52

Анонимен

преди 5 години

Да,необходим е план Маршъл за малкият човек на село.Да заработи най после съдебната система и да се направи ревизия на крупните арендатори,бивши председатели на ТКЗС,партийни секретари и други червени мафиоти,притежаващи по 5-10000 декара земеделска земя.Когато е ставала национализацията през 1947 година,бащите на тия мафиоти са имали по един крастав кон.

51

Кратун

преди 5 години

Проблемите няма да се решат с повече европари, а с целенасочена политика за развитие. Какво направиха досега с европарите? Пропиляха ги за безсмислени стадиони и спортни зали по села, където няма младежи. Вместо на направят канализация, да намалят данъците за производствени фирми, които създават работа на село, да построят училища. Вижте румънците - във всяко по-голямо село има ново училище.

50

Анонимен

преди 5 години

Аз съм за 5 хил мерезе, направо пет да го направат

49

Анонимен

преди 5 години

Мерезето по добре 2 хил да го дигнат.

48

ognyanz

преди 5 години

До МРЗ 1000 лв.: Проблема е, че в селата няма поминък. По това трябва да се работи. Но проблеми много наистина. Кой българин ще живее там, където децата му няма къде да учат? Кой ще живее и работи там, където не може да си опази двора и къщата от безнаказани набези на крадци. Кой от живеещите в града ще обработва градина на село, като знае, че други ще му оберат реколтата.Решение има, но трябва на първо място ред и законност, с тая битова престъпност по селата сме за никъде. А Бойко обещаваше

47

Гацо Бацо

преди 5 години

Илиянче,тази за плодна пръчка ли я оставящ или за кордон....:):):) Позьорка!

46

МРЗ 1000 лв.

преди 5 години

Изходът е окрупняване на няколко села в едно. Вместо 5,000 села, по-добре да останат 500 или 1000, но жизнени, с инфраструктура ( канализация, вода, ток, интернет, спешен кабинет, детска градина, начално училище, улици, полицейски участък). Държавата не може да поддържа това в 5,000 села, но в 500 може и ще го направи. Нужно е и ударно инвестиране във възобновяема енергия. Всяка къща с фотоволтаици, батерия, изолация. Това е бъдещето. И разбира се довеждащи пътиша до големите градове,

45

Наблюдател

преди 5 години

Българското село вече е ромско. Опитите за развитие са нереалистични и ще доведат до излишни харчове без ефект. Ако се дават средства нека е само за някои села близо до големите градове или в туристически райони.

44

Анонимен

преди 5 години

ЕЕ, ЕВРОЛЪВИЦАТА И ТЯ СЕ ВКЛЮЧИЛА СЪС СТРАТЕГИИ... НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОРЕДИ ДО МИКРОФОНА ОТ ДРУГИТЕ *** НА ПУТИН))): ЗНАЕМ ГИ НИЕ ВАЩЕ СТРАТЕГИИ - ЖИВКОВ, ДИМИТРОВ, ЛУКАНОВ, ВИДЕНОВ, СТАНИШЕВ, ОРЕШАРСКИ... САМО ИМ СПОМЕНАВАМ ИМЕНАТА, ПЪК ХОРАТА ДА СЕ СЕТЯТ КАКВА СПОЛУКА БЕШЕ ПРИ ТЕХНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ И ДОКЪДЕ Я ДОКАРАХМЕ...

43

Гацо Бацо

преди 5 години

Тоя бай Стоян луд ли е ,че й дава на тази да му реже лозето ? Най-вероятно тая година ще му се развали гроздето ...

42

Анонимен

преди 5 години

Животът вече е друг. Хората искат - детска градина, училище, болница, зъболекари, аптеки, магазини и заведеня. В населено място с под 5-10к души няма как да стане това.Бъдеще за селата ще има, когато хората почнат да получават заплати, с които да могат да си позволят да минават по 100км с кола на ден + поддръжката на колата. Тогава много хора ще предпочетат да пътуват 30-40 минути (50км) с кола от село, вместо да живеят в панелно гето.

41

Връщаме се!!!

преди 5 години

Оказа се че кулак,чокой,чорбаджия, земевладелец,,изедник"-всичко това в днешно време се нарича ФЕРМЕР и той не е кръвопиец и враг на народа който работи и за себе си и за тоя народ.След като го отрекохме през 1944та/по примера на СССР/,разстреляхме ,,кулаците" и обезземлихме селянина,сега затворихме кръга и без да искаме се излагаме като искаме да почнем отначало това което навремето Дания,Холандия,Австрия и големите не си разрушиха със социализъм. Ех другари и пак имате визия за пусти соц!

40

Анонимен

преди 5 години

В Македония подариха цели села на албанци и сега не могат да си ги върнат.

39

Анонимен

преди 5 години

Турци и араби изкупуват нивичките от измрелите старци и кметовете си пълнят джоба от общинска земя.

38

Кармазъ Сикиш

преди 5 години

План "Народен Съд" трябва за всички приватизатори и "едри" арендатори, които ходят на работа с бентлита... не маршал.

37

Анонимен

преди 5 години

Късно е защото докато измислят план, селата ще изчезнат. С тоя темп на работа ще измислят нов план чак след 100 години.

36

Ново време

преди 5 години

Селото не е това което беше.Прав е 26.С новата техника,машини и начин на обработка на земята и отглеждане на животни е нужно само да има малко хора но с нужната квалификация които да ги обслужват.Ако преди 30 години можеш да научиш за 2-3 месеца един полуграмотен човек да кара трактор или комбайн,то днес има толкова технологии и елекроника и роботика които заместват труда на сума ти баби но трябва и да си квали фициран и грамотен .А иначе на село може да си живееш ,както живеят навсякъде по свет

35

Анонимен

преди 5 години

Мисля че Позитано 20 трябва да се премести на село с шут, а не с "Маршал" !По соц време всички от село се преместиха в София чрез Кремиковци.

34

Анонимен

преди 5 години

Ти да не са изпушили нещо, вчера единият(Каракачанов)имал план за решаване на ромският въпрос, днес другият(Йотова)имала план за Българското село,утре очакваме плана и на "геният" Боко. Абе хора не разбрахте ли България приключи.

33

Анонимен

преди 5 години

Ще стане със заводи за бг трактори и консервни заводи. Държавна помощ за фермерите за бензин и ток както беше преди 1989 г. но СДС ликвидираха ТКЗС.