92

КАТ да се закрие

преди 5 години

Достатъчно е КАТ да се закрие като структура особено вредна за безопасността на движението и загиналите ще намалеят значително, както и катастрофите и нарушенията. Всеки с поне малко сиво вещество в главата лесно ще си отговори защо е така.

91

Обективен

преди 5 години

За да са малко нарушенията, катастрофите и загиналите трябват няколко неща, които в България ги няма:Трябват хубави широки пътища за движение с по-висока скорост вкл. и в населените места.Трябва да има добра организация на движението и паркирането.Трябва пътните знаци и маркировки да са съобразени с пътните условия. Най-често това са ограниченията за скорост, които в България са едни и същи за различни пътища.Трябва да има контрол за спазването на правилата

90

Анонимен

преди 5 години

Хора които са карали Москвич на село и като дошли в София се качили на BMW - 300коняи упорито се опитват да докажат, че могат да летят обикновено пристигат или в Пирогов или в Орландовци.

89

Факт

преди 5 години

Подвеждащо заглавие. За да се твърди кои шофьори са най-лоши, трябва шофьорите да шофират при еднакви условия, а в България условията са много по-различни от условиятя във Германия, Франция, Испания, Холандия, Белгия, ... Факт е, че чужденците шофьори в България шофират доста по-лошо от българските шофьори. Факт е, че примерно при тировете, процента на катастрофите с чужденци е много по-висок от този с български шофьори.

88

Анонимен

преди 5 години

И това е новина?

87

Анонимен

преди 5 години

Тука в българия ти се смеят, ако държиш волана правилно с две ръце (както във Формула 1)!!!

86

Циганин

преди 5 години

Напълно съм съгласен! Постоянно бързат, гледат лошо, пушат им колите, готови са да се бият на всеки светофар. Когато им направиш забележка, веднага се отяждат, отново скачат на бой. Има ограничение от 80 км/ч, карат с 140 км/ч, светкат ти, защото се "влачиш", готови са отново на бой. Това е положението, затова много мои братя напуснаха. p.s. - карат хубави коли и са възпитани.

85

Анонимен

преди 5 години

Това е защото няма пътища и караме 20годишни бараки минали през 4ма германци и 5ма италианци и накрая дошли в България да ги караме още 20години.

84

Анонимен

преди 5 години

При такива пътища и при липсващ контрол за спазването на правилата, жертвите в България са доста малко, което говори, че българите са по-добри шофьори от средното за ЕС.

83

Анонимен

преди 5 години

Тесни и разбити пътища, няма контрол и това е резултата.Автомобилът е средство бързо и удобно да се придвижиш на големи разстояния, но не и в България. В България ако спазваш правилата, ще пътуваш много часове от София до Варна например и това е една от причините никой да не ги спазва, най-вече чужденците-шофьори, а когато правилата не се спазват има повече катастрофи и загинали.

82

Анонимен

преди 5 години

Румънците са много зле,това е факт!

81

Анонимен

преди 5 години

Гнусна медийна лъжа!!!

80

Анонимен

преди 5 години

според мен от унгарците по-смотани шофьори няма, но това е лично мнение

79

Анонимен

преди 5 години

Имаше друга статистика за най-лоши пътни условия. БГ и Румъния са на челни позиции. Извода е, че не шофьорите носят основната вина а организацията на движението и състоянието на пътя. А в БГ чиновниците не си вършат работата, пътните ремонти не се обозначават ясно, пътищата са в окаяно състояние. БГ пътната мрежа не е пригодна за съвременния транспорт. Пълно е с *** които са неграмотни но са получили книжки и си правят каквото си искат. В ЕС мярка за скапан шофьор е италианеца, капиш.

78

Драйвър

преди 5 години

Като се започне от курупцията при шофьорските курсове, минем през "уникалната "инфраструктура и неадекватния контрол от страна на пътна полиция. Резултата е на лице.

77

хаха

преди 5 години

с лунни пътища няма да се подобри статистиката.

76

92,

преди 5 години

Нещо не си в ред. Дано не си шофьор, че ще си поредното клепоухо зад волана, трепещо наред невинни хора.

75

Не!

преди 5 години

България е единствената страна в ЕС, в която тарикат не е *** дума. Бабайти и комплексари, за това и шофираме ужасно. За 80% от хората си е направо обидно да направят път някому. Ориенталска трагедия....

74

88,

преди 5 години

Българинът освен че не знае правилата и не ги спазва е и масово ниско възпитан и неграмотен дори на собствения си език. Като теб. Ръси обиди от страх да не вземе истината да го застигне. А тя отдавна го е стигнала и хванала. Видно е по резултата. Хайде, успешно ровене на главата в пясъка. Докато някой тебеподобене не ти отнесе стърчащата отгоре задна част.

73

Анонимен

преди 5 години

Виждали сме как шофират чужденците у нас. Не е както масовият местен талибан. Колкото и да се самооправдава той, резултатите говорят ясно. Талибанът не умее да кара. Прави се на голям мъжкар с ***, понеже не може по друг начин да изпъкне. Не му достига вътък за повече. Жалко. Но е така.