24

Сатира

преди 5 години

Живеем в трудни времена, последните 10 години, военните конфликти зачестиха, атентатите дело на различни терористи, станаха нещо с което свикнахме. Ксенофобия, расизъм, нетърпимост и то в 21-ви век. Папата със сигурност не дойде в БГ по политически причини...А Българската православна църква се изложи толкова много че нямаше повече на къде, и то в страна в която е официалната, водещата религия и трябва да бъде пример и авторитет пред другите!!?

23

Ало, неграмотни 20

преди 5 години

Чул си ти, за битката при Одрин, ама не си чел(щот си неграмотен ***), че тогава именно Калоян влиза в общение с папата и получава от него титлатакрал , а водача на църквата ни - примас. Защото , дотогава е смятан за бунтовнически водач-отцепник от Византия и затова кръстоносците имат претенции към България, че само бунтовна провинция и имат пълно право да я владеят. Папата ни е легитимирал като самостоятелна държава. Аман от тъпири!

22

Антиикуменист

преди 5 години

Критикуват хора, които понятие си нямат от вярата си, била тя християнска или мюсюлманска, защото догматите на двете вери взаимно се отричат. А който се отрича от основите на вярата си, той се отрича от вярата си като цяло.

21

Анонимен

преди 5 години

Русофилите са заплашени да бъдат превърнати в *** от Истанбулската конвенция, а сега са застрашени от Папа Франциск - от дълбоко вярващи православни, да станат католици !

20

Victimized

преди 5 години

Примитив като Борисов само може да си представи началници които назначават. Базов архетип, толкова има между ушите. Да се коментира неговото изказване в тоя спор си е направо смешно. Няма невинна религия, но католицизма е изсипал повече войни и насилие дори и от днешния претендент исляма. В печално известния Албигойски кръстоносен поход в Южна Франция срещу катарите, понеже не знаят кои са католици кои не, заповедта е "Убивай всички Бог ще познае неговите".

19

Анонимен

преди 5 години

БПЦ ролекси-бронирани аудита-подчинение на Гундяевците!Никога при вас повече, никога!

18

Анонимен

преди 5 години

БПЦ се държа като талибанска кадъна с бурка към Папа Франциск !

17

Анонимен

преди 5 години

Ние срещу папата сме воювали, те искат да му се мазним.Още помним битката при Одрин 1205та.Те помнят ли как Цал Калоян им разказа играта на папските войни?Помнят ли Балдуин и кулата?България е най-старата държава в Европа, драги ПАПА. Няма го вече Рим нито латинчетата ти.Като сринаха Византия и отвориха Европа за Турция много добре направиха папините мародери.После ние теглихме 500 години това Турско робство, докато папите си гледаха кефа и си играеха на Игра на Тронове.папа та папа

16

kukla

преди 5 години

Ами някои хора у нас се надяват да станат стипендианти във Ватикана. Хубави пари може да получат от Ватикана. А за простия народ обеденинието ще означава, че от заплатите и пенсиите им ще се удържа процент за папапата, за католическата църква. Та да си дойден на думта. Папата няма да напълни хладилниците на населението.

15

бай ганю

преди 5 години

аз божиите работи не ги коментирам щото аз съм по високо боко.

14

Анонимен

преди 5 години

Евреите извиниха ли се за разпъването на Божия син.Викали са на Исус гръцко *** като са го биели по улиците.Е?Да излезем с тях и да искаме мир ,от кого и защо.Впрочем и евреите до мюсюлманите ,всякаш в Израел не валят ракети .Много фалшива и грозна постановка обслужваща един провален седесарски елит в една глупава Европа.И Тръмп е по умен .

13

Стамат

преди 5 години

Забравянето на историята е чеаст от унищожението на народа.Бай ви Стамат с огромна радост ще общува с католици, стига да се върнат в Истината.Преди това - анатема (от 1054 г. насам). Прочетете историята преди да критикувате.

12

Анонимен

преди 5 години

герберастите са готови и вярата ни да продадат за 30 сребърника, а Боко Тиквата за 2 минути слава.

11

Шопо

преди 5 години

Единствената българска институция, която реагира адекватно при посещението на Бенедикт е позицията на Българската Православна Църква !!?

10

Анонимен

преди 5 години

Абе Боко Тиквата що не вземе да стане един Патриарх, възрастта вече я има, а за образованието му всички знаем и да обедини всички религии по света.

9

Трайо

преди 5 години

Светлината с тъмнината не можело да се съберат?Молитвата за мир тъмнина ли е? Или говори за себе си, щото носи черно, а папата-бяло. Или сипи обвинения както фарисеите по Исус, че Сатаната му помагал да прави чудеса, за да си запази попът клетата власт и ролекса? Аз не виждам никаква светлина от тези хора, наричащи се богонаместници, за мирянит, а само изпълняват протоколно служби на някакъв стар, неразбираем език, щото бил свещен, сякаш като в Хари Потър, кажеш ли магичните слова, правиш чудо

8

Анонимен

преди 5 години

Папа Франциско дали разбра че беше употребен предизборно от Шайкаджията. Все пак католиците в България са не повече от 300-400Нашата вяра е Православието

7

Анонимен

преди 5 години

Поне се видя, че на Борисов християнството и Православието са му пълна мъгла. Пълен фалш са и иконите, с които е накичил кабинета си. В главата му е пълна боза.

6

вън от България

преди 5 години

майната му на папатакой е той, че на православна територия ще идва да казва какво да се прави и какво не, та чак трябвало да си отворим границите за терористи ??!!!айде, пед'офил дърт да те няма

5

Анонимен

преди 5 години

светия синод със скъпите чиновници, луксозните коли и прочие, на които и собствената патриаршия не им вярва тръгнали да коментират папата, който се ползва с подкрепата на милиони вярващи, живее скромно и не парадира със скъпи вещи. на кой да вярваме?