Как да ядеш риба, като знаеш, че е пълна с пластмаса? Или защо не говорим за факта, че в развъдниците я хранят със съмнителна "храна" и де факто полезните й своства (омега 3) клони към 0. Да не говорим за черноморската риба, където се излизват тонове фекалий и химия. А и през последните години у нас изтрепахме де що риба имаше. В лобален мащаб положението не е по-розово. Пък тоя проблема му бил, че не сме яли риба...
Е и аз най-харесвам риба тон и норвежката сьомга, ама са скъпи. Шаранът има много кости, не искам да се задавя и умра. Като цяло рибата я продават скъпо, излиза по на сметка човек да си купи месо. А другото ло*шо на рибата освен костите е, че след консумацията й, човек иска да пие много вода. Не казвам, че не е полезна, не е мазна храна, но за същата цена предпочитам месо.
сьомга, пъстърва, тон - "бутикови", "декоративни" риби за глезене. Шаран, скумрия - народни риби, с които да се нахраниш!
Българинът яде най-малко риба в Европа