168

ха-ха

преди 5 години

Простата аритметика показва ,че ако се осигуряваш 40 години ,ще получиш 10-20% от внесеното , при условие че доживееш 75год.Да , ама само 8% от пенсионерите ги доживяват тези 75год.Почти 30% от осигуряващите се никога не взимат пенсия.НОИ е само част от повсеместния грабеж над българския народ.

167

Анонимен

преди 5 години

Песимистичният сюжет ще е валиден само, ако ЕС се разпадне.Какво се случи в следвоенна ГФР?!-Планът Маршал.Какво се случи след срива на НРБ?-Валутният борд.Мозъчните тръстове, които управляват света имат план, който се спазва независимо от нашето одобрение.В частен план всеки управлява живота си, доколкото може като инвестира в образование, бизнес, контакти, спекула-колкото са му силите.

166

Истината

преди 5 години

Проблемът на социалната политика е,че стимулира възпроизводството на лошия материал и възпира това на добрия!Милиарди отиват за размножаване на хора,които няма да внесат и 1 лев в бюджета на НОИ,обаче смучат яко!От друга страна,всички,които реално захранват държавния бюджет и тоя на НОИ биват тотално неглижирани!На практика самата държава(управлението и) подкопава собствените си устои!Ако това продължи то до тоталния колапс остават между 10 и 20 години.Не се забелязва никаква активност по решава

165

ни са знай

преди 5 години

Този платен коментатор и една дума не обели за каквато и да е вина на управляващите досега.При наличието на дирижирана инфлация е повече от ясно,че ще се появи проблем със захранването на пенсионния фонд. И ако не се вземат мерките навреме, проблемът ще се задълбочава все повече.....И за това точно са управляващите, да предвиждат и да вземат мерки!

164

ГНЕВЕН

преди 5 години

Проблема е че Герб напълниха държавата с ненужни чиновници.Всеки некадърник и *** стана привърженик на Герб и се уреди с държавна службица.И никой не смее да го мръдне.И така се нароиха хиляди агенции, инспекции, управления ,институти и обслужващи ги безброй безделници.Нищо не правят ,освен да пречат на бизнеса и да козируват на папата от Банкя.И държавата вече рухва ,но гербаджиите надуват свирката до последно.

163

ЕВОА

преди 5 години

Това,че НОИ се краде не е проблем.Това,че в НАП се краде не е проблем.Това,че в държавата се краде на всички нива не е проблем.Остава само да се реши проблема крадливите ГЕРБ да си ходят по-скоро и навреме!

162

Капиталист

преди 5 години

До АнонименЕлементарната сметка показва, че не е. Дори и един източващ системата да не остане, тя пак ще е във фалит и ще става все по-зле. Ако сте под 35 - пенсия няма да видите, учете се да инвестирате, а даденото на държавата приемете за загубено.

161

Анонимен

преди 5 години

ГЕРБ без Бойко Борисов ще изчезнат от политическата сцена.БСП си остават бесни страшни пенсионери със завидни фамилни придобивки.ДПС са монолитна етническа партия.Патриотите, за които Господ да ме прости, че гласувах, се оказаха коко-шкари на дребно.ОДС и сие са далавера & со.За кого да гласуваме?!

160

Анонимен

преди 5 години

Единствения който до сега направи нещо реално за пенсионната реформа и в интерес на НОИ и бъдещите пенсионери е Ивайло Калфин! Жалко че никой не доразви идеите му и не продължи по неговия път!

159

Анонимен

преди 5 години

Проблемите в системата на НОИ са много,но наистина демографската криза е един от най сериозните! Като се сложат 10-15% от фалшиви телкове и други шашми,като се прибавят и парите по уж доброволното,но за сметка на това задължително осигуряване в друг фонд,ето ви едни почти 40-50 % от липсващите средства за реални,а защо не и по-високи пенсии!

158

Анонимен

преди 5 години

Мале този народ яко е затъпял. Аз ли да ви решавам проблемите НОИ - спирате фълшивите пенсии който СА проблем и парите се пренасочват за млади семейства, безлихвени кредити са първо жилище, 5000 на дете (без румбоиди), подпомагане са детски градини ...Аз ли цял живот да ви оправям и накрая с 40г стаж да ми давате 211лв пенсия а на румбоид над 300 без да е работил.

157

Анонимен

преди 5 години

Герб,Корупцията и Кражбата са едно цяло.Неделим организъм.Бих казал:една здрава сплав.

156

Анонимен

преди 5 години

Сестемното източване на социалната ни система чрез престъпни фалшификации,е също толкова важно,както демографския прираст на населението.

155

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 161Не е безумно,вземат се от едно перо и се внасят по друго такова!Така се документира двиижението на средствата и целите за които са изразходвани! А държавни служители,ползващи се с определени данъчни и социални привилегии е имало и ще има навсякъде по света,колкото и на някого да не му харесва!

154

Анонимен

преди 5 години

Относно осигуровките на държавните служители:Вземат се пари от бюджета за заплатите им, ако ще се плащат осигуровки, значи се вземат от бюджета още пари и се връщат в бюджета, което е безумно.Съвсем друг е въпросът за електронизацията на държавната и местна администрация, което ще съкрати "компютърните баби" и ще отвори място за компютърнограмотни млади хора в администрацията-по-малко на брой и по-оправни, но явно "бабите" не искат да сдадат поста.

153

Анонимен

преди 5 години

Знаете ли,че българите са научили американците как да проследяват електронно и са им продали технологията?България през соца беше една от топ държавите в света,на върха на света - факт!И сега не е бедна държава,но се източва и затова няма за населението и плащанията са ниски!Но е крайно необходимо да се подобрят условията и се задържи населението,ако искат да има някакво бъдеще държавата!

152

V

преди 5 години

Ама трябва да се краде ,а не да се бачка. Нали сме в ЕС . С европари сме построили къщи за гости в които няма гости .Няма дори фирма и ,апарат . Строили сме къщи за тарикати . За кво да се бачка .ЕС дава всичко даже джипове ,самолети и хеликоптери безплатно щото народа плаща ;) Ако бачкате тия работи никога няма да си ги купите ;)

151

Анонимен

преди 5 години

До АнонименА ти защо се засягаш?Ако не е истина,защо се засягаш и реагираш?Таблиците ги има в Тубата,разяснени са от икономист и негербер за положението в България,като и за източването на средства от държавата.

150

Анонимен

преди 5 години

До селянинПартийната принадлежност не е важна,важното е дали са кадърни или не са кадърни хората,дали милеят за държавата си или само далавери са им в главата,дали са работливи или търтеи,това е от голямо значение!Ето ББ се оказа накадърник,три пъти опитва да управлява,но нищо не излиза,един чужд език на елементарно ниво не научи!Да изкарва си мандата и да идват БСП,АБВ и други леви партии!

149

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 151Абе колега,ти не можеш да напишеш правилно две елементарни думи,две изречения правилно не можеш да съставиш,накъде си тръгнал да обясняваш,кой колко и как внася,къде и как се радпределят парите и кой колко трябва да получава! Защо все подобни на теб неграмотни всезнайковци реват по форумите и си мислят,че всички трябва да се вслушват тяхното мнение?Нямате елементарни познания по базови въпроси,но иначе акъл да ръсите навсякъде-цена нямате!