68

House M.D.

преди 5 години

Колега #54, хрумвало ли ви е, че има автомобили, които са освободени от данък?

67

е как ще отсъдят

преди 5 години

от глупавите обяснения се разбра че тази система не е приложима според нашия закон , да си я заврат ...защото при нас се застрахова автомобила и моля да кажат от КФН защо са се отказали от държавните заплати и тяхната заплата се калкулира във застраховките е как сдят тогава къде го има това нещоа това не е държавна агенция щом получава заплати от частни лица това е противо конституционно

66

Анонимен

преди 5 години

Това не са никакви отговори. Да прочетат и видят какво представлява и как работи тази система, където я има. Нарушенията на водачите (за което те си плащат глоби) нямат нищо общо, освен ако не е причинена и заявена щета пред застрахователя. Дори е възможно причинилият щетата да я заплати сам, ако прецени, че после малусът в застраховката му ще е по-голям.Застрахователите да не се опитват да си пълнят джобовете от всяко дори и дребно нарушение на пътя.

65

Анонимен

преди 5 години

С тези пари, които плащаме на мутрите-застрахователи, ГЕРБ печели избори или сваля правителства, за да се върне пак на власт.

64

Анонимен

преди 5 години

Много хитро са го измислили. Ще кажат, че цената на ГО няма да се вдига, а на практика почти всеки ще плаща двойно или повече за супер дребни нарушения.

63

Анонимен

преди 5 години

Колко им е годишният бюджет, заплати и т.н на тези от КФН и от къде идват?С тези изсмукани обяснения ми се струва, че се водят на щат и някъде другаде.

62

Анонимен

преди 5 години

По цял свят отстъпките стигат до 60% за шофьори без нарушения тук ни съдират кожите, като за последно.

61

Анонимен

преди 5 години

Смешници или не по - скоро мафиотиСега слагат всички на една линя лоши шофьори, няма значение дали 30 години не си имал инцидент и провинения.Даже и изнагляват тотолно, ще застраховам и евентуалният крадец на автомобил.

60

Абд Ал

преди 5 години

Не мога да разбера защо просто не вземат немската система, а се измислят толкова извъртяни, сложни и неразбираеми схеми.....

59

ЗАЩО ТОГАВА

преди 5 години

Застраховката се казва ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ,а не АВТОМОБИЛНА ОТГОВОРНОСТ.След катастрофа не съдят автомобила, нали?

58

ВЪПРОС към ДАНС

преди 5 години

Обяснението на КФН е като поговорката *ПРЕЗ КУП ЗА ГРОШ* .Имаме опит с КТБ и Олимпик .Да се маха КФН и да идва ЕЦБ .

57

ваню хокинг

преди 5 години

Вие не разбрахте ли ,във всички случаи се плаща като поп и всяка година става все по-скъпо.......това е живота без дрън дрън и празни приказки. жив ли си дерат те до дупка,без значчени дали е държава,семейство или роднини!

56

Анонимен

преди 5 години

Петролът поевтиня днес! Да видим как ще се отрази в мутренските бензиностанции

55

Анонимен

преди 5 години

Няма Шофьор който да не е направил дори лека катастрофа! Това означава, че ако стане ПТП на светофар лека до средна катастрофа без пострадали, и се окажеш виновен! Застрахователите ще му изплатят! НОО другата година ти ще платиш гражданска 1000лв. все едно ти си изплати на човека ремонта И така застрахователите само ще лапат без да имат разход! Така постепенно на всички ще е повишена гражданската, а застрахователите ще са доволни и ще си плащат редовно на управляващете от ГЕРБ! !

54

Чудещ се

преди 5 години

Ако някой джигит има два автомобила и с единия прави много нарушения какво става с втория автомобил..Той чист ли остава?

53

Анонимен

преди 5 години

Вместо да пълнят гушите на застрахователите да направят Бонус Малус към годишния данък, а не към гражданската! Така ще е по честно и няма да могат да крадат от парите застрахователите! Годишния данък е задължителен, без него неможеш да минеш годишен технически преглед!

52

НС

преди 5 години

Пълна идиотщина. Идеята е добра, проложението и е плачевно. А колко лесно може да е:Отстъпката се носи не от МПС а от собственика. Всеки собственик си има личен процент който се определя спрямо поведението на пътя. Няма ли катастрофи процента му пада.Ако една кола се кара от много хора, собственика декларира от колко и застрахователя сам си преценя риска. Стане ли ПТП с тази кола - последствията са за собственика, неговият процент се вдига.Просто точно и ясно.

51

Кирчо

преди 5 години

А бе всичко се прави за ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ, за да им гарантират солидни пачалби, а част от печалбите отива и при ГЕРБ ! МАФИЯ!

50

само дрън- дрън

преди 5 години

До тотиУ форума много се пените, после всички ще си платите застраховката, ще карате със скъп и прескъп бензин, на изборите ще гласувате за ГЕРБ.Големите ви усти и мъжество са само зад компа у форума.Ай, стига сте се обяснявали! Баби!

49

Анонимен

преди 5 години

Защо, защо, защо тиквеният "вицепремиер" Дончев се явява тази вечер по медиите като глашатай на интересите на Части Дастрахователни Дружества?