25

Анонимен

преди 5 години

До 22Това няма никаква логика... ама явно ментално още сте в 80-те.

24

Заплати ....

преди 5 години

Господин Ректорът на СУ да обясни защо заплатите на преподавателите в СУ, които подготвят тези скъпоплатени студенти по информатика и математика са от три до пет пъти по- ниски от заплатите на студентите, които обучават. При тази кадрова политика след 10-тина години най- много едва ли ще има достатъчно на брой и добре подготвени преподаватели, с които СУ да защитава класацията си рейтингите в областта на информатиката и математиката.

23

Анонимен

преди 5 години

До България ЗАГИВАОф знам го това вашето поколение, вие под думата "работа" знаете само да блъскаш цял ден на строежа или на полето.

22

Анонимен

преди 5 години

Това с ИТто е пълна измама. Не разбирам как едно момче с добра дисциплина и структура което полага усилия и тренира по цял ден после не може да си намери работа или получава по малка заплата от някой лигльо компютърджия който само седи, яде и с*ре деноношно.Това е България.

21

Анонимен

преди 5 години

Запада вече говори за "квалифицирана миграция". След като ЕС и другите западни партньори "регулираха и преустроиха" селското стопанство и индустрията ни, сега вече прилапват свободно всичко квалифицирано и образовано, Явно "инженерите и лекарите", които Меркел пусна преди 3 г. не са достатъчни!

20

Анонимен

преди 5 години

Междурвременно БГ няма нито един университет в топ 500 (петстотин!), като всички останали държави в ЕС имат поне 1

19

Анонимен

преди 5 години

До ИСТИНАТАПа ти ще произвеждаш папкане.

18

Емигрант

преди 5 години

Явно трябва да го напиша с думи.Хляба от 800гр, е един паунд

17

Емигрант

преди 5 години

Извинявам са за правописните грешки но пиша от тел. Едно пиша друго излиза, Хляба. от 800 гр. £1

16

Емигрант

преди 5 години

Проктъре, пишеш глупости. Водата се плаща и още как.Просто на теб ти влиза в наема.И ме знам какъв хляб со купувал, но знам нормален хляб от 800 гр.да е под £1

15

само да кажа

преди 5 години

днес за такъв тип поръчкова статия ли платиха?напишете някоя поръчкова статия където икономиката на производителите на банички ужким търсела кадри пък нямало кой да работи.... и реално се като човек си търси работа се оказва че никой нищо не тръси!....та икономиката на пазачите,келнерите и продавачите търсела кадри......мбаахахаххахааха

14

Анонимен

преди 5 години

Ще обобщя нещата. Това да завършиш информатика и математика в бг държавен университет неозначава, че ще вземаш 3000 лева. Учебната програма е остаряла и не се учат съвременните неща. Специалността ти дава основни знания.

13

Анонимен

преди 5 години

Математиката трябва да се въведе като задължителна матура. На който след това няма да му трябва, като музиканти например, няма и да му е проблем, че успехът от СУ може да е малко по-нисък. Но математическо мислене, математически подход е необходим в почти всички стопански и умствени дейности. Сега има огромно изкривяване с полагането на втора матура по английски. Ползването е необходимо , но е глупаво да е цел, никъде не се приема като квалификация, само като предпоставка.

12

аз

преди 5 години

До Проктър Енд ГембълДа бяхте дали пример с друга страна, а не с Англия. Много хора са били или са в Англия и много добре знаят колко струва водата и хляба. Уж се борим срещу фалшивите новини, а вие го създавате. Ако искате по-подробна информация отворете сайт на WaterUtilities или на някой магазин (ASDA примерно) и вижте цената на хляба.

11

OTOMAN LEGACY..

преди 5 години

..IT specialistite sa turseni v EU....He edva li shte rabotyat v BUL za 2000?! ..V Paris te poluchavat MINIMUM 8000?! ....Bulgariya investira v MLADITE, no drugi DURJAVI gi prilapvat!

10

Проктър Енд Гембъл

преди 5 години

Забравих да допълня, че в Англия сметки за вода няма...Учуден първия път попитах хазяйката...Тя ми каза, че "водата е природно богатство, как ще плащаш за нея?!?"...Погледнах я тъпо и дори не и казах, че в милата ни родина явно НЕ е природно богатство...

9

Анонимен

преди 5 години

Ха ха тя средната за страната заплата по незнайни изчисления скоро ще мине най-високата дадена тук - е по нея се изичислява депутатската друго си е

8

Проктър Енд Гембъл

преди 5 години

Далекинко сме от западния свят...Просто пример - в Англия от април месец МИНИМАЛНАТА работна заплата (не средната такава) става 3000 лв. и веднага ви казвам колко струва един хляб там в лева - 50 цента = 1,10 лв. Друго няма какво да добавя. Весели празници!

7

Роб на влаЗта

преди 5 години

Брей средна голяма заплата от 1600лв.Смятам средна депутатска заплата-10 000лв.(Бг.депутат)и 60 000лв.(евро депутат) =35 000лв.средна заплата .Заглавието трябва да е -"23 пъти по ниска заплата на Ап.специалист от нашите депутати".

6

До Лимонад

преди 5 години

От къде паеи за жилище!? Ти знаеш ли какви са цените на жилищата?! Или да изтегля 100 000 и да връщам 300 000 за 30 години, т.е. да ги заробя и децата ми да ги връщат...Аман от патриори....И така не се прогонват децата, а отиват в цивилизования свят, за да видят разликата. Стига с това гледане с розови очила, в България не става нищо!!!