133

Счетоводител

преди 5 години

На семинар по ЗДДС един от най-добрите лектори по тази тема каза следното(перефрезирам): в България при покупката на 9 от 10 апартамента от ново строителство се избягва начисляване на ДДС. Айде да не казвам 10 от 10.Иначе всички ние сме платили тези 20%, които държавата е забравила да си прибере в полза на разни играчи. Освен всичко друго ги изплащаме с лихвите през главницата за ипотечния кредит към банката. Тук някой тряба да започне да дава много яко обяснения.

132

Анонимен

преди 5 години

До 87Ти си абсолютен ***. Поинтересувай се малко какви са заплатите в IT сферата, 3000 лв. чисто е за малко над младши разработчик. Продавачка във Фантастико взема около 1000 лв. в София. Незапознат, неграмотен и говори за продаване на ниви - типичен шоп.

131

pepe

преди 5 години

Имам представителна извадка от 80хил. жилища в София. То е очевидно за всички, но е абсолютен факт че 20-25% от тях са празни.Много се нервя, когато някакви хора започват да манипулират обществото с Оевадни неща, какви 5% празни.???Лошото е че празните жилища не са на пазара, не се поддържат, влошава се качеството на живот на останалите съкооператори (заради неправене на ремонти) и за капак продължава бясно да се застроява.Много сме зле просто!!

130

Анонимен

преди 5 години

Журналиста е БОТ и вие сте негодници .. Не строителството е без ДДС .. А на младото семейство ще му върнат ДДС-то след представи фактура за покупка на апартамент.. Това е много добре защото , ще принуди фирмите строители да издават реална фактура за физически лица.

129

Анонимен

преди 5 години

Строителството няма да е без ДДС , А на Семействата ще им върнат ДДС-то.

128

недомислици

преди 5 години

ДДС има само при покупка от строителна фирма. С махане на ДДС-то няма да подпомогнат намаляването на броя празни жилища, а даже напротив. Хората ще купуват без ДДС ново строителство, а съществуващите празни апартаменти ще си стоят. Реално строителите ще намажат. И сигурно ще вкарат и конкурс с който да определят кои строители ще могат да продават без ДДС. Съответно тези фирми ще трябва държавата да им възстанови ДДС-то за материалите (лапаницаааа - нови ДДС схеми)

127

Анонимен

преди 5 години

До хехехеЗнаеш ли как разпознаваме комплексарите в този сайт?Ти си избрал ник "хехехе", но всъщност ние ти се смеем.Продължавай сутрин да се правиш, че бягаш за здраве и да си въобразяваш, че като си станал над 40 г. и си с две деца, си по-привлекателен за жените от младо мамче под 30 г.Хайде, със здраве!

126

Анонимен

преди 5 години

Хай и какво ще стане е. Апартамент. Е та сега е 200000 лева, с ДДСто е 240000 лева.И казва закона - няма да внасяте ДДС. И какво става? Ще смъкнат? Ще смъкнат ама на най. 40 бона отгоре в моя джоб.... Ай лека.

125

Анонимен

преди 5 години

Уф, стойте си по селата....

124

пецата

преди 5 години

всеки ден статии подготвящи за избори явно заради протеста на 16ти

123

123

преди 5 години

Трябва да е за първо жилище, каква е тая възрастова дискриминация.

122

Анонимен

преди 5 години

Имам три деца и съм подсигурил жилища за всичките.Ама ако искат да се махнат от родният му град ще ги окуражава да емигрират,вместо да дадат 200 хиляди за апартамент в София.Това е лудост.Сестра ми живее в САЩ и цените на жилищата са по евтини от София,а заплатите са в пъти по-високи.

121

Анонимен

преди 5 години

Голям глад настана в строителството. Е за това! Бойкомиката закъсва. Парички няма, и да има на тези цени жилище може човек да си намери в Испания на брега на морето , а не в прашна и *** София.

120

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 114Прочети Конституцията!

119

Анонимен

преди 5 години

защо пък точно в строителството без ДДС.нека няма ДДС на лекарсвата .на хляба.тоя много нахален...

118

AZ123

преди 5 години

Май стройтелите го закъсват с продажбите, щом тръгват те да правят такива предложения. Иначе идеята не е лоша...

117

Анонимен

преди 5 години

В Кипър сума ти български семейства се ползваха с подобна ексра.. Условието е 7-години след това да живееш в Кипър т.е. да си данкоплатец да работиш.

116

хехехе

преди 5 години

Децентрализацията ще реши повечето проблеми на София и България!!!, но корупцията и комплексите на т.н. управляващи столичани не позволява. Това означава по-малко жилища, кредити, оборот в магазини в София - всички естествени доходи свързани със заселването на хора на едно място. Затова пък ще има повече из България и ще се живее по спокойно и нашироко = комфорт. А колкото и да строим по Цариградско - няма кого да заблуждаваме освен себе си.

115

Анонимен

преди 5 години

А нотариусите как дерат, хем взимат яко, хем стават имотни измами с помоща на нотариус. Смешна и неефективна държава.

114

Анонимен

преди 5 години

Няма дискриминация по възраст , защото навсякъде е да имаш деца .. Ако си дъртак нямаш деца имаш деца възрастни и те да са оправят сами..