33

Смит & Уесън

преди 5 години

На американските банкноти трябва да стоят лица като Белият вожд, Дивият Бил Хийкок, Били Хлапето, Док Холидей, Братята Ърп и Бът Мастерсън.

32

Анонимен

преди 5 години

да изчака още малко и току виж на всички банкноти сложат лика на учителя мао!

31

Г. Сомов

преди 5 години

Глупости,,, родена е в Maryland USA в 1822г. Вносът на роби от Африка е бил забранен още двайсет години преди нея.

30

Нещо не ми се връзва

преди 5 години

...нон-стоп, нон-стоп индийски коноп, нон-стоп, в задният ми джоб...Що за статия е това, в която се използва такова клише?

29

Анонимен

преди 5 години

Ще принудят хората да ползват по-дребни банкноти.Освен платежно средство, банкнотите трябва да бъдат естетични. Не случайно всяка година има конкурс за най-красива нова банкнота и тези с нечия физиономия обикновено не печелят.

28

Анонимен

преди 5 години

До додо"Веднага се сещам за Искра Фидосова, Цецка Цачева, Велислав(а) Дърев(а), Маринела Арабаджиева"---Е, давай нататъка, де Додо! Само за тия ли? :)Е, добре продължа с още калинки: Екатеринки, Руминки, Гимки, Лилянки, Николинки, Менди, Султанки, Цецки, Цветки, ... как беше тая новата на земеделието?...И още, и още голям избор :)

27

аз-ът

преди 5 години

Един роб е адски демотивиран да работи и изисква някой да го кара да се старае, което отнема огромни усилия.--------някои наши съграждани с определени етнически характеристики и сега са така.

26

Лърч

преди 5 години

Един роб е адски демотивиран да работи и изисква някой да го кара да се старае, което отнема огромни усилия. Затова хората са измислили машините и индустриалната революция... И остава извечния въпрос:"И к'о прайм ся" ... Ами купили са Либерия, ама са протакали работата...Нямаше да има истерии днес, нямаше да има White guilt и т.н.Като Т. Колев, едно "Сори" и ги връщат, да не им напомня и до няколко поколения всичко е "6"... нали :Р

25

Лърч

преди 5 години

Да, за черните е вярно. Търгували са ги доста по-скъпо от останалите. Какво остава за ирландците. Един ирландец е струвал около 3 пъти по-малко от един черен... става дума за екземпляри средна ръка...Ама за белите роби никой нищо не казва ... нали, щото право да реват за това имат само черните. Е, малко се загатва за тая история с ирландците, ама леко в "Титаник", ама съвсем деликантно, както скритите майтапи с власта по комуистическо време :) Робството замира по една причина- икономическа

24

аз-ът

преди 5 години

Тюбман пристига в Америка с вериги на краката и торба на главата.-----Ехххх.... какви времена бяха ....

23

аз-ът

преди 5 години

Мен ако ме питате носорога - последнен от вида си - дето умря оня ден има повече смисъл да го сложите от лицето на снимката. Но кой пък съм аз че да решавам за естетиката на либерализъма ....

22

Анонимен

преди 5 години

"Афроамерканката, чието лице трябваше да бъде на банкнотата от 20 долара"---Тръмп правилно е отменил законопроекта. Двадесет-доларовата банкнота е най-разпространената и най-употребявана банкнота в САЩ. В южните щати със сигурност няма да върви продавачите няма да я приемат.Сегашната 20-доларова банкнора с Ендрю Джаксън си е много хубава.

21

аз-ът

преди 5 години

и къде е драмата? Ясно е, че идеята е да се увеличи защитата на купюра и, че афроамериканската звиздЪ все пак ще лъсне в целия си блясък на банкнотата след няколко години. Или проблема е, че либерастака требе за нещо да риВЕ да заслужи гранта ?! Ми ако е така давай на всички банкноти от 1 до 100 да изтипозваме героите от Чичо Томовата Колиба и да свърши тази тежка мъка за либерастака.

20

Анонимен

преди 5 години

До Korean soupявно не й е било много тежко робството, щом е избрала да остане в САЩ, а не се е върнала в Африка, каквато възможност са имали всички освободени роби.

19

чичо Томовият катун

преди 5 години

Защо не се споменава че около 70-80% от робите всъщност са били различни видове престъпници?И че съвсем малък процент са били нормални свободни африканци хванати от робовладелчески отряди съставени и командвани от чернокожи африканци които изкарвали пари от лов на *** и препродаването им?Защо никой не казва,че цената на един роб/робиня в добро състояние е била равнса на цената на средноголяма къща с двор?Красивите жени са се ценяли особено много и търговете за тех са били ожесточени.

18

Анонимен

преди 5 години

която да краси американската валута ?

17

Ф.С.В.

преди 5 години

Смелата афроамериканка спасява от робство и променя живота на още 70 души,НЕ КАЗВАМЕ - СМЕЛАТА АФРОАМЕРИКАНКА - А ПРАВИЛНОТО Е - СМЕЛАТА АФРИКАНКА !!!

16

Анонимен

преди 5 години

Тази красавица ако има дъщеря да се оженят с принц Хари, Тръмп е комунист и антижендър само ЕС долу САЩ и комунизъма.

15

Korean soup

преди 5 години

До Анонимен 3: Ми то си пише какво е направила. Такива жени заслужават само поклон. Със сигурност Андрю Джаксън не е направил и 1/100 от това, което тя е направила. Интересн ми е, ако теб те бяха докарали като роб в САЩ, с вериги на краката и торба на главата, колко време щеше да изкараш. А тук става въпрос за дете и то момиче.

14

додо

преди 5 години

До JjАбсолютно правилно. Веднага се сещам за Искра Фидосова, Цецка Цачева, Велислав(а) Дърев(а), Маринела Арабаджиева