43

p.

преди 5 години

До P.Ами забравих най-важното: тези плочки са датирани към 5,000 години преди новото летоброене!

42

P.

преди 5 години

До P.

41

P.

преди 5 години

До АнонименИма ли нужда да Ви отговарям? Няма да се състезавам в тази категория. Чиста българка съм, на 10 км от моето родно нясто има манастир, където на намерени плочки от древно население, населявало тези земи. Тракийци или нещо такова, трябва отново да отида на Интернет и да доуточня.

40

Анонимен

преди 5 години

Р?Бегай при Ердо бърже. Веднага ще ти даде най-великия медал на турция. българин да харесва турци?Май си просто един терски ***. Ама много изпростяхте вече. Та не сте интересни.

39

Анонимен

преди 5 години

До дГосподин д, да разбирам ли че вече окончателно се отказахте от Русия и всичките ви надежди са обърнати към Китай, който между впрочем в момента е в най-голямата си криза през последните 28 години и ако не клекне пред САЩ за митата ще се набута в рецесия и банков срив пред който световната криза от 2008г ще им се стори детска игра.

38

P.

преди 5 години

До ПриятелюДа ти кажа честно, турците ми харесват повече от гърците. Първо, в моя роден край, в покрайнините на бившата Отоманска Империя, турци не е имало. Днешно време,не най-последно, единственият турчин в моя край се бе оженил за една женица, която разочарована от съпруг, се бе хвърлила по влака. Резултат - краката отрязани до над колената. Друга прична, сега, където живея, каквито и турци срещна - български или натурално турски, всички са много приятни и ги уважавам.

37

Приятелю

преди 5 години

До P.евреите няма да дадат Македония на България !Македония отива в Албания !Ти защо мислиш Гърците се дигнаха на бунт срещу това !?

36

НАИВНО е да се мисли

преди 5 години

че Русия започва война с Турция само за да спаси Българите истината е че Англия и Русия се договарят да си делнат Турската империя - България е била разглеждана като Турска Провинция .... каквато винаги е била междувпрочемние и Турците преди 1000 години сме били един народ - имаме общ бог - Тангра (тангри на турски), после нас ни покръстват а Турците ги помохамеданчват .... за великата империя Тартария чувал ли си ?

35

Това наистина е от

преди 5 години

До АнонименВазовписал го е в последните години от живота си - 1916еврейския *** който го е постнал е взел избрани куплети за да изопачи идеятано като цяло е така - Вазов, а и доста Българи са разочаровани от анти-Българската позицията на Русия в 1-вата световнапо същия начин бихме могли да обвиним Русия за краха на икономиката ни от 1991 - в същност вината е на украинския евреин Горбачов и на смешника Елцин - Русия като цяло трудно може да се вини

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонименизлагаш се пред целия форум, ама явно това не ти пречи. Вазов е бил е бил признателен на Русия за спечелената руско-турска война, но не е бил сляп *** гъзоблизец. Преди всичко е бил българин родолюбец и е назовавал нещата с истинските им имена. След 1878г. Русия винаги е била срещу българските интереси

33

19078

преди 5 години

До P.други се издавяли. Аз бях в една туристическа дружинка и на излети в края на седмицата пеехме хубавите македонски песни. През 1991 същата дружинка отидохме с автобус на екскурзия до Скопие и Охрид. В събота вечер в Скопие ни настаниха в частни хотели. На другата сутрин един от групата каза, че неговият хазяин твърдял, че те, македонците били по-големи българи от нас, българите в Българиа. Но, не плачи сърце... Виждаш ли как Днес.бг редактира, тоест трие постове неизгодни на тези, на които

32

P.

преди 5 години

До АнонименOtn. само преди 90 години неговите деди бяха патриоти-българиБрато, ти чувал ли си на какъв тормоз са били подлагани българите в Македонско след като тази част от България е била харизана на т.н. Югославия? Как са били тормозени за изповядване на българско самосъзнание, как са опитвали да преминат границата и да се върнат в майка България, но и това било невъзможно; някои решавали да прекосят Дунава от румънска стрна, някои успявали, други се издавяли. Аз бях в една туристическа дру

31

Анонимен

преди 5 години

"Някой отвън мсти фигурите и прави ходове. Някой съмнява ли се още в това?"Някои може да се съмняват, но истината вероятно се крие в безхаберието на балканския материал. Тесногръди в политиката, а и скопци в почти всички елементи на обществения живот и неговото развитие. Щом като не могат те, другите могат! Толкова е просто!

30

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо 38Грамотен съм, бъди сигурен. Познавам цялото творчество на Вазов,но никъде не съм срещал гениалното произведение, което си публикувал. Явно е писано след 1989 год. и то от някой посредствен поет.

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37Прочел съм го, не съм го чул.Чети в "Словото".Ако си грамотен де..

28

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо 36Да разбирам ли, че ти си на 120 години, щом си чул?

27

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКакво си чувал бе, да не си 120 годишен??

26

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо 33Вазов го е казал? Ти лично ли го чу? Не се ли страхуваш, че може да изсъхне ръката ти, която е написала тази г.н.у.с.о.т.и.я?Аз съм чувал от Вазов съвсем друго.

25

Анонимен

преди 5 години

До БългарофилПрав си, българите карат западни машини и работят на запад. Но не си ли се замислял защо не карат български машини и не работят в България? Или това е прекалено сложно за теб?

24

Анонимен

преди 5 години

На руските воини О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука?Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки... Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо... Как ръце сега да разгърнем?***Вазов го е казал най-добре, преди 103 години...А колко актуално звучи и днес.