98

Анонимен

преди 5 години

Какво правим, ако реша да ида в Македония да изпия едно кафе и ме спрът? Там нямат такава система за проверка и ще ми искат талон.. Като нямам, ще ми честитят ли?

97

уф

преди 5 години

Голяма тъпня. Нали камери ще засичат номера на колата и ще следят дали има винетка? Какво пречи, да програмират и автоматична проверка за ГО и преглед ?Няма ужда от чипове.

96

Programmer

преди 5 години

RFID и NFC чиповете могат лесно да се манипулират и презаписват с най-обикновенно андруид или мак устройство и софтуер, независимо колко добре е криптиран чипа...ако сложат open source чипове,ще умра от смях :DКога мислят да го вкарват това, че нямам търпение да поексперимтирам ;)..и нали се сещате какво ще стане ако системата е open source? А си сканирал грешния чип ,а съм ти метнал някои malicious code или metaspolit..ще си карам с chameleon mini в джоба .

95

питам

преди 5 години

А евтини апартаменти за народа кога?

94

NN

преди 5 години

И още пари.

93

Хаха

преди 5 години

На времето имаше такова предложение и се направи експеримент - четеца на КПП и колите минават с различна скорост. На всеки десет пъти даваше по една грешка та се отказахме. Предварително обречена работа. Напразно харчене на пари. Ама някай беше казал: умния се учи от грешките на другите, а глупавия от собствените си грешки.

92

iceblast88

преди 5 години

До 97Ще си го лепим на каската, до стикера със Свинетзила които заема целия визьор и после защо имало ПТП-та.Цялото предно стъкло на всяко МПС трябва да е в един голям или 1000 малки стикера за да има за какво да назначават бълдъзите на стринките на шурея по зълвена линия на сладка заплатополучателска позиция в държавно хъхрекска структура!Иначе родата им ще измре от глад защото те нормална работа немогат да работят.Пък и как така баджанака е на държавна служба, пък зълвата не е?Семеен проблем

91

iceblast88

преди 5 години

Бай Тиква нали електронно правителство щеше да прави? Нали гласеше Свинетзила да става министър на електронното правителство? Какво стана с тази идея? Или и тя както всичко останало което е добро и ще намали бумащина и от там ще се наложи да съкращават родата си отиде в девета глуха? Ей Зимбабве което Бай Тиква неможе да го намери на картата има електронно правителство! Зимбабве!!! АФРИКА!!! ТРЕТИЯ СВЯТ!!! Страната с най голяма инфлация в човешката история 271 милиона % ни е изпреварила!!!

90

Анонимен

преди 5 години

А на мотоциклетите в ръка ли ще държим стикера?

89

Анонимен

преди 5 години

Само на талона за техническия преглед ли или за тол таксата за движението по пътищата от първа категория в страната и равняващи се на магистрали как участъци,както и автотранспорта в страната пренадлежащ й,а за останалите от други страни какви чипчета ще има за разните такси щот всичко свързано с автотранспорта и движението му са такси дет има чипове,че глоби.за лица по сметки,а дет няма чипове на място с писане на фишове.

88

Анонимен

преди 5 години

Влизаш в българска държавна администрация да вземеш документ. Питат те искаш ли го в електронен вариант. Ти казваш да и си мислиш че ще пратят нещо по мейл.След 30 минути чакане на опашката служителката ти подава CD и дава инструкции да отидеш на долния етаж да завериш че си получил документа, а после да го занесеш в общината за ти извадят удостоверение, но първо трябва отидеш в банката да платиш такса 5 лева.По истински случай.

87

sante_dog

преди 5 години

А защо е това? Имаш си номер на колата - има камери които го четат и толкоз. Данните от ГТП да си отиват в КАТ и това е. Няма лъжа, няма измама, няма поръчка за чипове и алабализми. Тука откриваме квадратното колело пак и се чудим защо не работи. Щом може винетката да е бзе стикер, защо да не може и ГТП да бъде? Така или иначе чужденците ще са с друг стикер/талон/каквото там е за преглед. Да го направят и за ГО без стикер. За какво изобщо го има това нещо при условие че имат данни в КАТ за ГО...

86

2233

преди 5 години

Дано се задавят с откраднатото!Аман от нагли ,алчни и невежи тиквари.Време е да ги изринем с всичките им стикери ,данъци ,такси ,глоби ,камери ,всевъзможни налози ,милионната им администрация и евтините им апартаменти с лични асансьори и тераси по 200 квадрата.Време е.Такава власт никога и никъде не е имало.Севернокорейците са далеч по-свободни.Следващата стъпка ще е чипосване на всеки различен от тикварите.

85

СМЕТКА

преди 5 години

И в това държавата ли ще печели или пак частна фирма по "законен" начин ще се облагодетелства.

84

ГНЕВЕН

преди 5 години

Поредният герберски грабеж!Тези тикви нямат спиране.Преди година въведоха ТОЛ-полиция с 1000 човека персонал.Десетки милиони отидоха на вятъра.Приходите от тази напълно ненужна герберска администрация са нищожни.Ефекта е минусов.Сега готвят нова брадва за овчата ни нация.Да му изсъхне ръката на всеки ,който гласува за тези изедници!!!

83

T

преди 5 години

НИКЪДЕ, НИКЪДЕ, ама НИКЪДЕ не съм видял стикер да се лепи по средата на панорамния прозорец. На всичкото отгоре си знаем как лепят стикерите в ГТП пунктовете и съм абсолютно сигурен, че масово ще са лепнати накриво и ще привличат постоянно вниманието и окото на шофьорите, което ще ги разсейва и т.н.

82

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 79А спестила, виж ако беше казал че е ощетила по щях да ти повярвам. Мисля че фалшивите телкове ощетяват най-много.

81

Браво !!!

преди 5 години

Успяхте , само адмирации, т.к работата ми е сезонна,изкарвам си лятото в България събирам домочадието и напускам пределите на тази клоака !!! То не беше смяна на касовите апарати, по високи данъци , по високи граждански ....а насреща нищо ...за обикновеният данъкоплатец !!! Само гърч от всякакви институции с цел събиране на пари от измислени глоби !!!

80

123

преди 5 години

Че какъв е проблемът да става по регистрационен номер? България е с уникално добро покритие за мобилен интернет. Пък ако спрат някой веднъж в годината на връх Мусала ще питат по радиостанцията.

79

Анонимен

преди 5 години

"Стикерът с чип ще се лепи горе в средата на предното панорамно стъкло,"Супер - само ще трябва да кажа от Тойота да махнат предната камера, че да могат нашите да си лепнат стикерчето.....