60

Какво се чудите ?

преди 5 години

F16 е най-правилният и логичен избор, защото България е в НАТО. Ако бяхме във Варшавския договор най-правилният избор щеше да бъде(и беше) Миг. Толкова ли е трудно да разберете това червеноглавци...

59

Анонимен

преди 5 години

Троловете руски се дезактивираха вече на тази тема. Въпроса е решен! Ф-16, кошмара на руските самальоти!

58

Анонимен

преди 5 години

Ако питаме троловете в интернет какво да вземе България...Но не ги питаме.

57

ЦРУ

преди 5 години

БРАВО ! Българи - юнаци !!! Решетников и БСП и румбата и вс. българомразци искат бутиковият Грипен . а ние - доказаният боец - фантома - който НЯМА ЗАГУБЕН БОИ .и е свалил НЯКОЛКОСТОТИН летящи / москвичи /

56

Анонимен

преди 5 години

А ние избрахме друг да бъдеминистър на отбраната .

55

1

преди 5 години

ИзбрахА ни ф-16 ;)

54

Анонимен

преди 5 години

Не ни трябват никакви самолети, за защита на Родината ни трябва само С-400! Два дивизиона и забравете че някой изобщо ще припари наблизо... но продажниците ни искат да се откупим. Най вече един , трепери от страх . Откупа е толкова , знаете срещу какво нали??? Иначе Магнитски е подписан и на бюрото на Тръмп... ха са отказали , ха гледай какво става на следващия ден

53

хахаха

преди 5 години

Реално ние не можем да си позволим нито Грипен нито F16. Защото 8 самолета са нищо. Това е все едно пенионер на 300лв пенсия да си купи последен модел Мерцедес, S класа. Един летателен час на Гипен е 4 000$ на час- без гориво и заплати, на F16- 8000$, F35A - 35000$. Но F16 имат 50% повече живот от Грипен. Нас ни трябва нещо от сорта на 100-на самолета, които да са бързи , макар и не до там оборудвани на максимум. Ако вземаме F16 ни трябват поне 32 броя + ПВО. И връщане на наборната служба,3-6м

52

Анонимен

преди 5 години

53, това разследване отдавна отпадна, както и обвиненията. Беше повдигнато от ВБ и САЩ. Само че принудиха посредника по сделката(британската BAE) да плати глоба $500млн на американците и $50хил на англичаните, че и над $35млн помощ на.. Танзания. Шведите съшо разследваха и досега нищо не са открили.

51

Ганчо

преди 5 години

Лъжат, че ще вземат шведския опит за наборната служба. Това не е възможно, нямаме шведски тройки. За това ще копираме американците , с конете, каубоите и кравите. А у нас крави колкото щеш.

50

Анонимен

преди 5 години

Тези чехи са много бедни, не могат да си позволят Ф16. От 2004г имат на лизинг 14 грипена, първо за 10г и после за още 12г, до 2027.

49

vlady

преди 5 години

Определено е по-добре нови самолети отколкото антики минали Христова възраст с почти изтекъл ресурс, които неизбежно бързо ще се превърнат в нелетящи тенекии. Модернизацията на електрониката и двигателите не решава проблема с почти изтеклия ресурс на всичко останало.

48

Анонимен

преди 5 години

само едно не ми стана ясно с кой мислим да водим бойни действия , и дали изобщо сме в състояние за такива

47

Тинев

преди 5 години

Че и нагъл!

46

Анонимен

преди 5 години

светлинни години сме зад Шведите , първо трябва да стигнем нивата на корупцията като при тях тогава всичко останало

45

Публичност

преди 5 години

Работата е ясна:16 бр. F 16 на цената на 20 ГрипенПри включена поддръжка към F 16!Ако наистина това е вярно няма какво да се мисли F16 е боен/изпитан самолет!Съвсем обаче Може да се окаже и че не е вярно. Ф16-ката по-принцип е скъп самолет.Ще е интересно, ако в обществото се обявят всички параметри и по двете оферти!

44

Анонимен

преди 5 години

Ще купим и Грипен, само да изплатим 16 Фи-16. Трябва да угодим на началниците, ще ни дърпат ушите.

43

Верно

преди 5 години

До КашкавалаТака е.Самолетът за българските ВВС трябва да е дуракоустойчив,с два двигателя и да носи на лоша поддръжка.Има такива западни,щото руски априори не може да са.

42

Анонимен

преди 5 години

Извинявам се исках да кажа дясното.

41

Анонимен

преди 5 години

Да е... лявото ти ухо