край Троя. За да оправдаят тая война и завзетите територии наричат троянците траки и съчиняват простотиите за хубавата Елена. По-късно сичинават ии другите прототии за Зевс ужр че са древен народ и алабализми. Преименуват тукашните градове и крепости с тръцки имена както им отърва и изгарат цялата книжнита на вече тъй наречените траки за да не знаят кои са.

37

Анонимен

преди 5 години

А Дракула и той ли е бил тракиец. Я да ни светне професор Чобанов.

36

Анонимен

преди 5 години

Какъв тракиец ви гони бе. Спартак е роден в Сандански, така че по-скоро е македонец или грък.