42

V

преди 5 години

Това нещо въобще не е трябвало да го правят . Тези трябва да се махат от властта . Ще затрият България .Следващите дори да са кадърни не могат да се оправят само с дълговете на тия

41

някой

преди 5 години

До АнонименНяма страшно! Правителството на ГЕРБ ще внесе програмисти от чужбина.От Виетнам! Ще им плащат заплати като на виетнамци! И всичко ще се оправи!

40

Анонимен

преди 5 години

До некадърни програмистНе става въпрос за некадърни програмисти, програмирането не е rocket science. Българските програмисти които работят в чужбина се справят прекрасно и винаги са хвалени от колегите си. Проблемът е, че нивото на българските ИТ фирми е много ниско, нямат организация, нямат фирмена култура да изпълнят изцяло един проект, а и наемат хора без ценз завършили някакви школи без образование по информатика но самите тези хора нямат вина, стараят се и правят каквото могат.

39

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен33А ти небългарино, ще ни посочиш ли нещо свястно което си направил?Освен плюенето де.

38

Анонимен

преди 5 години

Искайте си ги от банката, не може една и съща сума в рамките на няколко минути да се вземат от една и съща карта. Питайте служителите във вашата банка с която работите.

37

Martin T.

преди 5 години

Отиват в банката и оспорват плащането (chargeback).

36

Обективен

преди 5 години

Те управляващите защо не искат електронно гласуване - защото Баба Пенка от Кочериново ще гласува за ГГ (Грозника от Годеч),а системата ще отчете 5 гласа за *** Нинова...ха-ха.

35

Анонимен

преди 5 години

"Това не се случва, но от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева." Да се смееш ли, да плачеш ли? Трагикомедия е в държавата ни, а управниците ни са аматьори! Карат я на автопилот!

34

Анонимен

преди 5 години

Щом има трансакция и теглене от разплащателната сметка значи не е предвидено от системата да им издаде картонче-винетка защитена с номер подред и другите защитни графични знаци как артикул-производител,че изписан времеви срок как валидност с гарантция и още други,ако има по наредби преференции за инвалид,др,които системата да изписва при поръчката с изписване на страниците и продълженията по етапи до крайно преключване за платеж с описание на касов бон-обект на трансакция/теглене,е-поща за билет

33

Анонимен

преди 5 години

До БЛЯКХайде, да ги състезаваме с НАП! Препратка към "Н-18" и касовите апарати.Да видим кой е по-некадърен. Бас държа, че НАП ще смажат ония смешковци от АПИ.

32

Чиновник

преди 5 години

"Един от случаите е на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал."Последното нещо, което ще направи нормален човек на 1-ви януари е да тръгне, да си купува винетка. Защото старите винетки важат най-рано до 31-ви януари. Тези хора очевидно са някакви психопати, които си нямат друга работа, освен да си търсят белята и да се чудят на кого да направят сечено.

31

БЛЯК

преди 5 години

Няма смисъл да се ядосвате бе хора... В АПИ "работят" най-големите некадърници в България... ЗАКРИВАЙ!

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 42Ще съм Ви изключително благодарен ако ми посочите един повод за национална гордост, като изключим 100-метровите байряци за рекорд на Гинес и 200-метровите хора пак за същото.

29

Peter

преди 5 години

Това ми звучи абсурдно - даже като фалшива новина. Защо изобщо се занимават с АПИ и др ? Просто да си пуснaт chargeback през банка и банката ще им върне парите. Тежестта е при АПИ да докаже, че е извършила услугата...

28

Анонимен

преди 5 години

Тва българите, наистина ли не можете едно свястно нещо да направите???

27

до 33

преди 5 години

А на теб бледолики не ти ли минава през мозъка, ако го имаш , че е възможно и човек да греши. Или Вие не грешите? И що за система е това, ако допуснеш грешка да не може да се поправиш? Нещо повече ТОЛ таксите са държавни такси и недължимо платеното винаги подлежи на връщане. Вероятно проблемът е в това, че един взема парите , а друг отчита дейността....

26

некадърни програмист

преди 5 години

това е защото българските програмисти са алчни и некадърни.Само си ламтят за хилядите дето взимат на месец ,ама никаква работа не вършат.Защо взимат най-голямите заплати ,а ние дето не смогваме за месеца трябва да им плащаме?

25

ББорисоолу

преди 5 години

Кръв повръщам,пари не връщам!

24

+++

преди 5 години

Ако има нормативен документ, примерно закон, който казва, че от 1 януари 2019 година ТОЛ системата трябва да работи, какво трябва да се направи? Да се върне неработещата система и да не се изпълни закона или да се приеме, за да се изпълни закона?

23

+++

преди 5 години

Как се правят такива системи.Първо, се изготвя документация за обществена поръчка, в която има изисквания към бъдещата система. Провежда се търга, определя се изпълнител, има разни подетапи, но накрая има приемане на готовата система от възложителя. Щом възложителят е приел системата, запова да тече гаранцияонн подръжка, за отстраняване на разни дребни неточности. На пръв поглед виновен в възложителя, ако нещо не работи или не работи добре, но ...Ако има нормативен документ, примерно закон, ко