33

Шумахер

преди 5 години

Ако погледнем идеите на Гоце Делчев, Яне Сандански, Даме Груев, Тодор Александров и още много други основната им борба е била да създадат нова държава отделна от България. В тая връзка никога не съм разбирал за какво са ни такива национални герои. Не е голяма загуба, че македонците си ги присвояват.

32

Бойко

преди 5 години

Знаете ли какво направи Бойко с този договор. Направи официално признаване на кражбата на история ни и им каза, че може да бъде и тяхна българската история. Предишните политици казваха истината, че историята си е наша и изкуствено създадена държава от комунисти, няма нищо общо с древна Македония от преди 24 века.

31

Знаех си

преди 5 години

Знаех си, че ще се стигне до тук. Меката външна политика не води до нищо добро. В договора трябваше, както ясно го направиха гърците е да се откажат от българска история. Гоце Делчев и от майчина и от бащина линия е с роднини, зовящи се Българи, а не китайци, марсианци или роднини на Александър Македонски. В наши дни продължава промиването на мозъците и кражбата на личности. Ако македонците искат да и техен, трябва да се признаят за българи, защото той се е писал българин.

30

О, неразумний юроде

преди 5 години

С макетата оправия ня-*** и туйто! Какво има да им се обяснява, това са хора, които официално титулуват Пресиян ???!!! като последен цар на средновековната македонска държава ??!! Без въобще да им пука на черупката за Пресиян - кой, защо, как. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Македонизмът трябва да се вкара в учебниците по медицина като разновидност на шизофренията.

29

Анонимен

преди 5 години

Ако гърцките попове не бяха изгорили библиотеката на Патриарх Ефтимий, нямаше да ги има днешните спорове. Турците не са унищожили нищо в сравнение с нас християните междуособно.

28

Слава

преди 5 години

След смърта ми бях приет от Симеон Велики който се гордее ,че сме създали кирилицата и въвели църковно славянския език в огромна част от Европа и Азияподава Гоце на снимани кадри от тази срещаграницата Балтииско море Северен океан Владивосток до Лос анжелисьБългаро руска империя има огромна

27

Анонимен

преди 5 години

Ние не можем да интегрираме ромите и турците вече 140 години, а искаме да интегрираме и македонците за 30 г. Просто некадърни политици и историци и даже и българите вече бягат от България.

26

Гоце Делчев Българин

преди 5 години

Охридска Македония е част от Дунавска БългарияВижте Мизия тракия и Македония Там основното население са Българи наричани македонци заради сръбска и гръртска окупация

25

Анонимен

преди 5 години

В Турция няма тракийци, в Румъния няма севернодобруджанци. И в Северна Македония не може да има македонци.

24

Анонимен

преди 5 години

"" Без дискусия за Гоце Делчев, но не можем да го разделим с Македония "".................ами просто не го делете

23

Анонимен

преди 5 години

след края на Междусъюзническата война 1913 г. се стига до фактическото разделяне на Македония на три частиВардарска Македония за Кралство Сърбия, Пиринска Македония за Царство България и Егейска Македония за Кралство Гърция. През 1946 година страната променя официалното си име на Народна република Македония в Югославия. През 1963 година името е сменено на Социалистическа република Македония. 1993 е Бивша югославска република Македония. 2018 Северна Македония

22

14727

преди 5 години

От три томната история на българия ако се премахне каквото е крадено от македонската, гръцката и турската история, останалото спокойно може да се побере на гърба на визитна карта. И да остане място за рецепта за супа. Дори езикът, наречен български е източно-македонски диалект. Българите като Аспарух и племето му говореха турски диалект.

21

Анонимен

преди 5 години

В света има само две нации да са се раздвоили в отделни държави. България в Македония и Албания в Косово.

20

спор с македонец

преди 5 години

спор с македонец няма - той винаги е прав :D

19

Marin

преди 5 години

Какви коментари, какво чудо? Останах без думи! Каква история на Македония бре хора? Тя е 60 годишна! Какво да се дебатира?

18

Анонимен

преди 5 години

Боко тиквата да ходи да преговаря, защото той подписа тоя нескопосан договор и предаде българските интереси!Вижте гърците, докато т, н македонци " не се отказаха от цялата македонска история не се подписа нищо, нищо че от Скопие искаха отново историчарите да се разберат, но гърците знаят че това е протакане и няма да се реши нищо! Смениха им името. А Боко продаде България, защото не трябваше да подписва нищо докато от Скопие не признаят че до 1944 г в тази област е имало само и единствено бълг

17

Анонимен

преди 5 години

Явно е че историците ни не са на ниво и не могат да си свършат работата. Само си прехвърлят топката с политиците, но и те са като тях некадърни още от времето на Богдан Филов.

16

Един

преди 5 години

"Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато си сме българи и всички страдаме от една обща болест! Ако тая болест не съществуваше в нашите прадеди, от които е наследство и в нас немаше да попаднат под грозния скиптър на турските султани." - Гоце ДелчевКво повече има да коментираме?

15

Киро кофражиста

преди 5 години

Аз предлагам да го изровят Гоце Делчев, да го питат какъв е бил и пак да го заровятЗащото инак няма как да се разберат

14

Анонимен

преди 5 години

Аристотел е бил учител на Александър Македонски. Това е древна Елада. После тези земи са били Римска Империя, после част от Византия и от България. После Османската Империя. После пак България и после Югославия. Македония е държава от 1991 година първо призната от нас. За чия история претендират че е тяхна.