51

Анонимен

преди 5 години

Реално погледнато, ефектът слава Богу не беше чак толкова драматичен, колкото се очакваше. Смъртността от съдови заболявания остана в същата степен по-висока, отколкото от туморни заболявания. Този факт не следва да неглижира размера на катастрофата в Чернобил, но все пак малко по-леко минахме, спрямо очакванията. Господ да пази!

50

ПроСоТо

преди 5 години

До ШибиРибиабе...дано не ти прозвучи арогантно,но може и да знам повече от теб за тия касти...Но ще приема че се обръщаш към мен,но адресантите на пледоарията ти всъщност са други...Та:..Да те попитам:..:-Щом "кастите" не се интересуват от живота на стадата си и коментара ми долу е "глупав кахър",би ли споменал как стои тоя въпрос със...със Швейцария,ПРИМЕРНО!?И там ли само сирени,а "овцете да са оправат кой къкто знай!"...?

49

СМЪРТ НА ИЗРЕЛ

преди 5 години

Аварията в Чернобил е заради тест на руснаците как се държи реакторът при намалено охлаждане.Причината за този тест е изрелският удар по Сирийска АЕЦ месец по-рано.

48

ШибиРиби

преди 5 години

До просотоИма една *** каста която от край време държи в мъгла обикновените хора. Това не са тези които са на власт за по някоя и друга година а са бг дипломатите. Тези гадняри са бетонирани в този бранш, предават си кокала по наследство, там където работят са по ниски от тревата защото нищо не зависи от тях и единствено гледат как да изкопчат повече, естествено от кого?... ами от Гюро и Пена защото няма как да преметнат Ханс и Хари. А ти си се закахърил да бомбоубежища

47

Корен от Тиква

преди 5 години

По NG имаше филм, с който казваха, че жертвите са незначителни и дори учените не могат да си обяснят защо човекът е по-усточив на радиация, отколкото се е смятало преди.

46

ПроСоТо

преди 5 години

До ШибиРибиточно така!..Всъщност основното мълчание беше на Москва.

45

ПроСоТо

преди 5 години

па като стана дума за аварии и "това-онова",ето ви тема за размисъл:-При "соца" ..(мразя тая дума,ама е приела "гражданственост") имаше оборудвани укрития,вкл. противоатомни,имаше най-редовно отиграване на действия при аварии,бедствия и военен конфликт.Хората бяха инструктирани,всеки знаеше какво да прави в случай на тревога.Сега какво?..Монтираха едни сирени,и..ТОЛКОВА!!..А какво да правим ,ако чуем сигнала "Въздушна тревога",примерно,НИКОЙ НЕ ТИ КАЗВА!!ей такава е всичката ни работа!

44

Анонимен

преди 5 години

nai tejkata e v Fukushima...oshte zamarsiava okeana

43

ШибиРиби

преди 5 години

До просотоедна малка подробност... инфото дойде от скандинавците защото първи от нормалните хора регистрираха радиоактивност и вдигнаха пушилката. Ако чакахме нашите цъpвyли да ни информират щяхме още да чакаме. А охлювите ги събираха и ядяха и тогава и сега, не че не е имало пунктове за предаване

42

ПроСоТо

преди 5 години

До Анонимензамърсяването на марулята беше най-безобидното,защото "замърсителя" се премахваше напълно при по-сериозно измиване,тъй като всъщност се натрупваше ПО листата.По-опасно беше това,което идваше с млякото,защото овцете и кравите "не виеха тревата" и замърсяването по нея преминаваше в млякото.Но както отбелязах,нещата се преекспонират..НЕ че бяха "НЕВИННИ събития",но "тежестта им се засилва от конюнктурни съображения.

41

Анонимен

преди 5 години

Украйна тогава беше част от СССР. През 1991 г. Украйна става независима държава. А тук ни обясняваха как нямало нищо и да отидем на манифестация под радиационният дъжд.А колко салати изядохме ужас. Карах ме даже и децата да ядат от тази отрова без да знаем. Както се казва руската радиация най-хубавата радиация.

40

До 37

преди 5 години

ха ха, киселинно-радиоактивенБраво бе, ти избира рибатаИ как така си жив след тоя дъжд

39

ПроСоТо

преди 5 години

до "Шиби":-Предупредиха!..С няколко дни по-късно но тези,които тогава решаваха как да постъпят твърдят,че "нямало официално информация" за случилото се,което много вероятно е вярно.И тогава никой "народ" "не събираше охлюви за да ги яде"!..Изнасяха ги навън.Предупреждението беше за млякото и..да вземаме йод,за да не може основния замърсител-радиоактивния йод,да се загнезди в телата ни...Изобщо доста щура история,но мисля че се преекспонира от НАШИТЕ.."ентусиасти"..

38

ди 24

преди 5 години

какъв руснак началник бе. Не е ли бил украинец. Нали в Украйна руснаци няма.

37

Анонимен

преди 5 години

Украинците са доказано най-големите некадърници.

36

ПроСоТо

преди 5 години

До Факт!защо "москалско мислене"?!..ВСИЧКИ,които могат,се въоръжават с ядрени оръжия...Дори нас кандърдисват да приемем такива на наша територия.ТОВА вече е "натовско мислене"!

35

ШибиРиби

преди 5 години

И българските мушмороци които управляваха тогава дума не обелиха да предупредят народа си какво да прави, дъжд валеше такъв един киселинно радиоактивен, априлски и народеца събираше охлюви, те са светели като фенери от радиоактивната трева и си хапваха... абе те и сега са същите мушмороци крият се в колера и хрупат безопасно а народа кучета го яли

34

Факт!

преди 5 години

Да бе такива животинки има че времето на разпад на Плутония е колкото възрастта на самата Земя тва нема изчистване там.Викаш и една ядрена да си спретнем та да се освежим.Типично москалско мислене.

33

Ager

преди 5 години

Винаги може да стане авария ама проблемът е че не казаха на хората и не взеха никакви мерки за облекчаване на последцвията

32

ПроСоТо

преди 5 години

в Чернобил имаше ИНЦИДЕНТ,АВАРИЯ..Може да се случи на всеки..В Хирошима и Нагасаки имаше СЪЗНАТЕЛНО ИЗБИВАНЕ НА МИРНИ ГРАЖДАНИ!!!! Това може да се случи САМО НА "КРАВАРИТЕ" от Вашингтон и Околностите.....та...да поскърбим И ЗА ДРУГИТЕ!..така и така става дума за ядрени взривове..