77

Анонимен

преди 5 години

София ми харесва, при това много, особено централната и част. Има атмосфера, мащаб, великолепие достойно за столица, доза аристократизъм, много чар в прекрасните малки площади, неочаквани улички и пространства между сградите. Вероятно е трудно да се подреди всичко и да е ОК в този твърде населен за мащабите на страната ни град. Но определено София ми харесва, при това много.

76

Анонимен

преди 5 години

А на този Гошу,който се хвали че живее в центъра,искам да съобщя вестта,че отдавна заможните хора,на които се налага да са в столицата,живеят в прилични имения около София.Само старите реститути и залязващи алкохолизирани соц "величия" обитават рушащите се сгради в центъра!

75

традиции

преди 5 години

"Малкото селце София" било най-бедно? Ехо, първо, не е едно селце, а е цяло съзвездие от селца в софийсколто поле. Второ, земята ни в и около София е най-плодородна в България и затова традиционно тук сме най-крупните земеделци, с най-много земя. Ние сме били бедни... боже!!!

74

е

преди 5 години

За съжаление поляната на снимката вече е застроена...

73

до 55

преди 5 години

А ти не забравяй, че си комплексар и на никой не му дреме за теб. :)

72

Анонимен

преди 5 години

докато в "Манастирски ливади и "Витоша има голям брой необитаеми жилища,..........ами разредете факултета, зах.ф-ка, филиповци...и ги настанете там....в комплексчетата от затворен тип - с градинки, басейнчета...да зарадвате най- после и БХК !

71

До 68

преди 5 години

Май не познаваш Младост.Младост 5 и сега си го има, но го наричат Младост 1А. Номерата на блоковете там са от 500 нагоре, т.е. все едно, че се нарича Младост 5.Разбира се не в номерацията е проблема, а в презастроването на Младост, без да има инфраструктура за това презастрояване. Там, където предлагаш да се строи, скоро казаха, че ще се строи, което окончателно ще затапи Младост и Самоковско шосе. Най-добре е да съборят всичко построено от 1990 година досега в Младост.

70

До 66

преди 5 години

450 000 жители София е имала през 1947 година, а не през 1989.Около 10.11.1989 година населението на София беше около 1,35 милиона.

69

Анонимен

преди 5 години

Накрая всички квартали ще бъдат само ромски, за какво се разправяте не ми е ясно.

68

Анонимен

преди 5 години

До До мяк мякСофия никога не е била 'малко селце', това е град с антична римска история, отваряйте ги на село учебниците по история, бе, не боли...

67

Жоро

преди 5 години

защо ли нищо не ме изненадва в коментарите под статията...дребни и злобни душици...

66

Дам

преди 5 години

Интелигентните хора - гръбнакът на Българската Икономика живее в Младост!Кварталът още е хубав, въпреки презастрояването. Но всичко има някакви гранници!Между Младост и Горубляне има огромен терен - колкото цял квартал! Метрото също минава от там. Защо не строят новите сгради в този терен? Нека го кръстят Младост 5! Безконтролното застрояване в междублоковите изнервя хората и влошава в квартала. - Спомнете си Лозенец! - от топ квартал в София, сега вече копувачите не искат да живеят там!

65

До 62

преди 5 години

Това само ли го измисли?За Източна България и "малкото селце София"...Българите в Учредителното събрание са били умни хора, не като някои сегашни комплексари от провинцията.

64

Анонимен

преди 5 години

Цялата кочи.на е сбъркана. София неможе да побере половин БГ. От 450 000 до 1989 г. в моента София е над 1 300 000 как си я представят селян,дурите тази работа. Докога ще продължава това пренаселване. До безкарай ли. В центъра на София не може да се диша по артериите които свързват крайните квартали се прескачат с автомобили. Градският транспорт се движи почти празен. Никой не го ползва. Метрото е един голям майтап но пък едни другари станаха мулионери и милиардери. Абе изобщо се.яния.

63

дърт

преди 5 години

До Анонимен 52 Защото за "демократични" жилища се искат недемократични пари!

62

Анонимен

преди 5 години

Младост беше много добър за живеене квартал, до преди около 25-30 години. После дойде демокрацията и хаотичното презастрояване. Живял съм на няколко места в София, най-много в Младост, но накрая не издържах на безумието с презастрояването и некадърната организация на движението и паркирането и пред 15 години се преместих обратно в Центъра на София.

61

Анонимен

преди 5 години

При едно добро планиране на бъдещето градоустройство, най-перспективни и привлекателни за живеене би следвало да бъдат южните склонове на стара планина.Разбира се, за целта общината и държавата трябва да отпуснат пари за пътища и инфраструктура, но на мутроолигарсите това не им е приоритет.само в южната част на околовръстното бяха заровени 300 000 000 лв. Много несправедливо!

60

До мяк мяк

преди 5 години

Исторически погледнато османската империя е имала най-силно присъствие в големите развити индустриални градове - северозиточна и югоизточна българия. Там са били фабриките, пристанищата и богатите фамилии. От друга страна - западната част от тогавашната българска територия, в която попадало и малкото селце София, е била населена с най-бедните села и градове, хора без никакво образование и с примитивни порядки и бит. Там населението не се бунтувало и империята не е изпращала гарнизони.

59

Анонимен

преди 5 години

Комунизма остави панелките инвалидите и си отиде.А демокрацията защо нищо не може да построи вече 30 години ами живее в панелките от соца?

58

Анонимен

преди 5 години

До АНТИЗа последното. Не моеж да се оправдаваме с неща отпреди 200 години ...