189

Jo6

преди 5 години

Е, като съм бил член на БКП, не съм възпитал правилно децата си ли ? А вие г-н Пантев не преигравате ли ?

188

Анонимен

преди 5 години

прочетете спомените на димков народния лечител дето е командвал рота по време на балканската и ще разберете за какви далавери е ставаро дума и всичко за сметка на българския войник не е случайно че след първа световна в големите градове се изпонастрояват доста сгради на хорица забогатели именно от тези доставки при един отчаян и изгладнял от войната народ

187

Анонимен

преди 5 години

омръзна ми от тъ.пи изпълнение и фердинанд и борис са си германофиливинаге са били с германия и минаги сме губили териториисамо през първа световна 150 000 убити българи вимето на германия имаш ли си представа какво е това и още толкова инвалиди мъжеайде спрете се па прочетете има документи дето не са тайназагубата ни от кубургите е точно още една българия с пропуснатите ползи за 100 годинии ми се плюнчат комунистите им виновните ли загубиха отринска и беломорска тракия и части от македо

186

ДимитърГинев

преди 5 години

До Су 34 Къде е тази Източна Тракия, окупирана от Турция и освободена от Борис през 1941 година. Не заслужаваш повече от Слаб 2 по история, писачо Су 34. Ами попрочети нещо, преди да се изхвърлиш в НЕТА. Поне да не ставаш за кашмер.

185

Анонимен

преди 5 години

Макар и в историята да няма "Ако", ако Цар Борис не беше умрял днес БГ щеше да е до голяма степен в етническите си територии. Малко е известно, че Царя е подготвял оттегляне от тристранния пакт и война срещу Германия. За 28 Август 1943 г е подготвяно военно учение което е щяло да прерасне в настъпление срещу Вермахта и реално е щял да отвори още един фронт срещу Хитлер и да изолира Германия от Балканите. Това щеше да бъде достатъчно на БГ да се даде това което и се полага след Войната.

184

Iceblast88

преди 5 години

До Бизнеспарко до iceblКато си реалист я ми кажи тогава - Сталин според теб спаси ли Румъния? Или може би балтийските страни (Литва, Латвия, Естония)? Или може би Украйна? И за тях ли се е застъпил в Ялта и ако да между кого щяха да поделят Румъния? Между СССР и СССР или между СССР и СССР? Стига си слушал съветска пропаганда, а помисли малко с мозъка си! Италия да не би да е била разпокъсана? Или може би Япония? Това са съветски простотии с цел укрепване на престижа на завоевателя!

183

Бизнеспарко до icebl

преди 5 години

Не съм комунист, а реалист. Казвам ти още веднъж - ако не беше омразния ти Сталин да се застъпи в Ялта за БГ щяхме да имаме Добруджа на кукуво лято. И да, знам за спогодбата от 1940, избщо не говоря за тогава!

182

Iceblast88

преди 5 години

До КЛТо и робите са имали дрехи - нормално, никои робовладелец не иска робите му да измират от студ. А за кола и жилище - твой са ама друг път, затова повечето им се наложи втори път да плащат жилища получени от заводите, жилища строени с ръцете им или с парите им. Кола, ако си послушен след 10 години робство може и да получиш. Но никои роб не е имал право да придобие повече собственост от останалите роби или не дай си боже от партиен член (роб контролиращ останалите роби).

181

190

преди 5 години

Бил е човек, най не простим оторизация от всички простаци.И тогава е имало афери,кражби но поне са си по завали остарките и е имало съд.Визирам след 1 та световна.Сега кога БИ ще си подаде оставката заради свой подчинен?Поне е имало повече морал-и както първия коментирал Йовков.Само че човечността е водещото там а не като комунисти те уж мизерията

180

Анонимен

преди 5 години

Не само, че не изпраща войски на Източния фронт ами изпраща за посланик в Москва Иван Стаменов, за който царя е знаел, че е руски шпионин и през цялата война този разузнавач помага на руснаците с информация, която немците споделят с България.

179

До 188

преди 5 години

Незнам, кой каква стока е бил, но трагикомичното в цялата история е, че по царско време лабута е бил защото в качеството си на "джандар" помогнал на свой съселянин комунист да се укрие (или нещо от този род доколкото съм разбрал), а при комунистите лабута бил, че по царско бил "джандар".

178

Анонимен

преди 5 години

До 184Значи баба ти и брат ти не са били много стока, как ти се струва този вариант?

177

Iceblast88

преди 5 години

До 179Драги ***, благодаря за примера, но жалко, че не се усещаш, че е в моя полза тъй като от 1944 до сега само комунисти са на власт. Това, че са облечени в син, зелен или какъвто и да е друг цвят не променя факта, че още стискат червена книжка в джоба си. Бай ви бойко какъв е? И той комунист като всички останали. Ето ти даде втори пример за това как комунисти пращат български младежи да умират в слугинстване на чужди интереси, нещо което Борис 3 не позволи!

176

анонимен

преди 5 години

До179Въпроса ти звучи като:А вие защо биете негрите7

175

добруджанец

преди 5 години

До181:В университета се учи икономика на Бг там късат много.Господин Саздов е историк.Преподаване стопанска история и много си държеше на предмета.Също преподаваше в Икономическия

174

Анонимен

преди 5 години

Баба ми разказваше как царските люде се разкарвали гордо из селото с набити на кол глави в името на добрия цар, а брат й ял бой на кило първо в царските затвори, после още толкова при комунистите.

173

Българин!

преди 5 години

"Какъв владетел е бил цар Борис III?"Какъв владетел ли? Последният български политик БЪЛГАРОФИЛ! Последният български политик, който е ЗАЩИТАВАЛ ИНТЕРЕСИТЕ НЕ НА ГЕРМАНИЯ, РУСИЯ, АНГЛИЯ ИЛИ САЩ, А НА БЪЛГАРИЯ! То точно затова и сме на това дережде! Защото вече седем, десетилетия и половина ни управляват все политици, които СА РУСОФИЛИ, АНГЛОФИЛИ, АМЕРИКАНОФИЛИ, НО НЕ И БЪЛГАРОФИЛИ!

172

Кой се заяжда

преди 5 години

Айсбласт говори с факти и не само с един.Не може в един спор да нагрубиш или обидиш опонента си.Само че комунист и възпитание ха ха

171

Анонимен

преди 5 години

Двамата професори не разбират кой знае колко от икономика, но приписват успехите на Сакскобург-а. А той просто интелигентно се възползва от ситуацията. На това му викат популизъм. В зависимост от предпочитанията на автора и читателя сътветно тоя популизъм е или лош или добър :-).

170

Анонимен

преди 5 години

Вижте на снимката хората едно време как са били облечени, а не сегашната селяния.