48

до 3иг

преди 5 години

в Хановер до 3 г. е 255 евро , след 3 г. е 30 евро таксата .

47

Зиг

преди 5 години

Относно таксите - има провинции в Германия, където яслите / детските градини са безплатни. В други (където съм аз, например - Баден Вюртемберг) за ясла се плаща по 510 евро на месец + 80 евро за храна (точно толкова плащам месечно за малкия). В такъв случай - да, очаквам по-добра услуга.

46

Анонимен

преди 5 години

Прочетох до "в Германия" и загубих интерес. Арабели!

45

Анонимен

преди 5 години

Аааа на вие сте закъснели бе, на 1 годинка трябва да са вече женени и поне с 3 деца...

44

Анонимен

преди 5 години

Таксата е между 60/140 евро, престоя се определя от общината, ако майката не работи- детето престоява- 4 или 6 часа, работното време е от 7часа до 16часа, някъде до 17 часа, но всички часове над това се заплащат допълнително.

43

Анонимен

преди 5 години

Гледайте телевизия ЕВРОКОМ.Предават протеста сега пред Народното събрание на българите от чужбина.

42

Ванката

преди 5 години

Ха, 8 възпитатели на 30 деца!!! Че то и тука, ако направят, айде да не са по 4 деца, а 5-6 деца на възпитател, ще е повече от идеално! А даже и тези 8 май нищо не правят, освен да гледат как се цапотят и пишкат сами.

41

456

преди 5 години

35 Евро или 45 Евро на месец. Не на ден. Това е месечната такса която се плаща за месец. Обикновено на 15 число на месеца парите се дърпат от сметката.

40

въпросче

преди 5 години

според статията децата се гледат сами - тогава защо плащам по 50 евро на ден за услугата??!! може ли деца да гледат деца?!

39

ад0лф

преди 5 години

един народ, един райх, един фюрер! кой, кой съсипа идеалите ми? изперкел, ти ли си?!

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37Ммммм, не.Защото Йонас там няма да вземе книжка ако бърка левия с десния ***.Това може да се случи само в пропитата с корупция система в българия и бившия СССР.Дори в румъния не може да се случи.

37

Анонимен

преди 5 години

От едногодишни се хранят сами и се *** сами.

36

Анонимен

преди 5 години

"Четиригодишната Яна води едногодишния Йонас до тоалетните помещения."Никога не бих си оставил детето да ми го гледа някаква си четиригодишна пикла.

35

456

преди 5 години

35 Евро ако детето е над 3 годинки и 45 Евро ако е до три годинки. Разликата идва от това , че на малките дечица до 3 г. им се вменява памперса, и няма значение дали детето си казва или не. Това си е закон.

34

Мохамед

преди 5 години

Германия ще бъде Първото Емирско от Обединения Европейски Халифат!

33

Анонимен

преди 5 години

До евро-зонаЕ то така ако погледнем на нещата, в българия, не стига че е невъобразима мизерия, но във всеки един момент може да те сгази некой пиян или дрогиран полицай, да ти падне тухла на главата от рушащите се сгради или ако си в провинцията, да си изядеш боя от някой местен бабаит.

32

Анонимен

преди 5 години

"Йонас е обул пантофите си грешно - лявото пантофче на дясното краче. Но това няма значение. Важното е, че го е направил сам."Като порастне, Йонас ще обърка *** на газта и спирачката. Ще утрепе десетина човека. Но това няма значение. Важното е, че го е направил сам.

31

jendos

преди 5 години

До АнонименНякой има ли идея колко е таксата на целодневната градина в Германия

30

Анонимен

преди 5 години

Знам че там децата престояват от 8 часа до 17 часа, а тук 12 часа- защо.

29

ergen4ev

преди 5 години

статията е много примерна но за съжаление простоватия капсулиран мозък на нашенеца няма как да го асимилира и се получава малко излишно да ни се обясняват подобни практики ние си имаме нашите първобитни методи на балканите заради това сме и втора ръка европейци на което се сърдим