8

Анонимен

преди 5 години

Тая ш.умига, наречена министър, кога ще уволни служителката в неговото министерство ромката Лидия Ковачева, която организира ромския протест в София?!

7

Анонимен

преди 5 години

Как така никой не е против "делегираните бюджети"? Няма по-кошмарен принцип от този, който превръща образованието в търговия... Ако парите следват ученика, познайте колко интерес има да образоваме точно същия ученик... Заради това всички вече са отличници, т.е. на оценки велики, на знания - НИЩО... Затова може и ромите даже да завършат, без да могат да четат и да пишат... Но както става ясно - Никой не е против... Защо ли??!?!?!

6

доникъде

преди 5 години

Посещението на училище заради детските не е образование.За директорите пък е важна бройката.Нивото на всички ученици с подобна система само ще пада.Работят в усвояването на средства.Знанията и мотивацията за успех не се наливат с фуния в главата.

5

Анонимен

преди 5 години

Най-добре се интегрират роми в Германия, там да им дават помощи и да ги учат да видят как е :)

4

Анонимен

преди 5 години

Май някой пак не вижда целта на заниманията - възпитание е нещото което трябва да постигнат, каквито знания им трябват те ще си намерят.

3

Училищните

преди 5 години

планове са бля. Дори българските деца не успяват да получат смислено и практично образование, което да бъде приложимо за реалния трудов живот. Ромите са много по-притеснени от към средства и време в което да издържат децата си, затова трябва да им се даде възможност за по-кратко време да получават някакви практични знания и умения, за да могат да работят и да се издържат самостоятелно.

2

zeus

преди 5 години

Ясно е, че са работили много хора и са усвоени много пари, обаче резултата на практика е нулев!

1

Анонимен

преди 5 години

Трупането на знания на ромите е на съвсем различен от училищния принцип.