182

tangra

преди 5 години

Нещо са преписвали от Обама като гледам.Няма ли кой да измисли нещо по умно. Тая каса я крадат и източват толкова години. Двоен износ на лекарства. Докторите са милионери. Нароиха се 1000 болници. Медицината от хуманна наука стана като всяко нещо в държавата ПАРИ ПАРИ ПАРИ.

181

НИЕ

преди 5 години

Никаде по света НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА

180

анонимен

преди 5 години

Министъра ни уверява,че тези 12лв ще отидат в лични партиди,а за уязвимите групи-каквото и да значи това,ще се плаща от държавния бюджет.А парите в бюджета от къде идват,че нещо не разбрах?Не е ли от нас,работещите,"социално силните с 510лв заплата"?

179

Анонимен

преди 5 години

Ще си плащате и 12лв. за здраве, и пак ще трябва да плащате под масата, същевременно ще си плащате и здравни осигуровки, и лекарства, и изследвания, и на лекарите ще плащате... и накрая я ви излекуват, я кой знае!Сами си избрахте да живеете в такава държава, сами си избирате ГЕРБ - а 10 години, сега ще търпите!В Гърция ако имаш здравна осигуровка, ЛЕЧЕНИЕТО ТИ Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ХАПЧЕТАТА С РЕЦЕПТА ОТ АПТЕКАТА!

178

Анонимен

преди 5 години

Тоя що не се лиши от заплатата си или поне да започне да си плаща лично вноските в НОИ и НЗОК, вместо да му ги плащаме ние?

177

анонимен

преди 5 години

Тоя когато почне да се лекува по клинична пътека като обикновените граждани, а не в Правителствена болница, тогава бих му повярвал, че е загрижен.

176

з

преди 5 години

защо трябва да плащам лечението на братята?

175

анонимен

преди 5 години

Всичко, което предлага министърът е изключително объркано и съмнително, макар че всъщност той копира френския здравен модел, който е много бюрократечен и т.н. Добре, здравните вноски могат да станат 10 процента и всички пари да отиват в държавната Здравната каса. Оттам нататък ще отпаднат или ще се намалят ред сега съществуващи такси и здравната каса ще се разплаща. Какъв е проблемът тогава? Проблемът е че държавата иска да се дезангажира по отношение на здравето на гражданите си. Тогава ще искаме оставки.

174

Анонимен

преди 5 години

Незнам как ще е за напред, но знам,че вече сме пет милиона.

173

Човек

преди 5 години

12 лева е добре на година, но министъра как ще гарантира, че няма да има под масата. То и на полицаите бюджета всяка година се вдига, пък резултатите стават все по плачевни. Наркомани, пияници крадат и тормозят гражданите, а полицаите се оплакват, че имат много работа.

172

Анонимен

преди 5 години

На калпак по 12 лева? Смях в залата! Нещо по-умно и градивно?

171

Анонимен

преди 5 години

Много са смешни комунистите - какво щяло да бъде след 5 години. След 5 години ние с важ може да не сме живи. След 5 години можем да е паднала Атомна бомба върху нас и да ни няма. След 5 години минималната работан заплата може да е 1000 лева, хайде да не правим отсега изчисления каква ще е вноската. Говорим за реални намерения СЕГА. Никой не спори че сегашният модел на здравеопазване е лош, но когато се предлага някакъв европейски модел - даже два - БСП не го обсъждат. няма алтернативи

170

Анонимен

преди 5 години

Ако се изхожда с презупцията аз крадене по-добер нищо да не се прави. ЗА сда се направи нещо, първо трябват ПАРИ. ОСвен това в цял свят електронната здравна система е свързана ИМЕННО със застрахователите. Такова понятия НЗОК във вида, в който функционира у нас няма никъде. да - здравни каси има, но тене функционират на този принцип. Най-напред преди да се създаде НЗОК 2000 г. трябваше да се създаде остойностяване. Още оттам всичко е сгрешено.

169

Анонимен

преди 5 години

Не искате задължителни застраховски "живот" ама искате като влезеет в болнициет по спешност да ви обслужат, а? ещ плащате и още как.Да, трябав да се правят атестации на застрахователите, но само в реална конкуренция ще се стигне до истинско здравеопазване инак винаги нелоялни пациенти могат да източват Касата. един частник няма да го позволи.

168

Arsenal

преди 5 години

Никакви 12лв.защото веднага ще се откраднат от управляващите.Докато не се въведе електронната здравноосигурителна карта няма да се оправи здравината система.

167

Анонимен

преди 5 години

гражданската отговроност е много необходима- 800 души годишно умират от катастроха. При толкова катастрофи кой покрива щетите - Гражданската и каското. Ето тези дни някакав блъснала 6 коли. Кой ще ги плаща? А Всяка година има я наводнение, я земетресение, и я в Перник, я в Бисер реват че държават нищо не дава. Ама това не е работа на държавата. Трябва да се ЗАСТРАХОВАТЕ. Имате пари за СОТ и КаСКО, а нямате за Застраховка "имот"? ще за - имате! по света същесдтвува задължително застраховане 150Е

166

Счети

преди 5 години

Е какво мрънкате като повечето от вас се осигуряват на минимума ? Тези 12 лева си ги приспаднете от спестените 50-60 лева и пак сте на далавера. Предлагам здравната вноска да се раздели на две части - първата да покрива необходимия минимум за системата и тази стойност трябва да е с еднакъв размер за всички, а втората част трябва да е процентно съотношение от дохода. Тази сума ще постъпва по лична партида на лицето за ползване при скъпи операции непокрити от касата или за частни процедури !

165

Анонимен

преди 5 години

Ще стане като гражданските отговорности. Ако въведат доп. здр. осигуровка ще е 12 лв., а до 5 години ще скочи и над 50 лв. на месец.

164

Трандафор Босев

преди 5 години

Супер реформа!Да излеем още пари в бездънната каца! Всеки ден се убеждавам, че сме много прости! Утре ще решат, че 12 не е добре, по-добре 25 лева. Що не?! Много сме зле, много!

163

Oпарен

преди 5 години

Застраховка значи....като Олимпика ли,ами после какво...?