82

Анонимен

преди 5 години

Цената на квадратен метър не винаги е реална. В желаните градове на Запад за едно жилище има много кандидати и често се стига до наддаване доста над обявената цена. Нови жилищни сгради се разпродават още преди да са построени. Берлин в момента е градът с най-бързо растящите наеми в света, макар че средният доход на населението е много нисък, а мизерията по улиците е ужасяваща и постоянно расте.

81

нострадамус

преди 5 години

строете си хора в България не купувайте болкуци,за сравнение в Лондон акомондейшъна на 2 етажа всичко е градоред ,едно нищо 70 квадрата е 250 000 паунда

80

до 134

преди 5 години

До бл.134 в Зап. парккогато станат заплатите равни на тези от Берлин, вероятно може и да се вдигнат цените с 25 % , но разумното е първо да си направиш заплата равна на тяхната и тогава да си купиш по скъпо жилище с 25%, а не да купиш по евтино жилище в момент които заплатата не ти го позволява и следващия момент банката да ти го прибера по същата причина само защото си решил че така ще спетиш 25 %.Все пак не е сигурно че заплатите ще се вдигна до тези в германия .

79

бл.134 в Зап. парк

преди 5 години

Не лъжете хората .София е малко след Берлин .До края на годината жилищата ще поскъпнат с 25% процента , така че не се майте и купувайте на всяка цена : на зелено , панелака , епк ....купувайте , за да не ви изпреварят

78

Анонимен

преди 5 години

В София опредено липсват мини жилищата 20 -25 квадрата, мисля че имат бъдеще те и ще задоволят голямото търсене на квартири по евтин наем и евтина поддръжка което си е пазарна неща незаета още.в момента целия пазар е насочен само за хора с много големи доходи.Предполагам че много фирми се плашат да правят такива ,защото в тях трябва да се пипне мебелта и да е добре проектирана.Като вдигаща се спална и на неино място да се изваждат всички удобства на хол.

77

дедо Ташунко

преди 5 години

За съжаление повечето имоти у нас са "мъртъв капитал". Според медиите, цената се вдига непрекъснато, но действителността е съвсем друга. Казвам го със съжаление, защото имам имоти в Родината и то в София и софийското равно поле. От 2008-*** г. насам цената падна наполовина. Статията е неточна. Само 40% от германците притежават собствено жилище. Луксозните жилища в центъра на Мюнхен също гонят 20 хилки на м.кв. (говоря за ново строителство). Берлин е все още далеч от истината.

76

Анонимен

преди 5 години

Що сравнявате кон и кокошка?В Лондон има цени доста по-ниски от обявените. Наскоро лой приятел си купи цяла къща, в зона 3 или 4 бвшв, за 250к паунда.А в София им далеч по-високи цени от тез които коментирате.Глупава статия без някаква определна цел...

75

Анонимен

преди 5 години

Якичко е ...Рентичка, мрентичка, туй ти онуй ти. Аз вече им забраних да слагат перални в апартаментите и имам перално пред блока (дратче да дъежи, да не кажат че аз нещо такова, сещате се....)Ми така е пичове! Койт *** можи го можи. Няма какво да говорим ...

74

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 67Не знам пич. Ако имаш 50ина милиона си все някой, където и да си, незвисом от рпоизхода ти. А може а си директен потомък на Ботве и 5ти братовчед на Левски, ама ако си скъсана мишка, даже и на Шипка да имаш кащурка, все тая.

73

Анонимен

преди 5 години

До GunchoНе знам пич. Повечето не се занимават изобщ, а работят с онлайн банкиране и при проблеми наемат адвокати, които така жулят, че да не смее човек.

72

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 76Чесно казано, ако имаш милион-два паунда, да дропиш на апартамент, едва ли ти пука ммного, за правото ти на глас ...

71

Guncho

преди 5 години

...за 200 хиляди евро можеш да си купиш цял хвартал на Видин или целия Чирпан. Въпросът е какво ще го правиш тоя имот във Видин и Чирпан. В Лондон лежейки със затворени очи за един ден си намираш работа за 2000 паунда месечно. В София с нерви и обикаляне около месец-два имаш шанс да намериш нещо за 1000 лева месечно. Във Видин трябва цяла година да се молиш на колене на местни феодали за некоя службица за 600 лв. А в Чирпан мреш от глад и мъка. Отделно инфраструктура, престъпност итн.

70

Анонимен

преди 5 години

В Лондон цените са балон които е политически поддържан, законово поддържан и умишлено създаден, балона не се пука защото имат много стабилна социална политика да се помогне на нуждаещия англичанин и него не го касае имотния балон който са създали.Касае ги чужденците които си купуват имоти там, но те нямат право на глас в английската политика.Между другото хитро са го измислили англичаните.

69

А на село

преди 5 години

200 квадрата къща със 100 декара нива.

68

Ха ха

преди 5 години

До ВанкатаБъркаш се нещо - покажи ми една двуетажна къща в Зона 3 в Лондон, която е годна за живеене и е на цена между 250 и 280 хил. евро!

67

Анонимен

преди 5 години

Естествено веднага стои въпроса как така много англичани се сдобили с имоти в Лондон за по ниски цени от българите в София, Това става с английската политика за канцлерски жилища.Но в този случай не може да кажеш искам утре да го купя и вдругиден да се настаня в моето жилище.

66

Анонимен

преди 5 години

В софия и химическа тоалетна ни бих направил

65

Анонимен

преди 5 години

Поне по едно нещо доближаваме западна Европа - цени на жилища. И това е така, защото имигранти се избиват да купуват, веднага щом ги осигурят на минималната заплата. А те пристигат ли, пристигат. Затова и работната заплата в здревеопазването е ниска - конкуренция брат!Тунинговани "българи" 1300s с фонетични подобрения пресъздават живота на Маугли в панелно-картонени джунгли.

64

Анонимен

преди 5 години

Сбъркали ли сте мястото за реклама на Софийските имоти, трябва да го публикувате в английските сайтове добавете че в бонус могат да кандидатстват за европейско гражданство много е актуално в момента за тях. Рекламите трябва да се пускат на правилното място.Иначе няма за нас нищо ново много българи се купуват имоти в Лондон и Париж просто защото това им предоставя повече доходи и добра работа.Но на някой англичанин пенсионер не му пука колко заплата се взимаме а цената на имота.

63

Ванката

преди 5 години

Глупости ... Всичко зависи от квартала, от местоположението. В Лондон зона 3, например, двуетажните къщи са по 250-280х., към 6-7-*** зона са наполовина. В Кенсингтън, Мейфеър, сити-то и др. тузарски квартали имотите струват милиони. Но пък има и имения в по-далечните графства също до 100 х. паунда.