17

Анонимен

преди 5 години

Интересен факт : в Австралия наричат стафидите "sultanas". Дали няма нещо общо...

16

Анонимен

преди 5 години

99% от българските мюсюлмани са потурчени насилствено Българи. Останалия 1% са нодоизбити поробители, за което още си плащаме ние, Българите.

15

Анонимен

преди 5 години

По - скоро 1/5 от турците са етнически Българи. Иначе, турците на тебе може и да са ти братя, ама на мен са ми избили фамилията. И са ми окрали де що има ценности и имоти. Аз такива братя НЯМАМ! Ти ако братята ти са такива, значи наистина си турче...

14

ТУРЦИТЕ СА НИ БРАТЯ

преди 5 години

1/5- ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ И МЮСУЛМАНИ!ВЕРСКИТЕ И ЕТНИЧЕСКИТЕ ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ СЕ РАЗИГРАВАТ И ДНЕС ОТ КОМУНИЗИРАНИ ЕЛЕМЕНТИ И РУСКИ АГЕНТИ В БЪЛГАРИЯ!НОМЕРА ОБАЧЕ ---НЯМА ДА МИНЕ !!!С КОМШУЛУКА ..ВИНАГИ СМЕ НА СЛУКА!

13

Анонимен

преди 5 години

Турция губи войни и Крим в 18 век, не достигат пари и султана се опитва с локум да храни харема и обеднелите турци.

12

бай ганю

преди 5 години

защо ли си е губила времето да ходи да се учи в цюрих ?занаятя в ръце те и а тя ходи по скъпата швейцария да харчи пари.машалла като минавам от там ще хварля няколко лукума в дисагите

11

Анонимен

преди 5 години

Някога бабите правиха "мътеница".Това е пак захар с малко брашно и шара(гроздов) или друг сок.И се вари.Нанизват се орехи на един конец и наниза се топи и вади,изцежда,топи и вади,изцежда,докато стане кръгло като колбас.Закача се някъде и се суши.След като е готово се овалва в пудра захар и всеки си реже колкото иска.100% био.

10

Ммм, че вкусно

преди 5 години

В най-скоро време от СИМО ще пратят на Ердоган локум, поръсен със стрихнин.

9

Анонимен

преди 5 години

Обичам да се разхождам и буквално да плюскам в Турция,има много вкусни неща,но локумът им е леко сух и гумен,българските локуми с орехи и роза са много по-вкусни и не са толкова сухи,гумени.Иначе долу-доре Балканската куня е еднаква и навсякъде у съседите е вкусно.

8

Анонимен

преди 5 години

Вярно е, България и Турция имат кръвна връзка. Доста от моите предци са били избити от турците. Много кръв ни е пуснала турция. А сега се опитва да заграби сирийски територии. Ако и позволим скоро ще опита да си вземе от България. Ако се бяха съсредоточили в производството на локум, а не в избиването на цивилни и грабенето, щяха да са прекрасни съседи. За съжаление, от както съществуват не са спрели да избиват съседите си. Дори и собствения си народ. А у нас дори и вагон за майки с деца взривиха

7

Баклава

преди 5 години

Тайната рецепта на локумите е да можеш да ги разтягаш добре.

6

lYl

преди 5 години

До Изгърбич ЗадвратянЧе на турците кое не им е арабско?

5

Анонимен

преди 5 години

В Истанбул опитах Искандер кебап, после някаква вкусотия с месо, череши и много лук. Кюнефе - топено сирене със захарен сироп. Също тиква със сос от тахан и орехи. Лещата също е много различна викат й Езо Гелин и се изстисква лимон за вкус. От българските кулинарни произведения обичам кебапчета и лютеница.

4

СЛАВА НА ЕРДОГАН

преди 5 години

ОБОЖАВАМ ТУРСКАТА КУХНЯ!!!КАКТО Е КАЗАЛ КЕМАЛ АТАТЮРК:"НИТО ТУРЦИЯ МОЖЕ БЕЗ БЪЛГАРИЯ....НИТО БЪЛГАРИЯ БЕЗ ТУРЦИЯ"...!КРЪВНО СМЕ СВЪРЗАНИ , ЗАТОВА И СОФРАТА НИ Е ЕДНАКВА!!!!С "КОМШУЛУКА "--ВИНАГИ СМЕ НА СЛУКА!!!!!

3

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Бих казал само едно...Браво и бих опитал от локума,който са яли и...султаните.

2

Анонимен

преди 5 години

Хората преди 2 века фирма отворили ние преди 5 години метрото построихме.

1

Анонимен

преди 5 години

Какво ни интересува това нас, белите хора?