65

Анонимен

преди 5 години

Нека да искат пари от гласуващите за герб и от членската маса. Може да се въведе такса 11 лева при гласуване и след изборите парите от гласуващите да се разпределят на партиите. Всяка година избирателите да си внасят вноската за партията, за която са гласували. Другият вариант е да се събират пари от членски внос и от симпатизаторски внос. Парите от държавната субсидия да отиде за социални дейности, здравеопазване, пенсии.

64

Мдаа

преди 5 години

След като е 11 лв на глас спасението е да не гласуваме.Нека гласуват 500 хил шведи и 500 хил турци и да видим с тези пари да се оправят.Но тези групи не гласуват безплатно Като им дадат 100 лв за глас,за 4 год -48 мес по 1лв. Няма да могат да си избият парите

63

Уф

преди 5 години

Субсидиите се вземат от всички нас!! Аз не гласувам за никой,защо да си плащам да ме управляват необразовани хора?като се хвалят кой колко гласувал за тях,ами да им дават чл внос. Па макар по 1 лв на месец,ей ти ги 12 лв на година.Но..как ще им връщат шведите по левче??..депутата нали работи за полза на хората а не да се възползва от тези хора

62

Експеримент

преди 5 години

Нека на случаен принцип по 20 % от депутатите на всяка партия да получата по 1000 лв( като повечето от нас) за година и да описват как изкарат месеца! За да видят реалността,която много бързо забравят!..сами да си плащат всичко,ток,наеми,храна. Някои от тях ще се вразумят все пак

61

Анонимен

преди 5 години

Намалете броя на депутатите, бе!Какво се правите, че не чувате гласа на народа?!На 6 млн население- 240 депутати и безброй комисии, агенции, деловодители, секретари, ПР-и, толкова ли сме богати, че храним партии и хиляди чиновници, които ако ги попитаме какво работят конкретно, няма да могат да отговорят.

60

Анонимен

преди 5 години

И по 100 лева да си плащаме за да гласуваме, тия там мошеници винаги ще са корумпирани. Няма да спрат да крадат. Затова по-добре да им плащаме минималното.

59

Друг

преди 5 години

За 5 мил могат да си постр 100 апартамента да живеят деп там,ако пък са им в повече да ги дават под наем( ЦЦ знае как се управляват апартаменти). Същите 100 коли по 30 000 лв са 3 милиона Гръб за год получават 12 мил.Ето сметките излизат.Но не..застанали са на всяка циц ка..и бозаят

58

Анонимен

преди 5 години

От 9 кладенеца вода ще донесат, само и само да не изпуснат паричките.Депутатските заплати били най- ниските в ЕС! А МРЗ и пенсиите ни не са ли най- ниските в ЕС?!Никой дума не обелва за мизерната МРЗ!Всички мълчат като гроб.От ден на ден едни хора плячкосват все повече и повече пари, други работят и стават все по- бедни и бедни.

57

Анонимен

преди 5 години

Те и при 11 крадъът. да пробваме със 101лв/глас? Лошото е че и тогава пак ще са корумпирани и пак ще крадът

56

Анонимен

преди 5 години

В САЩ неслучайно избараха НЕВЕРОЯТНО БОГАТ човек - с идеята че не може да е корумпиран.Стига сте давали САЩ за пример!! Хем краварник, хем най - висша демокрация! В Германия дават под съд председателката на АфД, а вие сте взели да давате САЩ, където срокьорав политик няма повдигнато обвинение дори. А там корупцията им почва от Тръмп и съмнителното финансиране на предизборната му кампания от руски олигарси чрез ДБанк!

55

Абе...

преди 5 години

И 100 лв да е субс на глас пак ще крадат! Като им е 11 лв сега що гласуваха закона за Киро( който за щастие не мина),що вземат комисионни от всяко нещо.Саниране(350лв на кв),пътища,общ поръчки??Сега не дават ли косвено пак олигарсите за удобни закони?? Нека е запл 10 000 и без жилища,коли без пари,а с тази запл да си плаща като всеки работещ!според коеф им на работа трябва да работят даром даже

54

Анонимен

преди 5 години

Да се събират само една седмица в месеца, за решаване на някои въпроси /защото сега, реално работят само ден-два от седмицатаПитай активистите от БСП-то, щото вече ги няма калабалък време!

53

Друг

преди 5 години

След като партиите получават субсидии то защо депутатите на всяка партия получават безплатни жилища от държавата,коли,пари за бензин? Държавата тр да има 10 ти на служ коли.А партиите да си купят коли с тези пари,да си построят един блок и настаняват там деп.Партията е като фирма има пари.Сега държ хем субс хем им издържа депут!!Всеки от нас се оправя сам с жилище ако иде някъде нали??Пък с запл 4000- под наем

52

Анонимен

преди 5 години

И Енчев е предлагал да се намали на 5 лева субсидията. Да, трябва да има субсидия, но нека се изчисли коефицент - примерно според Германия, като се види колко избиратели има там, колко има тук и като се знае че 0,5 евроцента е там горе -долу 5 лева ще излеза, т.е. два пъти по-малко от сегашните 11 лева.

51

Анонимен

преди 5 години

Дания има доста различна уредба от нас. Ако ще се правим на датчаните - там те оставят да преболедуваш болестта, освен ако не си много болен. освен това трябав да знаеш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО датски език, за да те вземат на работа. А той е много труден, по-труден от немския.Сред добрите примери са Холандия и Франция (известна със социани грижи и здравеопазване), Германия и Унгария.

50

Анонимен

преди 5 години

Субсидията може разбира се да се намали. но ще се усети ли това от гражданите, ако не се дават Х броя милиона? политициете ще си ги избият от друго място. не е ли по-добре спестените пари да се инвестират в бюджета по перо за нещо смислено?знам че звучи много популистки да не давам субсидии, но управяващите партии като вдигнат данъците два пъти ще си избият парите, а малките партии съвсем ще "потънат" без тези пари. само едно явяване през камери им струва 10 000 лева.

49

Анонимен

преди 5 години

A как е в Дания, как в Дания?

48

Анонимен

преди 5 години

В САЩ неслучайно избараха НЕВЕРОЯТНО БОГАТ човек - с идеята че не може да е корумпиран. Големиет елити сега се скъсват да реват срещу Тръмп, защото не е зависим от системата. В политиката трябав да влизат САМО богати хора. тя не е за бедните. политикат поначало е била замислена за аристократи, за лордове и впоследствие се е опростачила.

47

Анонимен

преди 5 години

В Германия има 50 цента субсидия на глас. Германският народ е 80 милиона - българския - 7. десет пъти разлика. Значи трябва да имаме 2,5 евро субсидия, или това са 5 лева. Ако няма субсидия полотическата кампания на партиите ще се заплаща от Кирил Домусчиев и Васиж Божков. И да, за сравнение - през 2001 г Божков даде пари за кампанията на НДСВ и в замяна поиска да бъдат назначени министър Калчев и още 14 депутати, които прокарваха неговиет интереси. субсидиите за защита от корупция.

46

Анонимен

преди 5 години

Защо трябва на една партия субсидия? Нека се издържа от членския си внос. Предлагам депутатите да си работят по професията, която са работили преди избора им и да получават заплатите, получавани за нея. Да се събират само една седмица в месеца, за решаване на някои въпроси /защото сега, реално работят само ден-два от седмицата/. През тази седмица да им се дават командировъчни за храна и спане. По този начин ще се спестят милиони лева.