125

extremist

преди 5 години

БХК ЗАПОЧНА ДА ИЗДАВА ПРИКАЗКИ.....

124

До 130

преди 5 години

В приказката не става въпрос за пари и жълтици а за завист,злоба, омраза и.т.н... характерни за българина

123

До 129

преди 5 години

И кое е поучителното й? Да намериш пари и да не ги вземеш?? Намерил ги е, не ги е откраднал. Парите не са ли награда, защото героят е бил добър???

122

$$

преди 5 години

Приказката е на издателсво ПАН от 2005г.Няма нищо лошо в нея , поучителна е.То и фламенкото е от ромският фолклор и има школи по цял свят

121

Каква е поуката??

преди 5 години

От цялата приказка не разбрах каква поука има. Който я е измислил нищо не разбира от деца. Дори не е интересна, камо ли поучителна. Защо децата не учат приказки като:Хитър Петър, Неродена мома, *** и царската дъщеря, Ян Бибиян, Ламята и златните ябълки.. Аз това разбирам под български фолклор за деца.

120

Според мен

преди 5 години

Добрият р*м е емигриралият р*м според мене, дето няма намерение са се връща.

119

Мнение

преди 5 години

Такава народна приказка изобщо няма, според мен е авторска. Ро%м да види пари и да не ги вземе, не виждам кое точно го прави добър?? По- скоро приказката трябва да се казва ба*ла*м*ата р*о*м. Въпросът ми е коя умна глава е измислила часове по ро%мски фолклор??? Откога измислиха приказки свързани с етнос, който не може дори да чете??? Приказките на Каралийчев, някои от разказите на Елин Пелин не са ли по-подходящи за деца??

118

Математика

преди 5 години

Колко пари ни струват ***? Като изчислим загубите от неработене, неплащане на данъци и осигуровки, всички видове помощи в брой, щетите от безбройните кражби и покриването им, разходи за арести, следствия и дела, престоя им в затвора, гледането на изоставените им деца, болничното им лечение, разнасянето на болести, неплащането на ток и вода, програмите за интеграция, делата в Страсбург и т.н. Сметката от преките и косвени разходи за издръжката им е на стойност милиарди лева на година. За нас

117

Мизийски

преди 5 години

*** не могат да се интегрират заради обърнатата си ценностна система. Например за тях децата нямат стойност продават ги в робство - като просяци, като джебчии, като булки. Често изхвърлят новородени в кофите за смет, а понякога печелят добре от продажбата на органи им. Образованието, работата и хигиената не съществуват в *** съзнание. Те нямат отношение към възрастните хора и инвалидите, да не говорим за животните. Погледнете цивилизованите народи как се отнасяме към споменатите по-г

116

Алекс

преди 5 години

Преди 2-3 месеца 3-4-*** паприкаша се опитаха да откраднат 2 годишно дете от майка му. Това се случи на 5 км от Пловдив посред бял ден. Около селата не останаха гори - всичко е изсечено. В Северозапдна България хората се убивани за 2 лева от същите такива добри хора. В махалите по цял ден бездействат млади здрави паприкаши без грам желание за принос в обществото, но с ясната позиция, че обществото им дължи всичко! Айде нема нужда.

115

Алекс

преди 5 години

По телевизията сутринта, един от етноса каза, че не знае да имат такава приказка, даже болшинството от етноса не знаели приказки. Не знаели и стихотворения. Не знаели да четат и пишат, ама имат фолклор..... Другат гостенка в същата телевизия каза, че не сме се справили с интегритете на тези хора. Ама не каза, че нито в Германия, нито във Франция, нито в Дания или където и да е другаде не могат да се справят. Що?

114

Това да учат!

преди 5 години

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

113

кака Сийка

преди 5 години

Не взима гърнето с жълтиците, щото от дървата ще изкара повече пари :) Те братята масово берат дърва и никой копче не им казва - виж чичо Пешо, че си отсякъл ореха в двора го осъдиха... Няма дискриминация шъ знайти!

112

анонимен

преди 5 години

И издателството и комисията,която е одобрило читанката да си понесат отговорността,като си подадат оставката!!!Който сгафи,трябва да се маха.

111

Анонимен

преди 5 години

До коки Правилно си спомняш, че си чел оригинала на приказката. Том 1 - Приказки на балканските народи "Силян-Щърка" -> Късметът на сиромаха (турска народна приказка)

110

Анонимен

преди 5 години

Тази приказка е такова ПЛАГИАТСТВО ... Къде са сега ОРГАНИТЕ ЗА ЗАЩИТА НА АВТОРСКИТЕ ПРАВА ! Том 1 - Приказки на балканските народи " Силян-щърка" -> Късметът на сиромаха (турска народна приказка) . Ако не сте я чели , може да го направите. Както се казва - Открийте десетте разлики !

109

Българин 1

преди 5 години

Такъв ромски фолклор не съществува,а в България живеят Български граждани,така че не провокираите хората!!!

108

Анонимен

преди 5 години

До FilthПрав си - този разказ е ужасен и депресиращ ... След него, трябваше, да ходя на психолог.

107

Станислав

преди 5 години

Аз лично имам приятел българин който е АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИН !

106

БехТам

преди 5 години

Не бъркайте питието ром с ***.Н ! В същия учебник обаче донякъде правилно е записано че в България живеят български граждани които са: българи, турци , роми/ц.иган.и/, арменци, власи и др. Много пъти в медиите пишат за престъпления които са извършени от българи което е НЕПРАВИЛНО. Редно е да се каже БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! Етноса не показва принадлежността към държавата! Ако искате да сте обективни пишете Български граждани-РОМИ така или иначе ни е ясно за кой иде реч!