31

Българин

преди 5 години

1.Да се работи в ограничаване на едни и в същото време насърчаване на други по-добри производствени политики на монополистите. 2. И да се насърчават финансово и материално малките производители, но не с досегашните измислените мерки вкл. и на ЕС такива. А то ни това ни това. Затова монополистите предлагат почти-качество, но далеч от задоволителното, а малките предлагат незадоволително качество, но с потенциал за нещо повече. Във всяка сфера е така. Чиновници пишат и чиновници прилагат "закона".

30

Рембо

преди 5 години

До nikiИ как достигна до тоя извод бе Ники, от поредната клевета на Шиши?!! Никъде не прочетох, кои от стотиците фермески продукти са изследвани, нито къде, нито кога, нито от #КОЙ?! Разчита се, че малките производители са бедни и няма да тръгнат да плащат скъпи хонорари на адвокати за да се защитят от тая явна клевета. А и да се стигне до съд, повече от ясно е #КОЙ ще спечели!

29

Анонимен

преди 5 години

Купувате мляко и си правите 20 буци сирене в солена саламура за цяла зима и сте готови.В солта и при преваряването не се въдят бактерии,а и сте сигурни,че е домашно.

28

Анонимен

преди 5 години

Само погледнете собственика на Телеграф и сиренето с лакрици, и веднага ще ви стане ясно, че се храни здравословно :))) Ако не вярвате и мислите, че той е изключение, погледнете майка му :))))))))))))))))))))))))))

27

niki

преди 5 години

Нали все разправяте не на големите вериги магазини, малките производители бла-бла-бла.Ето, виждате ли? Големите вериги държат на качеството, малките производители явно и на хигиената не държат изобщо...

26

художника

преди 5 години

Един съвет от мен. Не купувайте от случайни търговци на пътя! На връщане от Девин за София решихме да си купим местни картофи, боб и домати. Какво установихме впоследствие? Картофите бяха смесени / нова и стара реколта/ едните се превариха, другите- "камък". Доматите бяха като краставици, твърди, водни и без аромат. Дойде време и за боба..... отваряме плика- пълен с гъгрици. Е нема такава PROSTOTIA.

25

Анонимен

преди 5 години

Че хората сами могат да си купуват мляко и го подквасват или да си правят сирене и кашкавал,не е трудно.Така е най-добре.И мляко преди да се подкваси се вари,така се убиват бактериите.

24

Анонимен

преди 5 години

сирене и мляко мога да си купувам откъдето искам, тоя тест, който иска може да си го плати и да види, какво яде... иначе вестни телеграф знаете на кой е, и марката му сирене му знаете коя е

23

Цонко

преди 5 години

До опиточно това правя от десетилетие насам :) Не разбирам какво ти пречи?!

22

Цонко

преди 5 години

Едно от най-хубавите неща на демокрацията е правото на информираност и избор - който иска си купува фермерско сирене от пазара за 18 лева, който иска си купува тебешир за 5 лева от Кауфланд. Всеки е свободен да яде каквото си пожелае, възползвайки се от огромния избор на пазара днес. Какво сте се загрижили, другите какво ядат и колко плащат?!! Хапвайте тебешир от хипермаркета и си гледайте живота!

21

Рембо

преди 5 години

До До ФактДжeндърите не бяха ли тези, които подкрепят плътно ЕС?! ОбъркА се нещо май :) Ты хочешь сам поднять его или хочешь, чтобы я дал тебе палец?

20

Loyko

преди 5 години

Eeee...chak sega li bulgarite razbraha ,che jadat skata/govna/.

19

Анонимен

преди 5 години

До 16Що говориш глупости?

18

Анонимен

преди 5 години

До МенИма разлика от бактериите които одължват годността на един продукт и тези които ти докарват чревно разтройство... ама няма как да знаете балканските селяни.

17

До Факт

преди 5 години

Правилно, евроджендърите имат малко по-извратени критерии за качество на храната!

16

Анонимен

преди 5 години

Да бе да, цяло лято съм взимал кисело мляко от фермер и нямаше проблем! Всяка седмица идваше колата и съм взимал по 5 кофички домашно кисело мляко, уникално на вкус, качествено и прясно! И сега взимам, не всяка седмица, но взимам! И сирене и кашкавал съм взимал, и прясно мляко съм взимал за лапето!

15

Анонимен

преди 5 години

Опааааа, някой пак е взел коледни бонуси от големите производители :)

14

Факт!

преди 5 години

Повече от 5 години си купувам сирене от Римската стена, от различни малки производители, и никога до сега аз, или някой от семейството ми не сме имали каквито и да е стомашно - чревни заболявания. Иначе изискванията на ЕС ги знаем добре - второ качество храна, "прави" краставици, много Е-та и мед със срок на годност!

13

баба мара

преди 5 години

че кои пазарува от фермерските пазари и на какви цени

12

Анонимен

преди 5 години

Може да е с бактерии, но за сметка на това е 18 лв килото...