104

До 104

преди 5 години

Има естествени езици, и изкуствени езици, естествени са български, руски, английски и т.н. Формират се по естествен път.Има и изкуствени езици като Java, C ++, Есперанто и т.н. Правилата се определят от някои човек или от някаква организация.По задание македонски език е формулиран от не си спомням от кой професор миналия век, но използва се български естествен език, но ще има разлики 1,2,,3.така имаме нов изкуствен език македонски. Това е определено от създателя на македонския език,.

103

Коце Ставрев

преди 5 години

Кой си ти бе Оруел та да приравняваш Бойко с Георги Димитров. Бойко е по-висок и от Христос и требва да му се нарисуват икони и у църквите ама у католическите да му се молат сички българи

102

питам

преди 5 години

Е И ЗАХАРИЕВА ЛИ ЩЕ ПРЕГОВАРЯ ЗА ЕЗИКА?

101

Анонимен

преди 5 години

До: mnenie (номер 84)Точно там е хватката, напълно съм съгласен. Македонският език е кодифициран.А това го прави език. Ако някой се хване да направи шопски език и да го кодифицира, ще имаме и шопски език.А нито английски, нито немски имат друга кодификация освен английски и немски.Американските варианти се водят американски английски но само толкова.Македонците могат да си го кръстят марсиански език ако искат - все тая.Или пък македонски български - същото е. Всичко друго но не български.

100

Оруел

преди 5 години

Борисов е наравно до Димитров за предателството и създаването на Македонска нация!

99

Анонимен

преди 5 години

"От Скопие обаче се възпротивили, че това не е стандартната формулировка на този тип клаузи в споразуменията на ЕС."_________Eстествено, и Севернама Македония не е стандартна държава.

98

Анонимен

преди 5 години

Македонски език към днешнадата определено съществува.Лингвистиката не е история. Товае друга наука. Българите не знаятс какво се занимава Институтътпо български език към БАН. По-добре българите да се интересуватот български защото езиково са много зле.Есперанто също не е съществувал,докато Заменхоф не го е създал. В БАН отричат ли съществуването на есперанто?

97

До 99

преди 5 години

Това означава да се откажат от богатството на българския език, не мисля че са толкова глупави.

96

Анонимен

преди 5 години

Не се косете бре, до 20-30 години от Северна Македония ще остане само спомен и ще се нарича Северно - Албанска Македония, а официалният език ще бъде албанският.

95

не става

преди 5 години

Съгласен съм, но да се води Северно-македонски език !!!

94

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам какъв им е проблема на Македонците, искат македонския диалект да го трансформират в македонски език, достатъчно е да се отьрват от без падежна та форма на българския език и да си използват падеж. Ще мяза на нещо като на много античен български език. Но определено няма да е български диалект. Е кофти ще е че че тогава ще трябва да си общуваме с преводичи българи и македонци въпреки че използваме еднакви думи но са в различни структури.

93

бай х

преди 5 години

До Македонац во 1945 година Блаже Коневски / по рождение Конев / създаде македонска азбука по заповед на ЮКП съставена от сърби и сърбомани . Българската азбука мината през сръбска пишеща машина , тове е така наречената ,,македонска ,, азбука викат и още Коневица Оти нема ни един писмен документ преди 1945 години на тоя език ?????

92

Димитър Антов

преди 5 години

Хора, Българи !Заиграването с общоевропейските ценности, баланса в отнощенията с Гърция, Русия,САЩ, т.наречените "западно-балканци" ще ни вкара в-Четвърта Национална Катастрофа! Ще станем *** без национална самоличност-някаква пасмина създадена от Нищото. За да забравим-Българската Азбука, Българката писменост/култура,история, победи и всичко Българско.После всичко ще се нареди до преразпределението на една Територия-това което Онези искат!Бог да пази България и истинските Българи!

91

Анонимен

преди 5 години

На всяко тържество те споменават всички етноси, които съставляват държавата им, но винаги пропускат българският. Явно се счита, че всички който влизат в графа македонци всъщност са българи.

90

Няма такава Македони

преди 5 години

До МакедонацЕй *** те гърците да те чуят, че "Солун и Атон са ваши" така ще ти постелят, че няма да знаеш къде си. Вие македонците сте промити мозъци и никой не може да ви помогне, но това си е ваш проблем. Ние ще ви оставим на албанците които до 20 години живи ще ви ядат. Тогава ще се сетите, че сте българи, ама ние няма да ви признаем за такива. Хайде бегай да учиш албански, че ще ти трябва ***.

89

Няма такава Македони

преди 5 години

НИТО МАКЕДОНСКИ ЕЗИК ИМА, НИТО ТАКАВА ДЪРЖАВА. ТОВА Е БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, А МАКЕДОНИЯ Е ТЕРИТОРИАЛНА ОБЛАСТ НАСИЛСТВЕНО ОТКЪСНАТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА И КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ НЯКОЙ ДА ОСПОРВАТ ТОВА НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ, ЗАЩОТО ИМА ИСТОРИЧЕСКИ ДАННИ, ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ И ТО НЕ САМО БЪЛГАРСКИ ЗА ТОВА.

88

Македонац

преди 5 години

Македонскиа език има бугарския е 80% наш и море да има македонски език у европа а не бугарски и море да ни вратите земята дето ни окрадохте и Солун и Атон са наши.

87

Анонимен

преди 5 години

До mnenieТогава защо Сверна Македония признаха албански език. Остави историята и езика но има и авторско право и Северна Македония го нарушава. Северномакедонски български или македонски диалектен български и точка на споровете както стана с името в Преспанското.

86

Анонимен

преди 5 години

Компромисен вариант е македонски български.

85

Анонимен

преди 5 години

Македонската азбука е написана за пръв път на българска пишеща машина....... Какво има да коментираме?