24

Анонимен

преди 5 години

Нали демокрация искахте! Що не скачате сега?Нали я имате вече 29г.?

23

мреен

преди 5 години

Много важно и качествени зъболекари да има у нас,но уви ,в провинцията е почти катастрофа с добри и знаещи стоматалози.

22

Бай Ганя

преди 5 години

... Кви зъби , бе ?!?! .......... То пари за рИкия и ЛеБ - НЕМА .......... вие искате да си прайм зъбите ?!?! ......... С кво ?!?! ........... С 500 - 600 лева заплата или 200 лева пенсия ?!?! ... То само едно влизане , при зъболекар , и вече си назад с 100 кинта ....... а да не говорим , ако требе , да извършва някаква сложна процедура !!! ..... Яки печелбари , точно като лекарите ... Изобщо НЕ ги интересуват доходите на обикновения Българин !!! ....

21

позор

преди 5 години

До Анонимен 16Не дават касови бележки укриват огромни суми от държавата,умишлено не лекуват зъбите качествено за да се връщат хората пак и пак.

20

факт

преди 5 години

Хората теглят кредити за да си оправят зъбите алчността на зъболекарите няма край,укриват данъци но цените са им космически....

19

Два

преди 5 години

пъти ми се чупи пломба на един и същи зъб,като втория път издържа няма и месец.....сега като отида да ми го пломбират за трети път....ххм ми то не останата почти нищо от него ......от пилене. И се замислям,ако не го бях бутал дали нямаше да изкара повече време ? Шарлатанска работа. Поне в нашия град повечето са такива,има и светсни естествено,но и цените са.....да си иб.е

18

83194

преди 5 години

Държавата трябва да започне да проверява имотното състояние на зъболекарите. Аз касова бележка от зъболекар не съм виждал. Може би ние сме виновни, че не я изискваме, но аз се чувствам като заложник на зъболекаря - ако го подразня това ще се отрази неблагоприятно на моите зъби. Просто зъболекарят трябва да отпечати касовата бележка и да ми я подаде в ръката, а не да ми върти сладки приказки и на мен да ми е неудобно да я поискам.

17

ДОКТОР ОХ ГО БОЛИ

преди 5 години

На Булгара нема 1 нещо да му е нормално. Относно зъбите:1) Мама, тати, баба, дядо тъпчат чайвето с пасти торти и тулибми и прочее сладка гнус още от 1 годишна въсраст. Тоест - зъбите почват нездрави още отначало.2) После на зъболекр се ходи САМО като нещо се клати и ли боли - превантивен преглед и почисвтане 1 път на 8 месеца за 50-100 лв НЕ - много скъпо било.3)Флоссинг и изплакване с течност - НЕ, нема нужда, нали ги изтърках с четката.Резултата, дофторката от статиията го е описала

16

Анонимен

преди 5 години

До 12Напротив, на мен как ми се дава касова бележка. Искаш и ще получиш. А ако ти откажат- питаш познатите ти и те пренасочват, ваш си е проблема, че си слагате главата в торбата.

15

Анонимен

преди 5 години

Като отидете на зъболекар ще разберете че хилядите за нищо ги нямат.Един имплант е 1500 лева в комплект с приказката как в ЕС бил 2000 евро.

14

Анонимен

преди 5 години

Има допълнителни здравни застраховки, плащаш 30лв месечно и хората ти покриват каквото излезе над здравната каса. Обаче по добре да си платиме кабелната с всички платени екстри, та да може да гледаме мачовете и Биг брадъра. Кой каквото сам си направи друг неможе.

13

Съвременник

преди 5 години

До Анонимен стоматолога 7 - Като казваш, че е трудно да станеш дентален лекар, дали се съгласяваш, че и други професии изискват голямо усилие?! Или само на тебе ти е било трудно и сега ламтиш за висок стандарт!

12

Анонимен

преди 5 години

Защо никой не говори за цените които са набити за зъби, а отделно и никой не ти дава касаво бон за извършената дейност. Как хората да поддържат зъбите си без пари. Възрастните хора направо вадят и остават без зъби. За децата уж безплатно, но никъде не е. Всичко е сбъркано в здравеопазването. Изграждане на един зъб ти струва най-малко 1500 лв., това е непосилно за 90% от хората.

11

Анонимен

преди 5 години

Като ходих редовно на зъболекар по няколко пъти на година, та не останах без зъби.

10

27444

преди 5 години

Зъболекарите във България искат да се правят на бизнесмени, но реално са едни занаятчии.

9

Анонимен

преди 5 години

Една позната предпочете да си купи последния модел айфон пред това да си оправи изгнилите зъби. Манталитета ни е такъв.

8

Анонимен

преди 5 години

Ми то и почти всеки българин е с неимита коса, стелеща се телесна миризма и непрани дрехи. Развалените зъби вървят в комплект с всичко останало.

7

Анонимен

преди 5 години

Поредното доказателство че българина е мрънкач, който не може да се оправя сам. Може месечно едно семейство да дава 300лв. за цигари, може да варат ракия и да дават пари за алкохол, имат за лотарията, но за здраве нямат, едно време било безплатно.95% нямат идея колко е трудно да се стане дентален лекар, ей на първия коментиращ фен на безплатното явно си купува лекЪрства, кой ще работи без пари. Няма уважение и мисъл, всеки си има приоритети, явно зъбите не са сред тях, ама да видиш за Бмв-то....

6

90748

преди 5 години

Отивате на зъболекар, той вижда проблем с подредбата на зъбите на детето ви и казва, че сега е рано да се оправят - трябва да израснат всички постоянни зъби и след това ще правим ортодонтско лечение. Идеята на лекарите е да стане голям проблем с кривите зъби и после ви казват, че това се оправя само с брекети на цена 3500-5000лева. В нормалните държави това се поема от здравните каси ако сте до 18 години. Тук си плащате всичко сами, естествено без касова бележка.

5

Пешо

преди 5 години

Разковничето е в профилактиката. Българите масово нямат изградени навици да си почистват зъбите според предписанията - два пъти дневно, конец за зъби и вода за уста. Ако го правеха нуждата от зъболекар драстично спада, освен почистване на всеки 6 месеца и преглед.